Yale přivezl na CES mobilem otevíraný trezor a chytrý zámek na domovní dveře

Na CES 2020 představila společnost Yale chytrý zámek Linus, který zvládá automatické odemykání a zamykání, nabízí možnost bezklíčového vstupu včetně uchovávání záznamů o příchodech a odchodech a integraci s Amazon Alexa, Google Assistant a Apple HomeKit. Vše prostřednictvím chytrého telefonu a aplikace Yale Access.

Technologie DoorSense informuje, zda jsou dveře otevřené či zavřené, funkce auto-lock dovoluje nastavit automatické zamykání dveří buď okamžitě po jejich zavření, nebo po uplynutí určené doby. Auto-unlock zase odemkne dveře, jakmile se k nim přiblížíte. Veškeré aktivity (odemčení/zamčení) se přitom stále zaznamenávají do systému.

Klíčem ke dveřím se může stát nejen smartphone ale i hodinky Apple Watch. Odemknutí dveří je také možné skrze PIN kód zadaný na klávesnici Yale Smart Keypad. Díky možnosti přidělit digitální klíče s různou dobou platnosti od několika minut až po týdny zbavuje uživatele zámku starostí se zápůjčkami nebo ztrátami klíčů.

Kombinací digitálního klíče a vzdáleného sledování uzamknutí dveří dovoluje chytrý zámek Linus dokonce i doručování zásilek a služeb až do domu bez toho, aby byl majitel fyzicky přítomný. Využití se nabízí i u krátkodobých pronájmů včetně Airbnb. Chytrý zámek Linus se snadno instaluje a lze jej použít v široké škále dveří. Dostupnost na českém trhu se očekává se začátkem dubna.

Osobní trezor nebo zámek na skříňku se sladkostmi

Yale však s premiérami nekončí. Na CESu představil zámek Smart Cabinet Lock, který zabezpečí jakoukoli skříňku, ve které uchováváte cenné a důležité věci. Je možné jej použít v domácnostech, na ubytovnách, v nemocnicích, školách atd. Trezor Yale Smart Safe lze připevnit ke zdi či podlaze a skrze aplikaci Yale Access jej můžete na dálku zamknout, odemknout nebo někomu udělit přístup. Zamykání i odemykání funguje i lokálně pomocí kódu zadávaného na klávesnici, která je součástí trezoru.

Diskuze (1) Další článek: Některé „batohy“ pro iPhony špatně dobíjejí, Apple kryty s baterií vymění zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , Zápůjčka, MOBI, Linus, Airbnb, Klíč, Dveře, Zamykání, Trezor, Odemykání,