Z ICQ lze posílat textovky do O2 zdarma

ICQ a Atlas.cz dnes představili službu pro posílání SMS z ICQ do sítě O2. Zprávy jsou zdarma, mohou mít plnou délku 160 znaků a dá se na ně z mobilu odpovídat. Do budoucna by se stejné služby mohli dočkat i uživatelé ostatních operátorů.

ICQ a Atlas.cz dnes zprovoznili novou službu pro posílání textových zpráv z klienta ICQ na mobilní telefony v síti ICQ. U kontaktu stačí vyhledat mobilní telefonní číslo, případně ho před tím přidat. V dialogu pro psaní zprávy je potom nutné ve spodní části vybrat, aby zpráva místo na ICQ přišla na mobilní telefon. Další variantou je poslat zprávu najednou na ICQ i na mobil.


Komunikace: jedna strana na ICQ, druhá na mobilu

Zpráva může mít délku až 160 znaků, tedy stejně jako kdyby byla zaslaná z mobilního telefonu. Je to velký rozdíl oproti oficiální SMS bráně O2, kde lze napsat pouze šedesát znaků. Pokud budete psát s diakritikou, do dialogu se vejde jen sedmdesát znaků. Na mobil ale stejně přijdou bez háčků a čárek, proto je výhodnější psát rovnou bez diakritiky, abyste mohli využít plnou kapacitu zprávy.


Zprávy z ICQ přijaté na mobilní telefon

Zprávy posílané z ICQ – lze použít jeho českou i anglickou verzi – jsou zdarma. Za případnou odpověď z mobilu je už nutné zaplatit podle standardního tarifu. Odpověď odesílateli přijde na jeho ICQ. Číslo, které je vidět u příchozí SMS, lze mimochodem stále použít. Když na něj pošlu textovku, kolegovi přijde na ICQ. Číslo je ale platné jen pro spojení mého mobilu a jeho ICQ, zprávy odeslané z jiných mobilních telefonů nedorazí.


Odpovídám na ICQ

ICQ jako ochranu před spamem používá autorizaci. K ní můžete být někdy vyzváni už při prvním použití, anebo po několika odeslaných zprávách, na které neobdržíte odpověď. Při autorizaci zadáte do okna ICQ své telefonní číslo, systém vám na něj pošle čtyřmístný kód, který opíšete do ICQ. Takže ani tady uživatel ICQ nic neplatí.


Průběh autorizace

Další informace o této službě najdete na stránkách Atlasu. V současnosti je služba k dispozici pouze pro uživatele O2, do budoucna by ale mohla být dostupná všem uživatelům mobilních telefonů v České republice.

Diskuze (212) Další článek: Listopadové Mobility: jak funguje mobil + CD zdarma!

Témata článku: , , , Posila, Text, Žďár, ICQ