Začíná veletrh CES. Posbírali jsme očekávání a spekulace

  • V Las Vegas již za pár dní startuje každoroční veletrh spotřební elektroniky CES
  • Tradičně se jej účastní i někteří mobilní výrobci
  • Veletrh se koná od 8. do 12. ledna, některé tiskové konference proběhnou již v předvečer zahájení veletrhu

Již za pár dní startuje Consumer Electronics Show, největší veletrh se spotřební elektronikou na světě. Nás budou zajímat zejména mobilní technologie, kterých je v Las Vegas rok od roku více. Oficiální cestou výrobci zatím moc sdílní nebyli, spekulace však jedou na plné obrátky...

Samsung

Jihokorejci mají svoji tradiční keynote, na které představí novinky z několika odvětví elektroniky. Tisková konference se uskuteční 7. ledna ve 22:00 hod středoevropského času. Živý stream poběží na globálním blogu, Facebooku i na YouTube.

Ne, Galaxy S10 ani skládací Galaxy F, se na CESu neukáží. Pro oba smartphony Samsung připraví samostatné akce. Hlavní by se mělo točit okolo QLED televizí (The Frame 2019 a The Serif TV) a microLED displejů, možná se konečně dostane i na Bixby reproduktor Galaxy Home, který debutoval již s Galaxy Note 9, od té doby však o reproduktoru nepadlo ani slovo...

Pokud by mělo dojít k představení něčeho skutečně „mobilního“, mohli bychom se dočkat oznámení nové řady Galaxy M s modely M10, M20 a M30, případně novinek řady Galaxy A. Připomeňme, že vloni jsme si na CESu poprvé osahali Galaxy A8 (2018).

Toto je chytrý reproduktor Samsung Galaxy Home:

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (3) Další článek: Žádná Jabloň neroste do nebe. Apple poprvé za dekádu varuje před poklesem příjmů

Témata článku: Google, Honor, HTC, Huawei, LG, Samsung, Sony, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,