Vstupenka do vyšší třídy. 200Mpx fotomobil Infinix Zero Ultra dobijete za pouhých dvanáct minut

  • Méně známá čínská značka se pouští do zajímavých fotomobilů
  • První novinka nabídne 200Mpx zadní foťák a 180W dobíjení
  • Druhá zase 60Mpx selfie s optickou stabilizací a autofocusem

Značka Infinix dnes uvedla na trh dva nové smartphony. Nejzajímavější z nich je Infinix Zero Ultra, který je teprve třetím fotomobilem na trhu s 200Mpx fotoaparátem. Zajímavým bonusem je pak superrychlé 180W dobíjení. Souběžně byl formálně oznámen ještě základní model Infinix Note 20, který jako první telefon na světě dostal 60Mpx selfie s optickou stabilizací a autofocusem.

Infinix Zero Ultra: nabito za 12 minut

Aktuální topmodel značky sice v názvu používá slovo „nula“, při pohledu do specifikací to však rozhodně není žádná nuda. Novinka je vybavena 6,8" AMOLED displejem s 3D zakřivením po stranách. Panel má maximální jasu 900 nitů, obnovovací frekvenci 120 Hz a rozlišení Full HD+.

Na zádech telefonu se „zebrovitou“ texturou je připraven 200Mpx fotoaparát s optickou stabilizací a PDAF ostřením. Jedná se o opět o 1/1.22" snímač HP1 od Samsungu. Ve společném fotomodulu jej doplňuje 13Mpx širokáč a 2Mpx hloubkový snímač. Videa natočíte maximálně v rozlišení 4K, průstřelová selfie má rozlišení 32 megapixelů. 

Klepněte pro větší obrázek
Toto jsou hlavní novinky topmodelu Infinix Zero Ultra

Zajímavá je i baterie, jejíž dva samostatné články mají celkovou kapacitu 4 500 mAh. Výrobce navrch přihodil 180W dobíjení Thunder Charge, na nějž je navázáno 111 softwarových a hardwarových bezpečnostních mechanismů, které zajistí optimální dobíjení bez rizika přehřátí baterie. Nabíječka využívá technologii GaN, takže si může být dovolit být stále v kompaktní podobě. Z nuly na sto telefon dobijete za pouhých 12 minut. Výpočetní výkon má pod palcem Mediatek Dimensity 920 s 8GB RAM (+ 5GB virtuální RAM) a 256GB úložištěm. 

Infinix Zero Ultra: 

Uvnitř telefonu běží Android 12 s nadstavbou XOS 12, telefon se dostane do prodeje v barevných variantách Coslight Silver (stříbrná) a Genesis Noir (černá). Jediná paměťová konfigurace bude vycházet na 520 dolarů. Pokud k tomu započteme DPH, mohli bychom se bavit o ceně nepatrně pod 16 tisíc korun.

Infinix Zero 20: První se 60Mpx selfie

O něco níže postavenou novinkou je Infinix Zero 20, první telefon na světě se 60Mpx selfie, která je navíc ještě opticky zastabilizovaná a současně dokáže i automaticky zaostřovat. Vloggeři a YouTubeři mohou telefon nahrávat až 4K selfie videa při 30 fps. kamerka je součástí 6,7" 90Hz AMOLED displeje s rozlišením Full HD+.

Klepněte pro větší obrázek
Klíčové vlastnosti Infinix Zero 20

Ve specifikacích telefonů čekejte lehký propad do nižších pater. Hlavní foťák má rozlišení 108 Mpx, zbylé dva snímače zůstávají. To platí i pro kapacitu baterie, kterou však nově dobijete „jen“ 45 Watty. Telefon pohání Mediatek Helio G99, který je doplněný 8GB RAM a 256 paměti. Telefon se bude nabízet v zelené, černé a zlaté barevné variantě, a to za 460 EUR (cca 11 300 Kč). 


Původní článek vyšel 27. září s následujícím nadpisem:

Žádné druhé housle. Infinix chystá telefon se 60 Mpx selfie a topmodel s 200Mpx foťákem a rychlým dobíjením

Čínská značka Infinix, která v červnu dorazila i do Česka, nechce v segmentu smartphonů hrát „druhé housle“. V ambiciózních plánech firmy se tak objevují smartphony řady Zero (v překladu „Nula“), které mají přinést zajímavé fotoaparáty. Jedna z chystaných novinek dostane 200Mpx hlavní foťák, který v současné době nabízí pouze Motorola Edge 30 Ultra. Druhý model zase láká na 60Mpx selfie, která má být opticky zastabilizovaná.

Jako zajímavá novinka se rýsuje model Infinix Zero Ultra, který dostane do výbavy 200Mpx fotoaparát s OIS. Protože však telefon vsadí na čipset Dimensity 920, bude k obsluze tohoto foťáku potřebovat samostatný obrazový koprocesor. ISP od Mediateku totiž zvládne maximálně 108Mpx fotoaparát. Další zajímavou součástí výbavy je 4 500mAh baterie, kterou přes USB-C dobijete 180 Watty. O zobrazování se postará zakřivený 120Hz OLED displej s úhlopříčkou 6,8 palce a rozlišením Full HD+. V telefonu bude k dispozici 8GB RAM a 256GB úložiště, novinka má být představena světu 5. října...

Klepněte pro větší obrázek
Infinix už za pár dní oznámí svůj první 200Mpx fotomobil

...a to zřejmě společně s dalším modelem Infinix Zero, který se opře o opticky zastabilizovanou selfie. Průstřelová kamerka má nabídnout rozlišení 60 megapixelů, což je v kombinaci s optickou stabilizací zatím nejvíc, co můžeme u telefonů najít. Dosavadním maximem je zastabilizovaná 44 Mpx selfie v podání Vivo V21 5G. Konkrétní detaily telefonu však zatím neznáme.

Upoutávka na Infinix Zero Ultra:

Zdroj: Aliexpress, GSMarena

Váš názor Další článek: Samsung vystavuje na Designbloku. Na unikátní expozici navazuje prostor k vyzkoušení novinek řady Galaxy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , Full HD +, Česká republika, Vlogger, Thunder Charge, Čínská značka, MediaTek Dimensity, Novinka, Gan, Vstupenky, Note, Telefon,