Zajímavé příslušenství: udělejte si Nokii 7210 z modelu 3310

V prvním dílu seriálu o zajímavém příslušenství jsme si vybrali dva výrobky, které pomohou zkrášlit nebo ochránit váš mobil. Výměnný kryt, který povýší vaši zastaralou Nokii 3310 a ochranné pouzdro do terénu.

V následujících víkendech se budeme pravidelně věnovat i mobilnímu příslušenství. Dnes jsme vyzkoušeli kryt imitující mobilní telefon Nokia 7210 a ochranné pouzdro.

Nokia 7210 za babku

Vaší peněženku masírují reklamy na novou Nokii 7210, které nyní můžete spatřit ve spoustě  časopisů. Každý však nemůže ihned zajít do prodejny s mobilními telefony a nový přístroj si zakoupit. Existuje však daleko levnější řešení, jak se vytouženému mobilu alespoň přiblížit. Řeč je o výměnném kryt imitujícím vzhled zmíněné Nokie. Kryt je určen pro telefon Nokia 3310 a N3330.

  
Vzhledově povedená imitace; Rozmístění tlačítek

 Jeho výměna je snadná a kryt překvapivě slušně lícuje. Po jeho nasazeni budete příjemně překvapeni věrností imitace, kterou „kazí“ pouze nepřítomnost barevného displeje. Kamenem úrazu jsou tlačítka mobilu. Na vině je šílené rozmístění kláves u originálu, které se kryt snaží kopírovat. Výsledkem jsou hůře stisknutelná některá tlačítka. Na obrázcích vidíte, jak šalamounsky to výrobce vyřešil. Přesto lze všechna tlačítka s trochou cviku hbitě ovládat. S tímto krytem se mi podařilo zmást nejednoho mobilního „odborníka“ a věřím, že podobných úspěchů dosáhnete taky. 

  
Barevné varianty

Barevná kapuce 

Následující příslušenství je vhodné spíše pro jiné roční období než je zima, ale své uplatnění si najde i teď. Dnes není problém pořídit si nový kryt pokaždé, když ten starý podřeme nebo ulomíme. Přesto je lépe telefon před takovými výlety uchránit. Pro každodenním nošení je vhodný klasický obal, který je vyrobený z kůže, průhledného plastu apod. Avšak při sportu nebo podobných aktivitách působí klasický obal jako pěst na oko a to nemluvím o jeho ochranných schopnostech. Pro tyto účely jsou vhodnější specializované obaly, které mobil dokáží ochránit více. Jeden takový jsme vyzkoušeli. Je opět určen pro mobilní telefony Nokia 33xx a dodáván je v několika barevných variantách.

  

Obal je vyroben z velmi měkkého plastu, který chvílemi působí jako gumový. To je jen dobře, protože tak snáze eliminuje následky pádu na zem. Vrchní a spodní strana jsou vyztuženy a chrání tak mobil v nejchoulostivějších partiích.  Nasazení mobilu do obalu je trochu problematické a je nutné použít větší sílu. Odměnou za vynaloženou námahu je však jisté držení mobilu uvnitř. Obal je možné uchytit za opasek pomocí spony nebo opasek jednoduše provléknout otvorem umístěným vzadu. Abyste mohli protáhnout opasek, musíte nejdříve vytáhnout sponu. Tak je za obal pouze vsunuta. Telefon v obalu přežije i hrůzostrašně vyhlížející karamboly a tak nelze než obal doporučit všem dobrodruhům, kteří takové situace vyhledávají.

  

Mobilní příslušenství zapůjčila společnost BV-com.

Diskuse: Uvítáte pravidelnou víkendovou rubriku, která se bude věnovat mobilnímu příslušenství?

Diskuze (26) Další článek: Známe cenu Siemensu S55 a je nižší než jsme čekali

Témata článku: Nokia, , Nokia 3310, Nokia 7210, Nokia 7210 Supernova, Model, Zajímavé příslušenství, Mode