Žaloba na výrobce PDA ohledně patentů

Vcelku neznámá společnost Khyber Communications zažalovala přední firmy vyrábějící počítače s Windows CE, že porušují její patent.
Vcelku neznámá společnost Khyber Communications zažalovala přední firmy vyrábějící počítače s Windows CE, že porušují její patent. Tato firma si v roce 1997 patentovala ukládání a nelineární přehrávání zvukových zpráv pomocí psaní perem na obrazovce PDA. Týká se to zařízení HP Jornada, Casio Cassiopeia, Everex Freestyle, Philips Nino a Uniden Unipro. Zajímavé, že mezi nimi není třeba Compaq nebo prostě kdokoli jiný, kdo vyvíjí zařízení s Windows CE. Ostatně i Psiony takové věci umí, tak proč neobvinit také je?

Protože v Americe je velmi oblíbené se soudit o cokoli, zkouší to i tato firma. Podle všeho to nepovede k nějakému rozumnému závěru, kterým by bylo nějaké zaplacení odškodného. Proč Khyber Communications čekala dva roky, než začala s právními kroky? Proč se to týká jen vybraných firem? Napadá mne, že by bylo dobré si také patentovat nějakou takovou věc. Pěkně bych to nechal uležet a po pár letech bych si minimálně zajistil mediální pozornost.

Váš názor Další článek: Intel předváděl první produkty pro technologii Bluetooth

Témata článku: , , , Výrobce, Everex, Žal, PDA