Ze života: mobilní cesta od předplacenky k předplacence

Je plno věcí, které prostě člověk musí mít a další okamžiky, kdy by měl bez dotyčné věci žít, se stávají nesnesitelné. I já jsem nedávno zjistil, že mobilní telefonování mi natolik prorostlo životem, že mi již nepostačuje předplacená karta a zatoužil jsem po paušálu.

Mobilní anabáze

V té době jsem byl již majitelem tří předplacenek. Můj mobilní start mi připomínala kartička ze sady Paegas Twist, které dělaly společnost dvě Oskarty. Než si začne čtenář významně poťukávat na čelo, upřesním, že jedna z Oskaret byla z první série, znalci již ví, že mluvím o kartě s hodinovým voláním v rámci Oskarovy sítě za 10 korun.

Opatrným krůčkem bylo pořízení Oskarova tarifu Slyším Vás. Textovky za 35 nebo 50 haléřů nejsou špatné, ale co když si chci zavolat? Ne, kromě toho, že se má sbírka karet rozrostla a já mohl přepínáním pomocí redukce obšťastňovat své přátele spoustou textových zpráv, jsem byl stále na stejném místě. Chce to plnohodnotný tarif, říkal jsem si a procházel různé varianty. Popravdě řečeno, volba byla poměrně jednoduchá – můj stávající operátor mě přesvědčil levnými textovkami a třemi sty volnými minutami (rozdělených do dvou pásem) za 570 korun. To byly mé hlavní argumenty při výběru – a tak jsem se „upsal“ Oskarovi na tři roky nepodmíněně a sbírka díky SIM kartě s tarifem Dohoda s Oskarem začala nabývat povážlivých rozměrů.

Psychologické efekty si nevybírají a tak se mi podařilo první měsíce využít všechny volné minuty a navíc udělat Oskarovi radost jejich přesažením. Ó jak to je výhodné volání, pochvaloval jsem si, spokojeně přepočítávaje, co by mě takové telefonování stálo jinde. Vystřízlivění nastalo v okamžiku, kdy počáteční nadšení již ochablo a já začal přemýšlet proč a komu vlastně volám. Dobře tedy, udělám pokus, budu volat pouze pokud to bude mít smysl. A to byl předposlední měsíc mého paušálu. Vzhledem k tomu, že jsem neprovolal ani polovinu volných minut a v tarifu Dohoda s Oskarem se nepřevádějí nevyužité volné minuty do dalšího měsíce, doznala výhodnost velké trhliny.

Poslední kapka

Asi tím rozhodujícím gramem na vahách byl krok Oskara, kterým zvedl ceny SMS zpráv do ostatních sítí. Protože jsem v té době s napětím očekával, zda mě Oskar nepřekvapí zavedením GSM bankingu, působilo to velmi nemotivačně. A tak jsem se rozhodl pozbýt Oskara – tedy přesněji řečeno velmi výhodný tarif Dohoda s Oskarem. Musím však podotknout, že se Oskar zachoval velmi seriózně a po zdražení textových zpráv umožnil uživatelům předčasné ukončení smlouvy bez jakýchkoliv sankcí a to i v případě, že jste si v jeho předchozí akci vybrali číslo na přání.

A nyní? Jsem tam, kde jsem byl, snad jsem jen o něco moudřejší a jako primární mám kartu s hezkým Oskaráckým číslem. Protože se chystám kvůli GSM bankingu pořídit ještě Eurotel Go, budu tak mít v mobilu najednou všechny tři operátory (mám redukci na 3 SIM karty) a budu volat pouze tehdy, když budu opravdu potřebovat. V každém případě však vím, že to zase tak často není – alespoň zatím ne.

A co vy? Nevoláte také jen kvůli tomu, aby jste využili volné minuty?

 

Diskuze (29) Další článek: Získejte od Oskara až měsíc volání zdarma!

Témata článku: , , Paegas Twist, Mobil, Poslední kapka, Cesta, MOBI, Život, Pře