Žhavé novinky na téma T-Mobile plus Android

Přesnější termín uvedení G2, dosud neznámý Samsung Houdini a zcela nová verze současné G1.

Minulý týden český T-Mobile ve své tiskové zprávě oznámil, že se na náš trh chystá druhý přístroj s operačním systémem Android. Podrobnější informace jsme bohužel ze zástupců operátora nedostali ani na přímý dotaz, takže nevíme co, ani kdy (no dobře, ale „2009“ není zrovna moc konkrétní termín). Co se nepovedlo oficiální cestou, povedlo se o několik dní později cestou důvěryhodných internetových drbů. Obvykle skvěle informovaný fandovský blog T-Mobilu TmoToday.com přinesl snímek „roadmapy“ operátora pro operační systém Google Android a zbytek roku 2009.

Klepněte pro větší obrázek 
Zmíněna roadmapa odhalující mnohá tajemství (obr: TmoToday.com)

Jasně zde vidíme, že T-Mobile G2 přijde v létě, přesněji v období od půlky května do půlky července. Poznámka "All Markets" nás ujišťuje, že se tohoto Androida dočkáme i v České republice. Přiložen je droboučký obrázek, ve kterém je poznat silueta přístroje jménem HTC Magic. Ten je v současné době na cestě k Vodafonu, který jej bude mít exkluzivně, a tak bylo nutné jej pro T-Mobile mírně převléct. Tak jsme na to ostatně zvyklí z minulosti a Windows Mobile přístrojů (příklad za všechny je HTC Diamond × T-Mobile Compact IV). Porovnání máte na následujících dvou fotografiích, rozdíly jsou skutečně jen kosmetické. Další obrázky najdete v přiloženém YouTube videu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Rozdíly jsou znatelné na první pohled, pro T-Mobile bude na HTC Magic změněn tvar funkčních tlačítek pod displejem (obr: TmoToday.com, HTC)
Klepněte pro větší obrázek 
Na zádech jsou přístroje pro Vodafone i T-Mobile stejné, lišit se bude pouze potisk logy Vodafone/T-Mobile, Google a HTC

Hodně se spekulovalo také o jméně přístroje. Podle jiné zprávy stejného blogu se nyní zdá, že jsme nejblíže jménu T-Mobile myTouch 3G. Co se technické výbavy přístroje týče, můžeme se ve většině případů spolehnout na spolehnout na následující tabulku vytvořenou pro Vodafonské HTC. Jeden významný rozdíl ale přece jen najdeme i zde. Model s logem Vodafone dostane 3,2 Mpx fotoaparát, T-Mobile bude mít 5 Mpx!

HTC Magic (Sapphire)
HTC Magic (Sapphire)Druhý komunikátor s Androidem bude prodávat výhradně Vodafone. Oproti T-Mobilu G1 modelu Magic chybí QWERTY klávesnice, má ve všech směrech menší rozměry i hmotnost, dvojnásobnou paměť ROM a větší baterii. Ostatní parametry zůstávají stejné.rozměry a hmotnost: 113 × 55 × 14 mm, 119 g
displej: 3,2'', aktivní TFT, 320 × 480, 65 tisíc barev
sítě: GSM (850/900/1 800/1 900 MHz), 3G, GPS
data: GPRS tř. 10, EDGE tř. 10, UMTS, HSDPA, HSUPA
konekt.: miniUSB, Bluetooth, Wi-Fi
paměť: 512 MB, paměťové karty microSDHC
baterie: Li-Ion 1 340 mAh, procesor: 528 MHz
operační systém: Android
hudba: přehrávač hudby
fotoaparát: 3MPx (2 048 × 1 536), autofocus
75 %
(64. místo z 1100)
kataloginfo výrobce
cena: ještě se neprodává

Bleskem z čistého nebe je miniatura s popiskem Samsung Houdini. S největší pravděpodobností jde o pracovní název. O tomto modelu nevíme zhola nic, snad jen že je v roadmapě zařazen kamsi mezi září a listopad 2009. Na následujícím srovnání vidíme, že Houdini se v některých rysech liší od minulý týden představeného Samsungu i7500, což je první oficiálně představený korejský Android. Z produkce Samsungu a závratného počtu vyráběných modelů je však více než jasné, že není problém během několika měsíců vyrobit další model.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Samsung i7500 a zatím tajemstvím zahalený Samsung Houdini

Dalším překvapením je miniatura opatřená titulkem G1 v2. Popisek naznačuje, že jde o druhou verzi současného T-Mobile G1, ale i z maličkého obrázku je jasné, že se jedná o zcela jiný přístroj. Zřejmé jsou zakulacené konce komunikátoru a prostá vysouvací konstrukce (na rozdíl od poměrně komplikovaného vysouvání u současné G1).

Klepněte pro větší obrázek 
Zcela nová QWERTY klávesnicí vybavená G1 přijde na podzim

Kupodivu nikde ani zmínka o „magentovém Androidovi“ se značkou Huawei, o kterém jsme psali na tomto místě.

Diskuze (3) Další článek: Nokia N98 ještě nebyla ani představena a už má svoji kopii

Témata článku: , , , , , HTC Magic, T-Mobile G1, T-Mobile G2, T-Mobile G2 Touch, T Mobil, Přímý dotaz, MOBI, #Android, Plus, Novinky, Mobil, T - Mobil, Zbytek roku, Vyráběný model, Téma, Nov,