Zkušenosti: Sony Ericsson T68i měsíc v kapse

Diskuze čtenářů k článku

Jirka  |  13. 06. 2003 05:52

Dobry den,

rad bych se vas zeptal na vas nazor ve veci N6310i vs. T68i. Potrebuji si koupit novy telefon a zvazuji me temito dvema. Pro N6310i hovori to, ze jiz v rodine jednu mame vcetne prislusenstvi (vcetne handsfree v aute), pro T68i zas kladne ohlasy nejen v recenzich (naposledy napr. v jarnim Katalogu mobilu, kde obsadil 4. misto).

Dekuji

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Libich  |  12. 04. 2003 01:01

Rád bych se podělil o první zkušenosti s tímto mobilem. Petr to tu popsal dobře, tak bych k tomu taky něco přidal.

Plusů má tento telefon více než dost, takže přejdu rovnou k minusům.

1. Práce se SIM kartou. Telefon neumí řádně pracovat s telefonním seznam na SIM kartě. Je sice možné ze SIM karty čísla vytáčet složitě v menu a kopírovat je do telefonu a také na SIM kartu z telefonu. První metoda je docela dobrá, zkopírují se dobře kontakty. Opačně je zde však problém, neb SIM karta neumožňuje použít tak dlouhé názvy, diakritiku a údaje, takže po zkopírování se objeví chyby. Také jde kopírovat dokonce po jednom čísle, ale to bohužel pouze jednosměrně ze SIM do telefonu. Uvítal bych možnost editace čísel na SIM kartě. 510 kontaktů je sice dosti, ale někdy to nemusí stačit a paměť na SIM kartě by se hodila, ale jak do ní něco uložit, když tam jde jen kopírovat celý seznam, který se tam samozřejmě nemůže vejít. Tohle je značně nedořešené. Pořád nové high-endové Samsungy, Nokie či Siemensy to mají vyřešeny lépe. I přesto je to pokrok a 4 čísla + fax k jednomu kontaktu není vůbec špatný nápad, žel jsou přesně rozdělené na domácí, pracovní, mobilní a jiné a to je možná škoda.

2. Dalším velkým neduhem je problém s výměnou SIM karet. Tady je to opravdu děs. Vyndat baterii je poměrně snadné, vyskočí skoro sama. Ovšem vyměnit SIM je opravdu na šikovné prsty, které umí překonat ohyb karty a zároveň vysunovat. Jelikož mám asi 4 SIM a aktivně je střídám (naštěstí ne tak často), tak mě tohle docela naštvalo - zlatá A2618 s šuplíčkovým nasazením, i R320s to měla snažší, T65 super šuplík, který sice taky nebylo snadné vysunout, ale na výměnu byl jak dělaný a teď tohle! Prostě pokud nemusíte, tak radší SIM karty neměnte. Nejspiš budu muset časem pořídit ještě jeden telefon do zálohy, což mě netěší. Navíc při odpojení baterie a výměně SIM karty zmizely SMS uložené v paměti telefonu jako Odeslané a to je docela smutné, neb pak paměť v telefonu na SMS není vůbec vhodná na dočasnou archivaci než to zazálohujete do počítače. Nezbývá než úplně to nejdůležitější zazálohovat na SIM nebo před výměnou uložit do PC.

3. Displej sám o sobě není na první barevný displej vůbec špatný. Je pasivní, což přináší pomalou odezvu a zanechávání duchů, dále omezený počet barev na 256, nemožnost regulace jasu a nutnost podsvícení za šera nebo tmy. Na slunečním a přímém světle je podsvícení na nic, takže je lépe ho zcela vypnout. Tam se ovšem displej stává hůře čitelným a zejména některé barvy či úrovně kontrastu jsou zcela nepoužitelné. Je třeba vybrat co nejkontrastnější barevné schéma, kontrast na maximum, maximální velikost písma a dobré oči, jinak na displeji toho moc neuvidíte. Tady staré monochromatické Ericssony nebo ty se stupni šedi mají značnou výhodu. Naštěstí se nastavením vhodného profilu pro tuto světelnou situaci dá zvyknout a používat ho i za přímého sluníčka, pomáhá tu reflexivní fólie. Na hraní her a pohodlné užívání na sluníčku však rovnou zapomeňte. Je to jen na text a nikoli na užívání barviček a malých bodíků. Plně použitelný je tedy jen za šera a tmy, kdy je zaplé podsvícení a vy si můžete vychutnat poměrně rovnoměrné a celkem silné podsvícení displeje a také klávesnice v krásném modrém tónu. Bohužel délka osvícení není regulovatelná a 30 s je někdy moc a někdy málo, ale co člověk nadělá. Zamrzí i nemožnost vypnutí hodin, které vždy po půlminutě nečinnosti v pohotovostním režimu naběhnou, takže sledovat v klidu kvalitu signálu, obrázek nebo nějaké další informace na displeji není možné bez pohybu tlačítky.

4. Zvuk má telefon čistý a mikrofon taky, jen ta intenzita, síla a citlivost nejsou tak vysoké, takže ho mnohdy neuslyšíte a v rušném prostředí je jediná šance použít co nejvýraznější a co nejvyšší zvuky nebo hlasité handsfree s nějakým příslušenstvím. Je to prostě telefon na klidné chvíle a do rušného terénu se moc nehodí. Také monofonní melodie se polyfonii ze Samsungu, Panasonicu a dalších novějších telefonů rozhodně nevyrovnají. Na druhé straně však na běžné vyzvánění bohatě stačí a polyfonie je tak až zbytečný luxus, který není k plnění účelu tolik nutný. Pochvalu si zaslouží sdílená paměť na tvorbu vlastních melodií a velice intuitivní a bohatě nastavitelný skladatel melodií.

5. Výdrž je oficiálně značně přehodnocena. 390 h nemůže tenhle telefon zvládnout ani za těch nejideálnějších podmínek. Po nabití se jeho hodnota ustálí někde na 200-300 h pohotovosti a odhad zbývající pohotovostní doby se pak velice divoce mění nahoru i dolů dle síly signálu, práce s telefonem, zaplým či vyplým podsvícením atd. Věřit se mu nedá skoro vůbec a oproti poměrně dobře asi na 20 procent ukazujícímu času u R320s je zde opravdu informace jen velmi orientační a nejspolehlivější je stále grafický ukazatel na displeji, který je detailní a občas taky může poněkud poskočit. Vybití baterie signalizuje s předstihem a také se vypne dřív, než je vůbec vybit, což je ochrana Li-Pol obvodu před totálním vybitím. Takže ho zbytečně trápit vybíjením naprosto nedoporučuju, mohla by se baterie i poškodit. Nabíjení je zpočátku dlouhé až 4-5 hodin, ale časem se ustálí na asi 2-2,5 hodinách, což docela jde. Baterie je sice lehounká, ale její kapacita 700 mAh však na dlouhé používání nestačí. Výdrž hodně závisí na používání telefonu a hlavně zapínání displeje. Osdbně mi vydrží 3 dny v průměru a to s ním skoro nevolám a ani ho moc nepoužívám. Pokud budete hrát hry a používat často Bluetooth a mít zaplé podsvícení, tak počítejte max. jen s jedním dnem. Na druhé straně na poličce může za ideálních podmínek bez používání a přijímaní hovorů vydržet třeba i týden či více. To ovšem jen, pokud si ho opravdu nebudete moc všímat.

6. Citlivost na signál není jeho silnou stránkou. Ukazatel signálu hodně kolísá, takže se do hor a terénů, kde jste rádi za každou čárku moc nehodí. V tomhle byly staré telefony s velkými anténami nepřekonatelné. Na druhé straně však vyzařuje dle norem málo a do ruky padne docela dobře.

7. Pomalost je obvyklá námitka proti Ericssonům. Je to zatím nejrychlejší Erik, co jsem měl v ruce, ale při načítání obrázků, SMSky, velkého seznamu nebo nějaké další složitější funkce, se řádně načekáte. Menu je však naštěstí jinak svižné, takže to zase takový šnek není.

8. Citelně mu chbybí Java. Objevily se zprávy o verzi SE T68j s možností Java aplikace, ale patrně jde o kachnu a Java nikdy umět nebude. Paměť 1 MB by se tak dala využít lépe, SE však asi o Javě neuvažoval. Nové aplikace, hry a funkce si tak budeme muset odpustit.

Co dodat? Další mouchy můžu dopsat příště, už mě bolí ruka. Přesto tenhle telefon svoji hmotností, výbavou a možnostmi i designem a současnou cenou patří opravdu k jedné z nejlepších voleb pro náročnější, co si můžete zvolit. Jen těžko budete hledat lehčí a nabitější telefon s barevným displejem.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Michal Pflanzer  |  19. 01. 2003 22:53

Dobry den!!

Potrebuju vedet zda jde nahravat na T68i naky novy hry nebo programy?? Potrebuju to vedet co nejdriv, protoze si ho jdu zitra koupit a nevim, jestli bych nemel radsi koupit T300.

Dekuji za rychlou odpoved

S pozdravem M.P.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
ism  |  28. 12. 2002 17:32

Dobrý den,
prosím o radu. Nemůžu se rozhodnout mezi SE T68i a T300. Prosím uživatele, kteří s těmito telefony mají zkušenosti atˇ se mi ozvou.
Vím, že T68i je mnohem vyspělejší než T300, ale mě jde hlavně o:
1.)rychlé a pohodlné psaní SMS apod..(slyšel jsem, že na T68i jsou klávesy příliš u sebe a psaní je tak nepohodlné-jak je to s T300??)
2.)kvalitní dílenské zpracování (Který z tel. je lépe vyřešen?)
3.)rychlé menu apod.. (Co je rychlejší, T68 nebo T300?)

Na T68i jsem slyšel, že obsahuje hodně chyb, ale to už snad vyřešil nový firmware (nejnovější je asi R5D007). Co obsahuje za chyby a za opravy? Taky jsem slyšel o novém firmware, který bude obsahovat podporu aplikací JAVA a podporu pro ComuniCamm-25 (jako T300). Neví někdo kdy se to dostane i  k nám?

Naopak na T300 jsem se dozvěděl, že má větší vůli mezi baterií a zadním krytem, ale jinak nic. Jaké obsahuje ona chyby???

Nejlépe mi prosím odpovídejte na mail.

Všem děkuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vestman  |  15. 08. 2002 21:45

Zdravim! Ake skusenosti mate s T9 u T68i ? Mne sa uz nedaju doplnat nove slova do slovnika. Co s tym urobit?
DIK za odpoved!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pb  |  12. 08. 2002 00:05

Poradi mi nekdo?  Je lepsi koupit si ted Siemens M/MT 50 nebo pockat na C55. Nebo je lepsi avizovana T68i. Kdyz me jde o JAVU.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
josef  |  10. 08. 2002 20:43

nevíte prosím, za kolik, popř. kde lze dnes sehnat ericsson t39m?

děkuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
goha  |  10. 08. 2002 22:40

Zkus www.jarmark.cz, tuším, že ho tam měli za 7 litrů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
josef  |  10. 08. 2002 22:47

ok - nemáš zkušenosti s podobnou koupí přes net? (www.gsmstore.cz , www.mobilgsm.cz ) atd. Je to v pohodě?

 

díky

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
honza florčuk  |  09. 08. 2002 01:32

Vybírám mezi T68 s upradem a 6310i. Používám hodně kalendář, synchronizuji s Outlookem, SMS tak 150 měsíčně, provolám cca 600 minut. Co byste poradili?

dík

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
OS  |  05. 08. 2002 09:07

Prodam mobilni telefon Sony Ericsson T68i + Communicam MCA - 20. Telefon je naprosto funkcni a
neposkozeny. Zaruka 12mesicu. Telefon je volny na vsechny operatory a ma
cestinu. Z financnich duvodu chvatam
a proto je moznost slevy.

Zatím je to 11000!!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Tichy  |  08. 08. 2002 13:08

Mel bych zajem o T68i. Nabidka plati?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
olda  |  13. 08. 2002 09:09

mam zajem o koupi Vami nabizeneho telefonu, je jeste na prodej? 0603383004

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ales Filip  |  03. 08. 2002 11:20


 

Chtěl bych  někoho z Vás poprosit o pomoc s řešením problému datové komunikace GPRS mezi T68m a počítači.

GPRS jsem zkoušel na třech počítačích s těmito výsledky:

Notebook LeoDesignNote (PIII, 300 MHz), Win 98

GPRS prostřednictvím sér. kabelu funguje

GPRS prostřednictvím IR funguje GPRS

BlueTooth nefunguje (není věcí asi T68 driveru, ale Win 98)

Notebook HP Omnibook (PIII, 700 MHz), Win XP

GPRS prostřednictvím sér. kabelu funguje

GPRS prostřednictvím IR nefunguje (vytáčí číslo, ale nakonec nevytočí)

GPRS BlueTooth nefunguje (vytáčí číslo, ale nakonec nevytočí)

Desk Top (P IV, 1.8 GHz), Win 2000

GPRS prostřednictvím sér. kabelu funguje

GPRS prostřednictvím IR nefunguje (vytáčí číslo, ale nakonec nevytočí)

GPRS BlueTooth nefunguje (vytáčí číslo, ale nakonec nevytočí)

Závěr: GPRS IR a GPRS BlueTooth mně nefunguje pro Windows XP a Windows 2000.

Co dělám špatně? Jaké jsou Vaše zkušenosti s IR a BlueTooth GPRS

S pozdravem,

Aleš Filip

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rumman  |  03. 08. 2002 11:08

Měl bych 2 dotazy :

1. Jde nějak zlepšit kvalitu hlasového záznamu? V jednom starším článku jsem četl že ano,  ale v telefonu jsem tuto možnost nenašel

2. Slouží červená dioda na telefonu pouze k upozornění na slabou baterii?

Jinak mám telefon něco přes týden a až na zdlouhavou práci s telefoním seznamem a absenci datového kabelu si prozatím moc nestežuji.

 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karol  |  02. 08. 2002 23:00

Mam tyzden Ericsson R520, som celkom spokojny, vybral som ho aj z dovodu vydrze baterie, ktora sa uvadza v navode (vydrz do 300 h pohotovosti a 10hodin hovoru)

Prekvapenim bolo, ze telefon sa mi da nabit asi iba na 180h a pohotovost 3h40min. V obchode mi bolo povedane, ze bateriu treba naformatovat aj napriek tomu, ze je LiPol.

Ake mate skusenosti Vy s vydrzou telefonu, kolko Vam ukazuje vydrz pri plnom dobiti?

Dalsia otazka sa tyka pripojenia na internet. Telefon ma zabudovany modem a chcel by som ho pouzivat na pripajanie, podobne, ako svojho casu R320. Nejak vsak na dodavanom CD neviem na to najst software, a pri pokuse nainstalovat modem z drivera na CD (cez pridat novy hardware vo Windows 2000) sa resetne system. Vie niekto nieco poradit.

Vdaka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Majo  |  04. 08. 2002 16:12

Zdravím,

Mne telefón (T68i) na začiatku, t.j. pred dvoma mesiacmi ukazoval stav batérie okolo 260 hodín a až teraz po dvoch mesiacoch sa pomaly kapacita zvyšovala až na 290 hodín a stále, aspoň zatiaľ stúpa. Takže predsa to bude asi v tom formátovaní alebo oživovaní batérie.
A výdrž je štyri až päť, niekedy aj šesť dní. Záleží od množstva volania, SMS, !hier!, a pripojenia cez infra. Ale telefón nevypínam ani cez noc. No možno len sem tam, dva tri krát cez týždeň.

S pozdravom

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Karol  |  04. 08. 2002 21:41

Diky, dufam, ze to tak aj ten moj ... a nechavas ho vybit uplne, alebo ide do nabijacky aj ked indikator nieco ukazuje?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
sivvy  |  12. 08. 2002 13:25

Ja jsem na R520 presel, kdyz mi po 9 mesicich umrela T39; pokud si clovek zvykne na vetsi format, jsou zde sama pozitiva: lepsi ovladani, vetsi displej, stejna vydrz (v siti ET vidim po nabiti cca 220 hod pohotovostni vydrze, v realu trochu mene). S vydrzi trochu cvici IR port, dost ji zdime CommuniCam.
Zatimco u T39 jsem obcas mel potize pri komunikaci pres IR port s palmou, u R520 staci priblizne namirit a uz to svisti (zpetne si rikam, zda problemy s IR komunikaci nebyly jednim z priznaku odchodu cele desky)
S CD (R5A) jsem problem nemel, pravdou je, ze se mi modemove drivery nahraly pri instalaci Communications Suite samy, nepridaval jsem je jednotlive - kdybyste s tim mel problem, dejte vedet, jaky potrebujete

petr

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Petr Jůza  |  01. 08. 2002 13:05

Ahoj,

chtěl bych se vás prosím zeptat, kde mohu sehnat propojovací kabel pro komunikaci mezi počítačem a mobilem (T68i). Všiml jsem si, že někdo měl problémy s komunikací, proto bych raději upřednosťoval originální kabel.

Díky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Majo  |  29. 07. 2002 09:18

Caute vsetci,

Ak Vam telefo nekomunikuje s Outlook-om, nezufajte, stiahnite si komunikacny software na T65, ten funguje 100% a je velmi jednoduchy. A daju sa v nom posielat aj SMS-ky. A ak mate nejake problemy ci uz take alebo onake, v pohode sa obrate na technicku podporu SonyEricsson Help Desk a to na www.ehd.sk , tam Vam radi odpovedia na hocico sa tyka telefonu.

Ja pouzivam aj Outlook a to aj s poznamkami a synchronizacia je v pohode. A robim to cez infra, je to o dost rychlejsie ako prostrednictvom kabla.

A je vela *dobrych* telefonou, ci uz tej alebo onej znacky, a u kazdej znacky sa najdu telefony s vadami. Ved nikto nieje dokonali. A myslim ze tento telefon pravom patri medzi tie *dobre*. A to dobre myslím aj v tom naozaj dobrom.

S pozdravom.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dolor  |  28. 07. 2002 00:02

psaní česky....+++ )))
super,ještě to řazení...

a jak je to s posíláním ....zobrazí se ????

TIP NA OSKARAOVU:
posílat smsku z Osky brány lze i tak že ji napíšete česky, systém ji automaticky zbaví diakritiky (dokud nebude plná kompatibilita) a pošle na mobil nezkaženě (byť nečesky)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
OS  |  27. 07. 2002 07:40

koukněte se na www.sweb.cz/gsmprofi

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sarevok  |  27. 07. 2002 01:31


Ahojte!Chcem vam napisat moje skusenosti s tymto mobilom.Mam kamarata co vlastni obchod s mobilmy,takze mam skusenosti skoro so vsetkymi mobilmy,mal som T39m R520,6210,6310,T68m aj i.Ale k veci.

Najviac sa mi zapacilo Ericsson T68m co sa tyka dizajnu je fak super T68i je na tom o nieco horsie aspon podla mna momentalne vlastnim T68i a som  s nim viac nez spokojny,ale aj tento mobil ma svoje zapory.

nepaci sa mi fotenie,fotky nevyzeraju dobre a hlavne ked si ich poslete z ineho mobilu v mojom pripade to bolo z nokie 7650.Fotky vyzerali fakt hrozne,dalej nepaci sa mi vydrz mobil,odporna viditelnost na slnku,katastrofalne prenesenie zoznamu do notebook,alebo kopirovanie zoznamu zo sim karty.Vzdy nieco vynecha!Nemoze si clovek ulozit viac ako jednu email adresu k vizitke,pomalsie ako Nokia.Ale inac je to fakt dobry telefon a co sa tyka dizajnu tak trosku odflkali bateriu na Icku,lebo napis Sony Ericsson sa pomaly zosuchava.Osobne sympatizujem viac s emkom,ale Icko je lepsi telefon,lepsie zkonstruovany.Majte sa pekne

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
BAZZI  |  12. 08. 2002 17:05

Když si přečteš porovnání foťáků na mobilmanii (nebo na mobil.cz - nepamatuju se) zjistíš, že na v telefonu vypadá fotka z 7650 úžasně a na T68i nic moc, ale když se převedou do compu tak je to přesně obráceně !!! A nenapadlo tě, že to, jak špatně vypadá fotka poslaná z 7650 na T68i nemusí souviset s T68i, ale s NOKIÍ ???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sunrace  |  15. 08. 2002 13:57

Fotím s T68i asi 14 dní a fotky jsou v pohodě, čekal jsem to horší, samozřejmě na formát A3 to použít nejde (od toho jsou jiné foťáky), ale jinak naprostá spokojenost.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kessa  |  25. 07. 2002 18:23

Zdravim a predesilam, ze nejsem jeden z tech, co "meli T68 v ruce 2 dny" a ze moje soudy vychazeji z pulrocniho pouzivani, nez jsem ho utopil ve Vltave. Cili za chybu "NULA" bych povazoval to, ze neumi plavat...
Nicmene me na nem dosti durazne sr+lo par veci, z nichz jsem mel dojem, ze si proste vyvojari dali jointa a dali tam nejt a nechali to bejt. Viz minor:

1. Password guard po napsani spatnyho kontrolniho slova sice zobrazi ulozena hesla nespravne, takze se pripadnej smirak moje hesla nedovi, ale pokud chce, muze je zcela bez prekazky smazat (!!!). Cili svoje PINy a podobna cisla si rozhodne radeji pamatujte nebo si je zapiste jinam.

2. Telefon pro GSM KOMUNIKACI (!!!) ma u jmena na prvnim miste domaci telefon, pak pracovni a teprve na 3. miste mobilni! Po zkopirovani SIMky se cisla defaultne ulozej jako domaci. Kde meli vyvojari hlavu? (Mimochodem (lokalizatori a prekladatele) - fakt me nezajima, jaky telefonni cislo ma pan domaci mych kamosu. Co treba DOMOV, PRACE MOBIL?)

3. Kdyz uz jsme u toho - misto idiotskych a osklivych slov "domaci", "zamestnani" a "mobilni" by mi prisly logictejsi ikonky - na display by se tak veslo cely telefonni cislo.
Obecne je pak prace se seznamem vyjimecne uzivatelsky neprivetiva.

4. Po prijatym telefonatu z neznamyho, ale rozpoznatelnyho cisla, se me T68 zepta, jestli ho xci ulozit, ale nenabidne mi pokracovani. Misto toho ulozi cislo do pofiderni slozky "neulozena cisla".

5. Totez pri obdrzeni esesmesky z neznamyho cisla - nenabidne mi ulozeni.

6. Dorucenka esemesky neobsahuje jmeno ani datum. Prijde, rekne, ze bylo doruceno, ale co a komu se nedozvis.

7. Dovedu se predstavit lepsi dennodenni podivanou, nez je sprinterskej duel Snek vers. Zelva. Pri pouzivani T68 jsem k tomu byl nucen jeste casteji.

8. Jinymi uzivateli zminovane veci jako neslysne oznameni esemesky, nabihani screensaveru...

... a dalsi 3 ().() veci, ktery sly vymyslet a zrealizovat lip, o cemz jsem se presvedcil u jinych mobilu.

Jo. ten telefon je sice technicky zdatnej, ale neumi jednat s lidma. Je to Rain Man. Moje resume: Veci se nedelaji proto, aby na nich UZIVATELE hledali mouchy, ale aby je UZIVALI. Ja jsem T68 uzival s velice castym skripenim zubu. A ony mouchy se mi za 22 000 zdaly dosti ohavnymi masarkami. ARIVEDERCI T68.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kaja  |  25. 07. 2002 14:13

Taky jsem si pred mesicem koupil T68i-cko. Pouzival jsem ho 14 dní, pak prestala fungovat na
klavesnici nula a bez ty se tezko da telefonovat. Takze ted je v servisu a driv jak za mesic ho nemam ocekavat. Tomu rikam skvela podpora zakaznikum.

Za tech 14 dni pouzivani jsem docela zacal teto koupe litovat. Vadi mi kdyz pominu to ze po 14-ti dnech mi odesla klavesa na klavesnici, (za jak dlouho se asi objevi dalsi zavady), nasledujici veci:

Klavesnice chrasti a psani na ni je dost hlasite.

U automatickeho zamku klavesnice nejde nastavit cas za jak dlouho se zaktivuje. Me se aktivuje zhruba za 15 sec. a to je dost rychle, uvital bych moznost si ten cas prodlouzit a to same u setrice displeje - hodin. Pokud SR usoudil ze je co nejdulezitejsi co nejrychleji deaktivovat displej, tak proc po prijeti SMS nebo neprijeti hovoru displej naskoci a zustane aktivovan dokud si clovek neodklikne info? Divna logika, urcite by to slo resit i jinak.

Zvuk SMS je dost tichy a k SMS nejde priradit jiny zvuk nez prednastaveny. U MMS to bude zrejme stejne.

Pokud si v telefonim seznamu udelam skupinu, nejde k ni priradit vyzvaneci ton.

Stalo se mi, ze telefon mi nepriradil k cislu volajiciho jmeno, i kdyz jsem ho mel ulozene v seznamu telefonu. Nepriradil ho ani pote, co jsem toto cislo ze seznamu prijatych hovoru pouzil na zkousku pro volani.

Pri prichozim hovoru je na displeji velika ikona prichoziho hovoru, zrejme kdyby mi nedoslo ze kdyz telefon zvoni, tak nekdo vola, ale aby se tam soucasne objevilo jmeno a cislo volajiciho tak na to uz tam misto nezbylo. Misto toho se tam stridajo dost pomalu tri udaje: Linka, cislo volajiciho a jmeno pokud je v seznamu. Takze ja musim nejaky cas cekat, dokud se nezobrazi jmeno, abych videl kdo vola, coz je u tak velkeho displeje pekna kravina.

V kalendari nejdou u vyroci treba v pripade narozenin a svatku tato vyroci jednoduse prevest do dalsiho roku.

Dal si zatim na nic nevzpominam, prece jen jsem ho ted 14 dni nedrzel v ruce, nepochybuji o tom ze tento telefon ma take velkou spoustu kladu, ale nejake ty klady bych u telefonu za cca 19.000,00 Kc snad mohl ocekavat.

 

 


 

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Angel  |  27. 07. 2002 18:49

Cau, fakt nevim kam si ho odnes. Folie pod klavesnici stoji cca150Kc a vymena trva asi 10min... nevim kolik uctuji za praci....v mem oblibenem servise se staci domluvit.... tak cau.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ranger  |  08. 08. 2002 20:32

Ahoj!

1.Je vseobecne znamo,ze mobily se nevyrabi proto,aby s nimi uzivatel zatloukal hrebiky....Tva nutnost opravy ihned 14dni po koupi svedci o zachazeni.............

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ládys  |  25. 07. 2002 12:20

... děkuji všem, že se tak rozepsali o T68. Moc mi to pomohlo při rozhodování. A jak sem se rozhodl? Koupim si T68 a nechám si ji upgradovat na "íčko", protože to vypadá na opravdu dobrou kombinaci. Ještě jednou děkuju

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Angel  |  25. 07. 2002 13:57

Myslim,ze si zvolil dobre.Sam jsem to tak udelal.

Hlavne vyzkousej funkce M-ka a potom udelej upgrade a "nepoznas telefon"... je o 80% lepsi (toto je moje subjektivni hodnoceni).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ládys  |  25. 07. 2002 14:11

Můžeš mi věřit, že se na to opravdu těšim, už aby to bylo!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martas  |  25. 07. 2002 09:39

to jsi odbornik, neumet nastavit MMS?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
composer  |  24. 07. 2002 21:28

Víte co mi HLAVNE vadí? To je to, že vůbec není slyšet signál na přijatou SMS zprávu. To je tedy opravdu hrůza. Ptal ¨jsem se v servisech a tak, nikdo neumí říci, jak by se dala hlasitost oznámezní zvýšit. Je to podle mne hlavní nedostatek telefonu.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
karlos  |  23. 07. 2002 21:52

Pořád jsem nějak nepochopil, komu je ten drahej zázrak určen. Na hraní školáků asi ne. Takže manažerský telefon?  "počet kontaktů je tak hodně omezen. Pokud si ke každému jménu uložíte všechny texty a čísla, nedostanete do paměti ani stovku jmen  " nebo "Pokud některé ze jmen začíná znakem s diakritikou, zařadí se v seznamu až na konec  " nebo "rovněž nemůžete podle znaků s diakritikou vyhledávat, protože mobil tyto znaky neumí napsat  " a ještě "pokud vejdete do seznamu pohybem joysticku dolů či nahoru z pohotovostního stavu, můžete již vyhledávat jen podle prvního písmena  ". Si dělaj prdel, né? Jo, teď mě napadlo, možná je pro bohatý paničky v domácnosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Angel  |  24. 07. 2002 10:14

Taky si ho nemel nikdy v ruce co???.......hmmm...tak to si fakt  karlos....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
jh  |  23. 07. 2002 16:44

Rad bych vedel jakym zpusobem funguje u t68 hlasovy zaznamnik. Zda je mozno nahravat pri hovoru oba ucastniky, nahravat i mimo hovor, pocet a maximalni delka zaznamu, moznost prenosu zaznamu z a do PC. Srovnani s SL45???

Diky za odpoved.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Dan  |  23. 07. 2002 12:07

Cau,

mam pocit ze vetsina z vas co "jsem ho mel dva dny a pak jsem ho odlozil..." ho videla leda u kamarada a ted jen zavidi. Mel jsem t28 pak t39 a ted t68 no t28 byla vyborna az na vydrz i ted vypada strasne malinkej, t39 byl ponekud no poruchovejsi a t68 je bomba. Pracovni mam n6310, takovy divny padlo. A navic nokie moc nemusim. A na psani smsek je t68 skvelej, trochu se zpomaluje pri delsich smskach, a co? Ja mam tak okolo 1kSMS/mesic a musim rict ze se to bohuzel porad zvysuje Takze vy ty alkatelisti nokiisti a siemensari piste dal ze jste ho meli dva dny, nikdo vam to stejne nezere. A srovnavat siemens sl40 nebo co to bylo s timhle erikem... no sorry. Ale jo trabant taky jezdi...dojede, ale prece jenom bmw je bmw.

 

Tot vse tet me pojdte nokiisti vynadat do zakomplexovanych eriksonistu.

Dan.

P.S. Ale trvam na tom, ze t68 je nejlepsi!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kristian  |  23. 07. 2002 22:11

 konecne moj clovek!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Angel  |  24. 07. 2002 10:09

I ja muzu jen a jen souhlasit. Taky mi pripada, ze polovina lidi telefon videla snad jen jako maketu nebo papirovy obrazek za vylohou a  tady ho hodnoti a hpodnoti jako stari mazaci...

Na tento telefon opravdu nema zadny mobil,ktery je momentalne u nas na trhu.Bavim se samozrejme o jeho funkcich-o tom co nabizi.

Po upgradu je rychly (kdo rika ze ne-keca a mobil nemel v ruce dele nez 30sec).Spousta lidi proste keca a slinta,protoze je jim lito penez ,kterych by za neho pry "vyhodili". No a tedy tem co jen tak "hodnoti" bez svych vlastnich zkusenosti - nedelejte to,protoze vase hodnoceni je nanejvys pochybne a silne neobjektivni....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
viktor99  |  23. 07. 2002 04:05

Zitra tomu bude mesic, co jsem si koupil T68i. Prad tydnem se pridala i CommuniCam MCA 20.

Par postrehu (kladu je jiste prehrsel. Ja se zamerim na zapory ci pripominky):

Docela dost mi vadi "rachatajici" klavesnice. Kdyz se vezme mobil z ahorni cast (mikrofon a antena) a zatrepe se, je to docela sila. Take pri psani je klavesnice dost hlucna. Nejake decentni napsani SMS nepripada v uvahu

Ten sporic a hodinami me ze zacatku take docela zaskocil, ale uz jsem si zvykl. Urcite to dost setri baterku. Ale je docela nevyhoda, ze naskoci, i kdyz prisla SMS nebo je neprijaty hovor. Na takovy pripad by se mi jevilo idealni pouziti diody. Kdyz by svitila (blikala) , clovek by vedel, ze ho neco ceka... a ne ho zbytecne probouzet.

Take me mrzi, ze SE neudelal zadne poradne pouzdro. U T39 jsem mel hezke na pasek (tusim ze je to ICT-11, barva seda). Alespon mi zbylo pouzdro na ruku, ktere bezvadne pasuje i na T68i (je to takove to pres biceps, pod kratkym rukavem ani neni videt, ze je tam mobil - doporucuji). U ICT13 je nevyhoda, ze i po vyndani na nem zustane ten osklivy plastovy kryt

MCA 20 je dobra hracicka. Zatim jsem se s tim nestihl poradne vyblbnout, ale dnes odletam na dovolenou, tam uz cas snad bude. Je bezvadne, ze neco/nekoho vyfotite a hned to muzete poslat na mail. Al ekdyz jsem si prohlizel fotografie v testech, vypadaly o dost lepe, nez ty moje. A to jsem zkousel vsechny rozliseni. Jsou vzdy takove .... zrnite. Jinak je dost prolem se svetlem. Kdyz fotite venku, je to ok. Ale v mistnosti, zacinaji problemy. Treba kdyz chci udelat foto obliceje, abych mel kvalitu, musim fotit za denniho svetla.

 

Treba o nejakych typech prostredi (rocni obdobi) jsem vubec nevedel. Hned to jdu otestovat. Navody nikdy nectu, ale treba si ho s sebou na tu dovolenou vyjimecne vezmu...

Verim, ze tim nekomu pomohu pri rozhodovani (budouci majitele) a doufam, ze se k mem zkusenostem vyjadrite (stavajici majitele). Psal jsem to tak, jak mi to ted lezlo z hlavy, snad je to k precteni... Reagovat moct moc nebudu (dnes letim), ale treba az se vratim.

No nic, jdu balit...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MiGR  |  23. 07. 2002 00:12

Funguje nekomu z vas synchronizace pres IrDa s Outlook XP? Sef tuto kombinaci ma a vzdy tak u 42. kontaktu se synchronizacni program slozi a rada s Ericssonu byla at si stahneme novejsi software, coz samozrejmne nepomohlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Daniel Šnor  |  23. 07. 2002 09:08

Stáhněte si verzi softu, kterou jsem zmínil u předchozího příspěvku. Já sám používám Outlook XP a vše je bez problémů. Synchronizuji cca 250 kontaktů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MiGR  |  24. 07. 2002 01:22

Tak to bohuzel nepomohlo. Presne na kontaktu 41 je to spadne. Problem je, ze nevim co je kontakt 41, abych se mohl podivat co by mohlo byt spatne.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MiGR  |  24. 07. 2002 20:46

Tak pokud by nekdo mel podobny problem a zminovany soft mu nepomohl, tak problem je uplne jinde. Zrejmne je nejaka "divna" informace u urciteho kontaktu. Jenze, ze to spadne pri kontaktu cislo x je informace k nicemu, protoze takovy kontakt se neda v Outlooku dohledat. Vyresili jsme to tedy tak, ze jsme v mapovani synchronizace vyhodili vsechny zbytecne informace a nechali syncovat pouze jmeno a tel.cisla. To zafungovalo, pak jsme v mobilu u nastaveni kontaktu, pridali i ostatni polozky a tez opet namapovali v sync. softu. Po techto zmenach synchronizace bezi v pohode. Zda se, ze zakopany pes byl pouze v pridani polozek v telefonu. Nevim. Myslim, ze by toto ale mohli na technicke podpore Ericssonu vedet.

MiGR

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ivo  |  22. 07. 2002 21:51

Pokud nemáte k T68i na cédéčku potřebný komunikační a synchronizační software, nezoufejte - vše si můžete stáhnout na webu výrobce...hahaha, je mi to celkem na houby, protože nemám MS Office a tudíž ani Microsoft Outlook (pouze Outlook Express, se kterým dodávaný soft NESPOLUPRACUJE!). Myslím, že za skoro 20 000 Kč, by firma mohla alespoň něco jednoduchého dodat. Budiž, řekl jsem si...koupil jsem za další nemalý obnos komunikační kabel-OUHA, opět NIC! Žádný podpůrný software! Nechal jsem se zlákat na foťáček k mobilu-myslíte, že k tomu výrobce za skoro 6000 Kč něco dodal? Myslíte si to blbě, nedodal NIC! Fotky si můžu do PC posílat tak akorát přes GPRS mailem. No, utratil jsem nějakých 26 000 Kč (možná pár kaček navrch) a k tomu výrobce nedodává ze software NIC! A autor tohoto článku ještě napíše...Pokud nemáte k T68i na cédéčku potřebný komunikační a synchronizační software, nezoufejte - vše si můžete stáhnout na webu výrobce! HOVNO, není tam pro mě vůbec NIC! Jediné, co jsem mohl použít byl soft na přenos gifů z PC do mobilu (a tan jsem si musel notabene stáhnout z webu! Ale co ten, kdo o tom neví?). Prostě závěr: mobil dobrý, ale už kvůli podpoře příště zvolím něco jiného. Pokud někdo vlastní soft na přenos fotek z mobilu do PC, byl bych rád, když by mi dotyčný řekl, kde to vůbec existuje.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Kristian  |  23. 07. 2002 00:33

Office si za 100 kaciek zozenies kdekolvek, ked uz je rec o nom... samozrejme je to nelegalne ale budiz. Dnes sa uz predpoklada ze vacsina uzivatelov bude mat Windoz s Office nainstalovanym... ale nechcem branit Ericsson, to ma fuckt tiez nemilo prekvapilo, ked som sa minuly stvrtok doplazil z Rican az domov (Lhotka) pre instalacne CD k telefonu, zas som sa odplazil do Rican do prace kde mal kolega pre mna pripraveny notebook s infrakom, a po nainstalovani som nenasiel ani jeden soft co i len trochu podobny trebars Nokiackym, kde si v pohode ulozite kontakty ako chcete... no budiz, zacal som skumat, nakolko som Erika T39m este nikdy nezalohoval na PC, vsetko som doteraz robil na svojom 5mx a tam to je uplne ine, proste dobre riesene, i ked nie fy. Ericsson. Tak som prisiel na to, ze musim vsetky kontakty zosynchronizovat s Outlookom. No teda?! Tak som si zazalohoval Outlook kontakty na disk, aby sa mi to nemiesalo, potom som ich vymazal z Outlooku a nakoniec som Outlook zosynchronizoval s telefonom. Vsetko prebehlo hladko, bez jedineho problemu. Tak som si vyexportoval vsetky kontakty (tomu hovorim multilevel-backup) a po ich vymazani z Outlooku som naimportoval vsetky stare....

Slo to ako po masle, proti tomu nic nemam, ale PRECO to musime robit tak? Preco neexistuje nejaky soft ako Nokia Data Suite, alebo third-party software Logomanager, ktory tiez dokaze zazalohovat Nokiu???

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Daniel Šnor  |  23. 07. 2002 09:05

Vlastně se nedá očekávat, že všichni budou číst konference a fóra, takže Vaše otázka je normální. Tyto problémy jsou už dávno vyřešeny. Stačí stáhnout si odtud (http://wap.sonyericssonmobile.com/emi_download/SynchSoftware/R4APackage4.exe) software a je po problému a po požadavcích přiblblého Nokia Data Suitu. Tento synchronizační balík obsahuje:

  • Synchronizing using XTNDConnect PC for Ericsson

  • Mobile Phone Monitor

  • Ericsson Phone Settings

  • Ericsson Phone Book and Text Message Manager

  • SMS capabilities added to Outlook

  • Je pravda, že XTNDConnect PC for Ericsson spolupracuje pouze s MS Outlook (což je na celém světě, ať se nám to líbí nebo ne, nejrozšířenější kancelářská aplikace), nic Vám ale nebrání koupit si plnou verzi. Ta pak spolupracuje s Lotus Notes, Lotus Organizer, Symantec ACT!, GoldMine a NetManage Ecco Pro. Zároveň umožňuje synchronizaci informací s Palmem, WinCE/Pocket PC nebo zařízeními Casio Pocket Viewer.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Daniel Šnor  |  23. 07. 2002 09:23

    Pokud potřebujete dostat nějaký obrázek z telefonu do PC, stačí použít standartních funkcí telefonu. Ta funkce se jmenuje Elektronická pošta a s její pomocí si všechny obrázky v mobilu bez potíží dostanete do mailu v PC.

    Co se týká "těch, co to neví", pak bych odkázal na návod k použití, str.75 (T68m) či 81 (T68i), kapitola Doplňující informace, kde se píše toto:

    Webová stránka pro spotřebitele Ericsson (Sony Ericsson)

    Na adrese www.ericsson.com/consumers lze najít oddíl technické podpory .. blabla. Jsou zde nejnovější aktualizace softwaru, tipy .. blabla.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Ivo  |  07. 08. 2002 19:33

    Takže...něco od"toho, co to neví"...:
    Proč bych měl proboha posílat obrázky z mobilu mailem do PC? To Ti připadá normální si něco nafotit a za své peníze si to sobě poslat mailem? Tak mi to teda normální nepřipadá! Jinak k tomu, že MS Office je standart (viz výše), tak s tím souhlasím, ale já ho prostě NEPOUŽÍVÁM a používat nechci (jsem spokojen s jiným software) a nevidím důvod, proč bych si měl Office jenom kvůli Outlooku za další peníze dokupovat!
    Prostě za ty peníze podpora více než mizerná! Na webové adrese není nic, co by můj problém řešilo, takže si takovéto rady příště nechej pro sebe, O.K.?

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Jindru  |  22. 07. 2002 16:23

    mel jsem t28/t29 ted t39 a muzu rict, kupte T29. rychly jaxvine, nechapu proc t39 nemuze bejt taky tak rychla. ano, prepnuti na velky pismo pomuze, ale proc soudruzi? taky mi schazej hry z t29 )

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Jirka  |  22. 07. 2002 15:52

    nebo v jeskyni pár desítek metrů pod zemí ponechme bez komentáře a připusťme, že pro člověka, trávícího kolem šestnácti hodin denně s oběma rukama plnýma mobilů, bude darem z nebes, když aspoň jeden model bude umět utírat zadek.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Zdeněk  |  22. 07. 2002 10:03

    nebyl tu ten článek už včera?

    ráno mě to trochu zmátlo- lekl jsem se, že dnes nic nevyšlo

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Netsitte  |  21. 07. 2002 20:37

    Dobrý den

    jen bych se chtel zminit o rychlosti T68i, na kterou se tady nekdo ptal. Nemůžu porovnavat primo T68i, ale mel jsem moznost asi měsic pracovat s T68m, ale podle dosavadnich informaci se rychlost u T68m téměr neliši od T68i, takže tohle můžete brat jako zcela oběktivni i k T68i.

    Ale spátky k věci:

    Psaní textových zprav na tomhle Ericssonu je opravdu za trest. Nejenze tlačítka jsou nesnesitelně titěrná, takže s větsimi prsty jsou opravdu téměř nezmacknutelná, ale taky rychlost překreslovaní při psani je nesnesitelná, takže jsem pri tom opravdu "tekl", a chvilemi jsem mel chut telefon malinko obouchat o zem, a proplachnout pod kohoutkem.

    No jinak co se tyce rychlosti celkově, tak je tomu podobně jako pri psani textových zprav. Co se tyce kvality zpracovani, tak ta me malinko zarazila. Spocatku se zdalo, ze je telefon opravdu kvalitne vyroben, ale po mesici pouzivani jsem se nechal vyvest z omylu.  Taky me sklamal material, jenž je opravdu nachylný na poškrabani. Foťáček jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet.

    Mel bych samozdrejme i jiné výtky k tomuto telefonu, ale mylsim si, že je naprosto zbytecné je znovu vypisovat, jelikož už se u jinych prispevku o nic zminovali.

    Abych to shrnul, tak se jedna o telefon opravdu pekny, a nabyty funkcemy, ale co se týče praktičnosti,   jestli můžu poradit, tak pokud mate šanci, (a opravdu neprahnete po tom mít barevný display), tak sáhněte po něčem jiným,praktičtějším, a hlavně lacinějšim.

    Přeji hezký den

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Kristian  |  21. 07. 2002 22:36

    Nazdarek,

    dakujem Vam za Vasu odpoved ohladom mojej otazky na rychlost telefonu. Co sa tyka sms,
    som da sa povedat "najrychlejsi rychlosmskar na svete" nie ze by som sa vytahoval, ale
    cca. 2000 SMSmesacne hovori samo za seba ale preco to pisem: Eriky su samozrejme
    trestom pre ludi ako som ja, hlavne po tom co som mal Nokiu 6210 (ta je podla mna najrychlejsim
    telefonom na SMS vobec). Ja som si vsak uz na T39 zvykol, takze keby bola rychlost T68i
    taka ako u T39, tak do toho rozhodne idem. Ked pisem smsky, je mi jedno ako rychlo to napise,
    ja si to vacsinou natukam (verte ci nie, bezchybne!) a potom uz len cakam kym sa to vsetko
    za mnou poooomaaaaliiiicky dopise na displej jasne je ze niekedy ked sa ponahlam, tak to
    nastve, ale ftedy si jednoducho prepnem na profil ktory som si nazval "OnlySMS" a v nom
    mam nastavene najvacsie mozne pismo, rychlost je teda brutalne rychla, aj ked ju porovam
    s Nokiami, s konkurenciou si to v pohode rozda
    Inak za cenu za aku si T68i chcem kupit, by ju nekupil len "debil", a keby bolo to vrzganie
    baterie fuckt take strasne, tak ju vymenim za "nevrzgavy" T68m a preflashujem si fw
    Ale spat k tematu: este raz dakujem za Vase postrehy!!!

    Zdravim,

    Kristian

    P.S.: Pre Petra Brozu: tak co to bude miesto T39?????

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Angel  |  22. 07. 2002 17:16

    Mam flaschnuty T68m, rychlost je vyrazne lepsi nez byla a to jak v menu, tak i pri psani SMS a urcite je rychlejsi nez T39 (mam vyzkouseno). Propracovanejsi prostredi (multimedialnejsi), vice pameti na spousty blbosti (hlavne obrazku a zvuku). Na malou klavesnici si clovek zvykne...Podle me je mnohem lepsi nez na 8890, kterou jsem mel. Joystik je porad OK,nic mi nevrze jako na 6x10...Jsem spokojen s zadnou Nokii se softwarove neda srovnavat,je o tridu vyse.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    chipsik  |  22. 07. 2002 00:21

    No ja bych naopak rekla ze se rychlost mezi T68m a T68i docela lisi - po upgradu firmware se pohyb v tel. seznamu zrychlil a problemu s rychlosti pri psani sms jsem si taky nevsimla :)

    Ten upgrade vubec udelal lidem s T68m dost velkou radost nebot prinesl hodne vyraznych vylepseni a jen malo zhorseni (napr. zruseni krasneho barevneho Tetrisu).

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Miki  |  22. 07. 2002 09:33

    Chlapče ,chlapče...nauč se pořádně česky.

     

     

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Mentor  |  22. 07. 2002 12:18

    Když jsme u té češtiny. Píše se slovo znaménko (bez mezery) mezera a další slovo.

    Takže správně má být:

     

    Chlapče, chlapče... nauč se pořádně česky.

     

    A diskutovat by se mohlo i kolem Nauč vs. nauč.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Kristian  |  21. 07. 2002 18:20

    Chcel by som sa spytat, ake su na T68i tlacitka, ci vyhovuju pisaniu SMS. V tomto clanku
    si pisal ze Ti na T39m robilo problem napisat 160 znakov. No vezmime to tak, ze podla mna
    ma T39m jednu z najlepsich klavesnic zo vsetkych dostupnych telefonov. Je jasne ze na
    taku Nokiu 6210 nema, ale je to rozhodne najlepsi erik na pisanie sprav. Niekedy si ani
    nevsimnem a uz pisem smsku o dlzke 6 sprav! Ale spat k veci. Je klavesnica podobna
    klavesnici T39, alebo je lepsia/horsia? Co sa tyka rychlosti, T39m bola krasne rychla s fw R3A
    uz pri stredne velkom Texte. Ako sa sprava T68i dajme tomu pri strednej velkosti pisma?
    Je aspon taka rychla ako T39, nebodaj rychlejsia? Predavam svoju T39m a velmi vazne rozmyslam
    nad kupou T68i u nas doma, na Slovensku. Vyplati sa vymenit T39m za T68i? A co sa tyka tvojej
    T39m... som v tej diskuzii pridal clanok, v ktorej bola otazka ci ju nenahradis nahodou novym
    SmartPhone od MS. Ty si tam pridal len smile-iky... tak co? Ako si ich mam vylozit???

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Petr Broža  |  21. 07. 2002 21:01

    Nemyslel jsem klávesnici, ta je na T39m dobrá, ale rychlost mobilu, která je ehm problematická; zejména zpomalování u konce SMS, pomalé reakce v menu apod. Jinak je T39m špičkový mobil, kdyby se neporouchal...

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Petr J.  |  22. 07. 2002 08:54

    Pomalé reakce v menu? A zpomalování na konci SMS? No já nevím, ale mě šlape T39m rychle, reaguje okamžitě, ne jako R320, nebo A2628, ty měli prodlevy v menu (A2628 při procházení došlých SMS děsný prodlevy) a byli pomalejší při psaní SMS, ale T39m je (aspoň ten co mám já) naprosto v pohodě.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Petr Broža  |  22. 07. 2002 20:55

    T39m je pomalý telefon; stačí zkusit Nokii a uvidíte, co je rychlý mobil

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Kristian  |  23. 07. 2002 00:40

    To mi vieme, aj som to pisal, ze Nokia je rychlejsia, ale co z toho ked sa se*ie viac a viac?

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Vlado  |  05. 08. 2002 01:00

    Nokia je opravdu rychly telefon.  Staci par vterin a uz leti oknem. Ani si nevsimnete

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Martin  |  05. 08. 2002 16:07

    No nevim, mam 6310 a me nejak extra rychla neprijde. Firmware 4.20. Asi je to subjektivni .

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Petr  |  21. 07. 2002 16:26

    Jako dlouholetý majitel nokií jsem se nachal zlákat T68i. Po dvou dnech jsem se jí zbavil - příšerný plast, který se při každém zmáčknutí klávesnice pohyboval (velice nepříjemný pocit), barevný provedení taky nic moc, zasekávající se joystick. Jeho funkce to nezachránily.

    Po týhle zkušenosti jsem si koupit T39m - to je opravdu TELEFON. Špičkové jak funkce, tak ovládání, žádné problémy s provedením, malinký, odolný. Až udělají pro T68 pořádný pouzdro, tak to bude taky volba - pokud ovšem český zastoupení SE změní přístup k zákazníkům.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Slonik  |  21. 07. 2002 15:48

    Tak čtu, že je telefon kompletně plastový. Když u toho vidím značku Sony, tak to na mě nepůsobí moc dobře. Pár telefonů Sony mi prošlo rukama a plasty u nich byly hodně mizerné (zpravidla se něco ulomilo ještě v záruční době - a to jsem s nima zacházel vlídně). Rovněž servis je u výrobků Sony (nejen u telefonů) přinejmenším hrozný. Nebo se něco změnilo?

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Petr Broža  |  21. 07. 2002 17:45

    Kompletně plastový jsem myslel, že nemá zadní rám z magnézia jako dřívější modely Ericssonu

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Jkus  |  21. 07. 2002 14:37

    Zdravim vsechny ericssonaky, i kdyz se mezi ne nepocitam nebudu se branit pristroji od sve domaci znacky, ktery bude nabizet neco vyjimecneho a praktickeho. T68m jsem mel dva dny o vanocich v ruce na to aby ho zase vratil do krabice ( se ztratou 2 tisic zase prodal ) to vsak stacilo, zkratka nenadchnul mne. Jelikoz mobily prodavam muzu ze sveho pohledu subjektivne rict, ze neni skoro prodavany a to nabizim peknou cenu. Co nechapu je cenovy rozdil mezi T68m a T68i, ktery cini cca. 5000 Kc. Skoro kazdy zajemce da vetsinou prednost "levnejsi" verzi s ickovym sw, ktera nabidne to same a jeste mu zbyde na nesmyslne drahy fotak za 5 tisic bez dph, ktery podle meho mel byt soucasti T68icka jako treba u communicatoru, oba fotaky stoji za starou backoru, ale na amaterske snimky postacuji. Datovy kabel take chybi, naivni domnenka, ze vsichni komunikuji pres infra bohuzel nefunguje a neni vyjimkou ze nasi zakaznici spekuluji nad cenou datoveho kabelu a nechapou proc nestoji 400 Kc. Kdyz si vezmu svoji SL45i, ktere podle mne mmj. chybi barevne lcd a rychlost bylo v zakladu pozehnane mnozstvi veci - datovy kabel, stojanek, kvalitni hf stereo sluchatka, sw. Cenove je muzeme v tuto chvili vyrovnat na stejnou hladinu, kvalitativne budeme diskutovat. Co jsem chtel rict, ze se mi nezda pomer vykon/cena za "novy" SONY ERICSSON T68i ....

    Mate jiny nazor ? Sdelte ho tady a ted ! 

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Aleq  |  22. 07. 2002 18:48

    A nechybi SL45 nahodou GPRS, TriBand, bluetooth, ...?

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Jiří Svoboda  |  21. 07. 2002 00:52

    Mě na T68ce štvou ještě jiné věci:

  • Problematické zacházení se seznamem na SIM kartě. Doklikat se k němu je dost složité. Jako člověk s několika telefony a několika SIM kartami odmítám používat nestavěnou paměť.

  • Hodiny na dipleji nejdou vypnout! Proč sakra po cca 30 sekundách naskakují na displeji hodiny? Copak ve Švédsku nenosí lidé náramkové? Já chci vidět displej, signál, síť, baterku - a ne čas.... Nejde mi to "přetlouct" ani nějakým jiným spořičem,

  • Cell Info (Cell Broadcast přepisuje název sítě. Proč proboha - displej je velkej jako vrata.

  • Nejde nastavit žádný pořadný tón na SMS zprávu. Proč nemůže telefon požádně nahlas pípnout "na celou kancelář"  - pokud u něj nesedím, tak to neslyším.

  • Nějak se mi zdá, že má slabý infraport. Pokud položím telefon trochu dál, tak už se s notebookem navzájem nevidí. Nokie má infraport nějaký silnější. Jednou jsem si omylem sesynchromizoval telefonní seznam odrazem o stop (nebo to byla zeď ?) - to u Ericssonu fakt nehrozí.

  • Pokud někdo zná řešení na tyto problémy, ať mi prosím napíše....

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Petr Broža  |  21. 07. 2002 09:04

    Máte-li několik SIM, není výhodnější použít seznam v mobilu? Ať dáte do T68 jakoukoliv SIM, máte po ruce stále ty samé kontakty...

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Aljosha  |  21. 07. 2002 10:41

    Je to přesně tak, Petr má pravdu - sám používám 3 sim a jsou prázdné, vše ostatní mám v telefonu (vejde se tam toho jednak víc, jednak mám kontakty uložené i s emailovými adresami a pod., takže mohu plně využívat i email. klienta a další....). Nemusím tím pádem řešit, na jaké kartě jakej kontakt a třeba pod jakým pořadovým číslem (zkrácená volba) mám.... 

    Aljosha

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    goha  |  21. 07. 2002 11:24

    Stejně si mysílm, že to snad kromě foťáčku zas až tak velký pokrok vůči R520m není, možná v některých funkcích je tomu i naopak (viz. poznámka o úkolech a pod.), takže si jí zatím ponechám a nedám na ní dopustit . Pokud jednou budu měnit, tak snad až za tý nový "komunikátory", ale až budou vychytaný .

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Fido  |  22. 07. 2002 16:53

    Jenze za 1. pouziva vic telefonu a to by musel mit ten seznam v kazdem z nich. Za 2. i v pripade jednoho telefonu a nekolika sim je dobre mit veci ktere se tykaji dane sim nebo dane site (nebo tam proste jen ma cisla ktere z nejakeho duvodu vola jen z te konkretni sim) na te sim karte protoze mit je vsechny v telefonu, clovek nebude vedet, co patri k cemu. Prave z tohoto duvodu jsem se nakonec rozhodl pro Nokii i kdyz jsem puvodne chtel Erika.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Jiří Pikula  |  21. 07. 2002 11:13

    Rád bych  se zeptal na jednu věc, v článku píšete že e-maily jdou psát bez diakrityky... Mě to ale nejde bez diakrityky můžu psát pouze SMS, nevíte čím by to mohlo být? ( Mám firmwear R2E006 a íčkovou verzi ( Sony Ericsson ) ... )

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Petr Broža  |  21. 07. 2002 12:18

    Fungovalo mi to s českou T9. Mobil už nemám, ale myslím, že fw byl lehce odlišný.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Vyxcánek@Vyčůraný.CZ  |  21. 07. 2002 13:47

    ... vždyť přece napsal, že používá i více MOBILŮ a ne jen SIMek. To má udržovat v každém (i např. jen vypůjčeném ) akt. seznam? A co když ho ty jeho founy NEMAJÍ?

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Erik  |  21. 07. 2002 22:49

    Taky bych pridal nekolik minusu.

    1. -

    2. -

    3. -


     

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    David Odvárka  |  23. 07. 2002 08:11

    Nejdřív se nauč psát pořádně česky a potom můžeš něco nebo někoho kritizovat. Když se ti ten telefon nelíbí tak si ho kupovat nemusíš ne? Kup si raději Nokii a máš po starostech.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Ranger  |  08. 08. 2002 20:38

    1.Jedno reseni bych tu mel......KUP SI NOKII a hraj si s infraportem o zed......normalni clovek nema potrebu potrebu synchronizovat "o zed"

    2.Hodiny jsou na mobilech vsech znacek-spatne se bude hledat telefon bez hodin..........

    3.SMS-Copak je problem nosit tak lehoucky mobil po kancelari s sebou(treba i v kapsicce kosile)..............pak je pipnuti slyset

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    ethvidrhvev  |  11. 08. 2002 12:17

    ses debil je to vybornej telefon sporic se nastavuje sam protoze ti setri baterku.

    Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
    Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor