ZTE chce prodávat víc špičkových smartphonů a zvýšit tak tržby

Společnost ZTE podle analýzy IDC klesla v posledním čtvrtletí 2012 na páté místo mezi výrobci smartphonů podle počtu prodaných kusů. Předstihla ji japonská Sony a také přímý konkurent z domovské Číny, technologická firma Huawei. ZTE se proto rozhodlo, že v aktuálním roce nabídne větší počet lépe vybavených modelů chytrých telefonů. Pokud by firma s jejich prodejem uspěla, přineslo by jí to zároveň vyšší marže, uvedla agentura Reuters.

Za loňský rok vykázalo ZTE ztrátu 2,9 miliardy čínských juanů (přibližně 350 milionů eur). Důvodem bylo odložení některých kontraktů a horší prodejní čísla na čínském trhu. V aktuálním roce proto chce firma přinést na trh více highendových telefonů s cílem zvýšit marže v sektoru, kde dominuje Apple a Samsung. Tržby ze smartphonů chce ZTE zvýšit o 40 procent ve srovnání s loňským rokem. Pomoci k tomu i nedávno najatý designový ředitel Hagen Fendler, který pracoval v Huawei.

Tabletům od ZTE se vloni dařilo výrazně méně než smartphonům, jejich celoroční odbyt dosáhl 560 tisíc kusů. Všechny tablety ZTE dosud používají operační systém Android, letos má ale 10 procent tabletů vyrobených čínskou firmou fungovat na operačním systému Windows. ZTE očekává, že v letošním roce prodá 50 milionů smartphonů, přičemž chytré telefony by měly tvořit 70 % celkových tržeb z prodeje všech koncových zařízení.

Diskuze (14) Další článek: Alcatel uvedl smartphony řady Pop, zaplní jimi střední třídu

Témata článku: ZTE, , Pro +, Japonská Sony, SMA, Tržby