LG G7 přijde v květnu s vykousnutým displejem. Známe i specifikace

Premiéra očekávaného LG G7 se měla odehrát již na letošním veletrhu MWC, ovšem LG si to rozmyslelo. Přepracovalo design telefonu a do médií sdílelo informaci o tom, že G7 přijde na trh až „ve správný čas“. Ten byl podle jihokorejského zdroje stanoven na květen, samotné představení novinky se má odehrát koncem dubna. Jak bude telefon vypadat a jaké bude mít základní hardwarové specifikace?

Design LG G7 není žádným tajemstvím. Jihokorejský výrobce se inspiroval, stejně jako řada dalších výrobců (až na Samsung a Sony), iPhonem X, takže očekávejte OLED displej, který bude mít výkroj pro přední kamerku, reproduktor a pro různé další senzory. Na zadní straně má být umístěna čtečka otisků prstů a také 16MPx duální fotoaparát ve vertikálním uspořádání. Ten by měl dostat i umělou inteligenci Vision AI, která se ukázala již u vylepšeného LG V30S ThinQ. Design, který LG na MWC ukazovalo za zavřenými dveřmi, tedy zřejmě bude již finální.

Telefon poběží, jak jinak, než na Snapdragonu 845 a bude mít 6GB RAM. Základní úložiště má být 64GB, u modelu LG G7+ bude k dispozici 128GB paměť. Samozřejmostí má být bezdrátové dobíjení i převodník Quad DAC. Baterie má mít kapacitu 3 000 mAh, tedy stejnou jako např. u Galaxy S9. Cenově se G7 má pohybovat nepatrně výše, než byla úvodní cena loňského G6 (cca 16 tisíc Kč).

V Barceloně jsme si nedávno osahali nejnovější LG V30s ThinQ:

V brzké době má navíc LG spojit řady V a G do jedné, protože se již nyní produktové linie dosti prolínají. A protože G7 zřejmě půjde do prodeje v květnu, tj. o dva měsíce později, než loňský G6, LG V40 by mohl být místo září představen až v listopadu. Mluvčí LG navíc potvrdil, že firma zatím ani nemá jasno v tom, kde se tisková konference uskuteční. Ve hře je tak stále Jižní Korea, USA i Evropa.

Zdroj Etnews

Diskuze (34) Další článek: Fitbit Versa jsou chytré hodinky za pět tisíc. Na baterii mají vydržet 4 dny

Témata článku: LG, , , , , , , , , , , , , , , , , , LG G6, LG G7 ThinQ, Vision AI, Jihokorejský zdroj, Design telefonu, Zavřené dveře, Základní úložiště,