Oppo vystrkuje růžky. Představuje vlajkové modely R11 a R11 Plus s exkluzivitou na čipset od Qualcommu

Čínské Oppo je už nyní světovou smartphonovou čtyřkou, ačkoli se stále soustředí zejména na domovský a několik dalších asijských trhů, kde nepříjemně dotírá na tamního premianta Huawei. Firma nově přichází s modely Oppo R11 a R11 Plus, se kterými chce vytáhnout do boje ve druhém letošním čtvrtletí.

V Číně už se obě novinky prodávají, k představení a uvedení variant určených pro globální trh má dojít v následujících měsících. Že Oppo není žádný okrajový hráč, dokazuje exkluzivita na nový čipset Qualcomm Snapdragon 660, který může během následujících dvou měsíců používat pouze Oppo. Nejde sice o nejvýkonnější čipset v nabídce amerického producenta, ale v rámci šestistovkové řady je to nejvyšší a nejmodernější model s osmijádrovým procesorem Kryo 260.

Jdou proti Huawei

Nová dvojčata Oppo s v ničem nezadají s modely Huawei P10 a P10 Plus, pro které jsou přímou konkurencí, ačkoli Oppo vsadilo na větší úhlopříčky (5,5 a 6 palců) a AMOLED technologii Full HD displeje. Smartphony mají kovovou konstrukci s pásky u okrajů, duální hlavní fotoaparát 16 + 20 Mpx s možností dvojnásobného optického zoomu a baterii s kapacitou 3 000, resp. 4 000 mAh. Oppo používá vlastní technologii rychlého dobíjení VOOC.

Smartphony běží na operačním systému Android 7.1.1 Nougat, jenž je obalen nadstavbou Color OS 3.1. Na výběr je černá, zlatá, růžová a u menšího modelu ještě módní červená barva. Oppo R11 se v Číně prodává v konfiguraci 4+64 GB paměti za 2 999 jüanů, tedy 10 290 Kč (bez daně). Firma se v minulých letech částečně stáhla z mimoasijských trhů a dokonce zrušila i svůj evropský e-shop, letos se však očekává její návrat na globální trh.

Oppo má speciální technologii optického zoomu pro smartphony:

Diskuze (3) Další článek: Mareš si plácl se Samsungem. Nejznámější český moderátor bude tváří Galaxy S8

Témata článku: Oppo, , , , , , , , , , , , , , Plus, Minulý rok, Globální trh, Asijský trh, Producent, Letošní čtvrtletí, Opp, Čip, Premiant, Model, Čínské oppo,