Víte, kdo je největší světový výrobce digitálních fotoaparátů? Nokia ...

Nokia včera ve Spojených státech amerických pořádala další ze svých setkání s investory. Při prezentaci marketingového ředitele Anssi Vanjokiho, který po velkém novoročním třesku a restrukturalizaci firmy bude mít na starost divizi multimédií, se objevila zajímavá informace. V druhém čtvrtletí letošního roku už bylo prodáno více fotomobilů než digitálních fotoaparátů a Nokia je největším výrobcem digitálů na světě.

Vanjoki zároveň zmínil strategii Nokie pro příští rok. Zatímco letos jsou v kurzu fotomobily s rozlišením 640 x 480 bodů, v roce 2004 nastoupí megapixelové snímače. Přibudou větší možnosti editace obrázků a Nokia se také tváří příznivě vůči moblogům, internetovým obrázkovým deníčkům. Zlepšen bude také záznam videa.

Na závěr jedna zajímavost, která také na prezentaci zazněla: podle průzkumů operátora Orange pošlou uživatelé telefonů Motorola měsíčně průměrně 14 textových zpráv, lidé s Nokiemi v průměru 45 textovek. Dle Orange jsou proto mobily Nokie lépe ovladatelné než Motoroly.

Diskuze (28) Další článek: Nový NEC 525: budeme muset Americe závidět mobily?

Témata článku: Nokia, , F +, Svět, Světový výrobce, Výrobce, Digital, Digitální fotoaparát, Digit, Foto