Oskar o Štědrém dnu

Tisková zpráva: Během letošního Štědrého dne bylo v Oskarově síti odesláno více než 9,5 milionů SMS zpráv, což je oproti minulému roku nárůst o více než 58 %. Loni se poslalo 6 mil. SMS. (Jedná se vždy o časový úsek od 00.00 do 24.00 24. 12. příslušného roku.)

Češi na Vánoce stále častěji pošlou SMS přání. O tom dobře svědčí skutečnost, že zatímco loni činil u Oskara počet textových zpráv poslaných ve špičce 170 SMS za sekundu, letos to již bylo více než 250. Zajímavé je také to, že zatímco loni posílání textovek vrcholilo v 11.35, letos byla špička již v 10.29. Zdá se, že stále více lidí spoléhá a používá textovou zprávu jako snadnou a dnes již tradiční formu vánočního přání. 

Jinak než SMS používají lidé multimediální MMS zprávy. Zatímco SMS zprávy si lidé posílají v nadprůměrné míře již od 7 hodin ráno, vrchol nastává s kolem půl jedenácté a druhý vrchol je ještě kolem čtvrté hodiny odpolední, MMS zprávy začaly doopravdy frčet až po sedmé hodině večer. Z toho je možno usuzovat, že většina lidí si během letošních Vánoc přála pomocí SMS zprávy a MMS slouží ke sdílení radosti nad vánočními dárky či rodinných momentek s příbuznými a přáteli u jiných stromečků.

Diskuze (27) Další článek: Webový server pro symbianové telefony Series 60

Témata článku: Oskar