Máte rádi plošinovky? Tuto určitě neznáte (+soutěž)

Vžijte se do role Roadie Jacka, který má za úkol postarat se o jednu světově proslulou rockovou kapelu. Rozhodně to nebudete mít jednoduché, umělci se s ničím nepářou. Sedm čtenářů dostane tuto nebo jinou vybranou hru zdarma.

Osm koncertů

O své svěřence se budete muset starat celých osm koncertů a tři lety mezi kontinenty. Hvězdy totiž velmi rády zapomínají své nástroje tam, kde je odloží. Tento fakt by pro vás ještě naznamenal tolik problémů, ale když k tomu připočteme prostorově výrazné hlídače zákulisí, kteří vás bez průkazu v barvě jejich smokingu nepustí, začíná být hra zajímavější. To ale stále není všechno. Po cestě vás čeká i mnoho jiných nástrah - ať již ve formě šílených fanoušků, kteří vás lehce zbaví života, či nenápadné lahve plné neznámého moku, který vám zamotá hlavu natolik, že si budete plést strany.

  

Jak na to

Vaším úkolem je posbírat v každém kole všechny instrumenty kapely. Jsou čtyři (kytara, buben, mikrofon a saxofon) a k jejich získání potřebujete nejen hbité prsty, ale také notnou dávku vychytralosti. Abyste se ke kýženým nástrojům dostali, musíte projít přes hlídače, kteří jsou barevně odlišeni. Ti vás nepustí, pokud nevlastníte průkazku příslušné barvy, kterou musíte nejprve sebrat. U sebe můžete mít v danou chvíli pouze jednu, není tedy možné sebrat všechny průkazky najednou.

Všechny potřebné informace vidíte v dolní liště, kde je kromě aktuálně sebrané průkazky i počet vašich životů, název koncertního města a symboly již nalezených nástrojů. Pokud se vám podaří získat všechny nástroje, stačí se jen ve zdraví dostat ke vchodu do další úrovně. Zběsile běhající fanoušci jsou pro vás v tomto případě asi největším nebezpečím, blízké setkání s těmito nadšenci vás bude stát drahocenný život. Různé nástrahy na vás ale čekají téměř na každém kroku.

  

Hýbej se Jacku

Podstatu hry jsem vysvětlil, pojďme se teď podívat na to, jak Jacka rozhýbat. Jelikož kurzorový kříž je asi nelogičtějším ovládacím elementem, najdeme ho i zde. Na ovládání Jacka vám stačí pouhé čtyři klávesy: 2 a 8 pro pohyb nahoru a dolů, pohyb do stran se skrývá pod čísly 4 a 6 (doleva, doprava).

  

Stejné klávesy vám poslouží i při pohybu v nabídce, v tomto případě přibude i klávesa 5 jako potvrzení volby. Samotné menu je velmi dobře graficky zpracováno a obsahuje téměř obligátní položky. Naleznete zde tedy volby pro spuštění a ukončení hry, zapnutí či vypnutí zvuku, nápovědu a informace o výrobci.

S chutí do toho

Tato hra je dalším zástupcem klasických plošinovek, které vás zabaví ve chvílích nudy. Pěkné grafické zpracování a povedený zvukový doprovod vás nenechá v klidu a ke hře se vrátíte i v případě, že ji celou dohrajete. Jedenáct úrovní je dostatečný počet pro dlouhé chvíle strávené nejen úprkem před dychtivými fanoušky.

  


Ve zkratce

Název hry: Backstage pass
Výrobce: www.atatio.com
Hodnocení: 95 %
Cena: 75 Kč (www.m-game.cz)

Určeno pro mobilní telefony: Nokia 3100, 3200, 3300, 3410, 3510i, 3650, 5100, 6100, 6220, 6310i, 6610, 6800, 7210, 7250(i), 7650, 8910i, N-Gage

Soutěž o javové hry

Společně se serverem m-game.cz jsme připravili soutěž o sedm kupónů pro stažení hry zdarma. Může to být Backstage pass anebo libovolná jiná javová hra z nabídky serveru m-game.cz.

Stačí odpovědět na dvě velice jednoduché otázky

Diskuze (4) Další článek: Alcatel One Touch 735i: jen aby se neřeklo (test)

Témata článku: , Nokia 3100, Nokia N-Gage, Soutěž, Kytara