Bubble Trouble: opravdu barevná hra

Dokonalé spojení zábavy s prvky strategie. I takto by se dala popsat dnešní recenzovaná hra, která vás nadchne svou jednoduchostí, ale také skrytou geniální myšlenkou. Novodobý tetris je tu a vězte, že vás nenechá v klidu.

Hrajeme si, přemýšlíme

Představte si hru, která vám zábavnou formou rozvíjí vaše logické myšlení. Pokud jste právě po takové hře toužili, nemusíte dále hledat. Bubble trouble je vhodný nejen pro děti, kterým určitě pomůže v rozvoji osobnosti, ale i pro dospělé, kteří se u ni pobaví a procvičí své mozkové závity. Po dlouhém dni v práci bude pro vás tato hra opravdovou relaxací, její barevnost působí opravdu optimistickým dojmem a pozvedne vám náladu, i když se budete sebevíc bránit.

  

O co tedy jde?

Hru můžeme přirovnat k světoznámé hře nazvané tetris. Pojetí původního nápadu je ale dovedeno dle mého názoru k dokonalosti a velice originální. Po spuštění hry se před vámi na displeji rozprostře pestrobarevná paleta poskládaná z různobarevných předmětů rozmanitých tvarů. Vše je poskládáno v mřížce o velikosti 9 x 10 hracích polí a je nutno podotknout, že každému tvaru náleží právě jedna barva. Vaším úkolem je pak hledat minimálně trojice příslušných tvarů, které dvojím kliknutím odstraníte. Cílem hry je odstranit v každé úrovni co nejvíce „bublinek“ tak, aby automatické doplnění těchto předmětů po ukončení daného levelu mohlo doplnit co nejvíce „bublinek“. Tímto způsobem zvyšujete pravděpodobnost vzniku seskupení, které lze odstranit. Při svém počínání tak musíte přemýšlet dopředu.

  

Ovládaní opět hračka

Ovládání her se striktně drží zavedeného standardu kurzorového kříže. Ten nám poslouží i při ovládání této hry. Klávesy 4 a 6 vám tedy opět poslouží pro pohyb vlevo a vpravo, klávesy 2 a 8 pak nahoru a dolů. Pro zničení seskupení „bublinek“ je připravena klávesa 5, první stisk seskupení označí, druhý nenávratně zničí. Všechny potřebné informace máte stále před sebou díky informační lište v horní části displeje. Vidíte zde aktuální skóre a číslo úrovně, kterou právě hrajete.

  

Nejen pro děti

Ačkoli si představuji tuto hru především pod nadvládou dětských rukou, nemusí se stydět ani kdejaký dospělý za její vášnivé hraní. Hra poslouží jako dokonalé odreagování po náročném dni i k zabavení vašich drahých ratolestí. A teď mě omluvte, musím dokončit devátý level :)


Ve zkratce

Název hry: Bubble Trouble
Hodnocení: 90 %
Cena: 75 Kč (www.m-game.cz)

Určeno pro mobilní telefony: Nokia 3100, 3200, 3300, 3510i, 3650, 5100, 6100, 6220, 6310i, 6600, 6610, 6800, 7210, 7250(i), 7650, 8910i, N-Gage, Siemens SX1, Sony Ericsson T610, Z600

Soutěž o javové hry

Společně se serverem m-game.cz jsme připravili soutěž o sedm kupónů pro stažení hry zdarma. Může to být Bubble Trouble anebo libovolná jiná javová hra z nabídky serveru m-game.cz.

Stačí odpovědět na dvě velice jednoduché otázky

Diskuze (2) Další článek: Sharp TM100 - vysouvací novinka pro T-Mobile

Témata článku: , Nokia 3100, Nokia N-Gage, Siemens SX1, Sony Ericsson T610, Hra, Bar