Dubnové Mobility: hlavně CeBIT 2004

Dubnové Mobility se věnují především novinkám, které jsme si prohlédli na veletrhu CeBIT. Další téma je zaměřeno na mobilní datové přenosy a jejich možnosti. Recenze: Nokia 7200, Sony Ericsson Z200, LG G5400, Philips 630 a Alcatel One Touch 320.

Na bonusových šestnáct stran časopisu si už naši pravidelní čtenáři asi zvykli, takže je tloušťka dubnových Mobilit nijak nepřekvapí. Opravdové překvapení ovšem chystáme do květnového čísla, nezapomeňte tedy včas navštívit novinový stánek. 

V novém vydání časopisu doporučujeme pozornosti rubriku Fotomobility, do které nám sami posíláte zprávy MMS. Téma tentokrát bylo více než lákavé - Miss fotomobility. Fotek sice přišlo oproti jiným kolům poměrně málo, ovšem není mezi nimi jediná nekvalitní a je na ně skutečně radost pohledět. Hned na začátku časopisu vás tedy čekají ty nejkrásnější a hlavně nejodvážnější čtenářky Mobilit.

Ve zpravodajské části najdete dvě obvyklé rubriky - Klípky (drby a zajímavosti z mobilního světa) a Mobile news (informace o nových službách českých i slovenských operátorů).

Hlavní témata

Nejlákavějším tématem pro vás bude jistě rozsáhlý článek o veletrhu CeBIT, který se konal v březnu v německém Hannoveru. Všechny nové telefony, které jsme na CeBITu viděli, jsme pro vás rozdělili do několika kategorií. Snažili jsme se vysledovat hlavní trendy v mobilní komunikaci pro příští rok, vše doplnit obrázky a dalšími zajímavostmi. Celé "cebitové" téma zabírá více než sedm stran a my doufáme, že se vám bude naše netradiční velká reportáž líbit.

 

Při putování po Mobilních královstvích jsme tentokrát zabloudili do Samsungovy Lhoty. Jako obvykle se můžete těšit na informace o struktuře společnosti, její historii, dále na přehled všech současných telefonů, názory uživatelů na telefony Samsung a podobně. V květnu se pak společně vypravíme na výlet do Alcatelic.

Nezapomněli jsme ani na představení nové zajímavé technologie. V dubnovém čísle se věnujeme novince s názvem Push to talk, která umožní proměnit váš mobil ve vysílačku s celosvětovým dosahem. Jak Push to talk funguje, co umí, kolik vás bude stát a jak se k této technologii staví čeští operátoři?

Zhodnotili jsme také české operátory z hlediska datových přenosů. Zajímalo nás, kolik zaplatíte za přenesená data, kdo má jaké tarify a podobně. Jednotlivé operátory jsme samozřejmě posoudili a srovnali, takže pokud uvažujete o mobilním připojení k internetu, rozhodně byste si měli tento článek přečíst.

Seriál pro začátečníky se setkal s překvapivě kladným ohlasem, budeme v něm tedy pokračovat. V dubnových Mobilitách se mobilní nováčci naučí pracovat s nabídkou telefonu.

Recenze mobilů

Nokia 7200 - stylové véčko, kterým se Nokia snaží oslovit hlavně ženy. Je celé plyšové, hebounké, barevně sladěné, originální...

...a hlavně jedno může být vaše! Protože se jedná o opravdu výjimečný telefon, rozhodli jsme se uspořádat pro vás soutěž. Tipněte si, kolik písmenek je v dubnových Mobilitách, a kdo bude nejblíž, vyhraje právě Nokii 7200. Můžete poslat i více tipů a zvýšit tak svou šanci na výhru. Přesná pravidla soutěže najdete v Mobilitách na straně 7.

Sony Ericsson Z200 - dalším stylovým telefonem je véčko od Sony Ericssonu, které zaujme asi především mládež

LG G5400 - jihokorejský výrobce se úspěšně prosazuje na českém trhu, uvádí jeden telefon za druhým. V dubnovém čísle se díváme na zoubek modelu LG G5400.

Philips 630 - a do čtveřice tu máme další véčko, tentokrát ze stáje Philipsu

Alcatel One Touch 320 - poslední recenze je věnována levnému a jednoduchému Alcatelu One Touch 320

Další články

Mobiledit - recenze programu pro správu telefonu

Maličkosti - zajímavé příslušenství k mobilům

Kodak EasyShare DX6440 - recenze digitálního fotoaparátu

Mobilní servis - zajímavé rady a tipy k mobilním telefonům

Přehled parametrů kapesních počítačů - podrobné, několikastránkové srovnání nejdůležitějších parametrů všech kapesních počítačů, které se v současné době v České republice prodávají

Sejdeme se za měsíc

V květnu vyjdou Mobility šestého, což je samozřejmě zase čtvrtek. Najdete v nich nejen své oblíbené pravidelné rubriky, ale také několik zajímavých témat:

Mobily a e-maily - srovnání e-mailových klientů v mobilních telefonech

Mobilní království: Alcatelice - vše, co jste kdy chtěli vědět o Alcatelu, jeho historii a telefonech

Recenze - Nokia 6230, Motorola V600, Panasonic G50, Siemens CX65 a další, které se budou postupně objevovat na trhu

Ještě před koncem dubna ovšem vyjde další číslo očekávaného Katalogu mobilů. V současné době dotahujeme finálně poslední drobnosti a dopisujeme několik málo recenzí těch mobilů, které se objevily až v posledních týdnech. Chceme být totiž co nejaktuálnější a obsáhnout všechny současné telefony na českém trhu.

Možná je právě nyní ta správná doba na objednání Superpředplatného, které za výhodnou cenu kombinuje roční předplatné Mobilit, dva Katalogy mobilů a dvě užitečná CD. Více informací zjistíte na této adrese.

Diskuze (19) Další článek: Správce mobilů Mobiledit pro čtenáře MobilManie

Témata článku: Alcatel One Touch 320, LG G5400, Motorola V600, Nokia 6230, Nokia 7200, Panasonic G50, Philips 630, Siemens CX65, Sony Ericsson Z200, Dubno, CeBIT, Správná doba, Mobil, MOBI, Hlavní trend