Anketa: chcete raději fotomobil nebo telefon s MP3 přehrávačem?

Dostal jsem e-mail, v němž si čtenář stěžuje na výrobce mobilů. Do každého telefonu přidávají fotoaparát, ale mobil s vestavěným MP3 přehrávačem se téměř nedá najít. Přitom prý jde o funkci, kterou by čtenář využil stokrát více fotoaparát. Proč výrobci nenabídnou malé telefony s MP3 přehrávačem s cenou třeba do sedmi tisíc korun?

Souhlasím, zájem o takový výrobek by mezio uživateli bezesporu byl. Problém, který vidí výrobci, je zřejmě v paměti. Mobily s MP3 přehrávačem vyžadují paměťové karty a ty se v telefonech začínají rozmáhat až v současné době. Dříve je nabídla – až na vizonářskou výjimku v podobě Siemensu SL45 – pouze specializovaná zařízení jako je Nokia 3300. To ale zase není mobil, s nímž se dá moc chodit na veřejnosti. Chytré telefony, kde je přehrávání MP3 běžná věc, jsou zase poměrně drahé.


Chtěli byste v telefonu také raději přehrávač MP3 než vestavěný fotoaparát? Připravili jsme anketu, můžete hlasovat v pravém sloupci na této stránce. Otevřená je vám samozřejmě také diskuse pod článkem.

Zde je přehled současných mobilních telefonů, které podporují přehrávání MP3:

Diskuze (163) Další článek: Limitovaná edice Nokie 7200 v bílé kůži

Témata článku: , Eurotel Smartphone, Eurotel Smartphone II, Motorola MPx200, Nokia 3300, Nokia 6230, Nokia 7600, Nokia N-Gage, Siemens SX1, Sony Ericsson P800, Sony Ericsson P900, Běžná věc, Přehrávač, Foto, Pře, F +, Telefon