T-Mobile: nové služby na duben

Tisková zpráva

Odesílání SMS přímo a jednoduše z aplikace MS Outlook

Každý zákazník, pracující na počítači, nyní může pohodlně rozesílat textové zprávy do mobilních telefonů z aplikace MS Outlook. Nová služba T-Mobile Office SMS totiž umožňuje posílat SMS zprávy přímo z tohoto prostředí, jež se běžně používá pro vyřizování e-mailů v kanceláři. Již tedy není nutné otevírat žádnou internetovou či intranetovou SMS bránu. Samotné ovládání Office SMS je velmi snadné a intuitivní. Další z výhod této služby je možnost zasílat SMS zprávy na čísla osob, jež má zákazník uložena ve svém adresáři. Zprávy je možné odesílat také na nejrůznější distribuční listy, které si uživatel v Outlooku vytvořil. Při psaní zprávy na klávesnici počítače je z textu automaticky odstraňována diakritika a dlouhý text je rozdělen do více SMS zpráv. U každé zprávy lze navíc zvolit, zda má být příjemci doručena na SIM kartu, nebo jenom na displej a zda si odesílatel přeje doručenku. Služba rovněž umožňuje přeposílat přijaté e-maily formou SMS a stejně tak přeposílat odeslané SMS e-mailem.

Software T-Mobile Office SMS je na stránkách T-Mobile ke stažení zdarma. Díky nulovým pořizovacím nákladům a také minimálním nárokům na počítač si tak novou službu mohou dovolit všichni firemní zákazníci, kteří často rozesílají SMS zprávy. Při odesílání SMS zpráv spolupracuje T-Mobile Office SMS se službou T-Mobile Privátní SMS brána. Za odeslání jedné zprávy tedy uživatel zaplatí cenu dle tarifu služby, kterou využívá pro připojení Privátní SMS brány k síti T-Mobile (např. T-Mobile SMS Connect, SMSC Direct nebo telefon se SIM kartou T-Mobile).

MobilMania komentuje: Přestože se podle prvního odstavce zprávy může zdát, že služba je určena všem zákazníkům T-Mobilu, z druhého je už jasné, že si ji užijí pouze firemní klienti. Škoda, posílání textovek z Outlooku by určitě bylo zajímavé i pro obyčejné lidi.

Mobilní telefon lze pojistit proti krádeži

T-Mobile nyní nabízí svým zákazníkům jistotu, že v případě odcizení mobilního telefonu za něj dostanou patřičnou finanční náhradu. Při zakoupení nového mobilního telefonu totiž stačí vyplnit přihlášku k pojištění přímo na značkových prodejnách T-Mobile či na dealerských prodejních místech. Pojištění nového přístroje nabude účinnosti ihned poté, co zákazník uhradí stanovenou pojistnou částku na účet pojišťovny Generali, a.s. Roční pojistná částka je závislá na výši prodejní ceny. Zákazník tak za roční pojistné zaplatí 499 Kč, 935 Kč nebo 1535 Kč podle toho, zda si pojišťuje telefon koupený za cenu do deseti, dvaceti nebo pětatřiceti tisíc. Případnou škodní událost lze následně uplatnit do maximální výše pojistného plnění.

Pojištění se vztahuje na krádež nebo loupež s překonáním překážky k nově zakoupenému mobilnímu telefonu či Twist sadě. Podrobnější informace si lze přečíst například na webových stránkách T-Mobile ve Všeobecných pojistných podmínkách a Doplňkových pojistných podmínkách.

MobilMania komentuje: o možnosti pojištění mobilního telefonu u T-Mobilu jsme psali už před časem napsali krátkou šuškandu. Je to dobrá služba, jen si podrobně přečtěte její podmínky - není totiž odcizení jako odcizení. Abyste mohli požadovat náhradu škody, musí pachatel při krádeži překonat překážky, případně musí jít o loupež.

Přímé volání s Twistem z mnoha zemí světa

Volat přímo, bez nutnosti zadávat speciální kódy či složitá předčíslí, má nyní každý twistový zákazník již ve 42 sítích 26 zemí světa. T-Mobile necelé tři měsíce před začátkem letních prázdnin rozšiřuje počet partnerů, z jejichž sítí lze volat tak, jak je uživatel zvyklý z domácí sítě. Přímé volání lze využít nejenom ve všech sousedních zemích či dalších oblíbených evropských destinacích, ale také v Indii, Izraeli, na Maltě nebo v Thajsku.

Každý uživatel předplacené karty má možnost ve všech těchto zemích jednoduše vytočit číslo volaného účastníka v mezinárodním formátu. S volaným je spojen přímo, aniž by si musel pamatovat jakékoliv kódy nebo čekat na zpětné volání. Nespornou výhodou přímého volání je také možnost použít zkrácenou volbu důvěrně známého čísla při volání například na Infolinku T-Mobile, do hlasové schránky, na službu T-Mobile Asistent nebo tehdy, potřebuje-li zákazník zjistit aktuální stav svého kreditu. Pro spojení s potřebnou službou tak uživatel volá ze zahraničí stejně jednoduše, jako by byl doma. Pokud tedy potřebuje informaci kupříkladu o tom, kolik mu na Twist kartě zbývá na volání, stačí vytočit číslo 4601.

MobilMania komentuje: Twist nabízí přímé volání už dlouho a dnes už jen doplňuje nabídku zemí. Oproti zákazníkům jiných operátorů, kteří musí s předplacenými službami sestavovat hovor složitým způsobem, mají twistaři velkou výhodu. Telefonní číslo vytáčení stejně jako doma.

Novinky v downloads

Pro milovníky originálních zvuků na mobilním telefonu připravil T-Mobile od 12. dubna unikátní nabídku – zvonění ve formátu MP3. Ve výběru bude například známá Jede, jede mašinka od Maxim Turbulenc, stále populárnější Shut Up od Black Eyed Peas, Lose Yourself od Eminem či Láska moja od Elánu. Nové MP3 Real Tones uživatel obdrží po objednání jako zprávu MMS. Objednat si je lze stejně jako jiné downloads na mobilním portálu t-zones přes WAP, internet nebo prostřednictvím SMS. Službu v současné době podporují telefony Motorola V300, Sony Ericsson P900 a Nokia N-Gage. Od začátku května se na MP3 mohou těšit také majitelé Nokií 6600 a 6230.

Díky novým downloads – nejrůznějším motivům pro mobilní telefony – si nyní přijde na své řada dalších zákazníků. T-Mobile totiž nově připravil nabídku downloads i pro majitele přístrojů Motorola C450 a C550, Nokia 3100, Sony Ericsson T230, T630 a P900. Uživatelé těchto modelů tak nyní mohou rozeznít svůj mobil výběrem z pestré nabídky polyfonních zvonění či zvuků nebo například ozvláštnit displej telefonu tapetou či animovaným screensaverem. Kromě nových telefonů rozšiřuje T-Mobile nabídku motivů také pro stávající telefony, např. video pro N-Gage, a příznivci Java her si brzy užijí s novými „kousky“ pro Sony Ericsson T630, Nokii 3100, Motorolu C450 a C550.

Možnost vyzkoušet si vybrané downloads zdarma čeká na všechny zákazníky T-Mobile od poloviny dubna. Každý, kdo zavítá na mobilní portál t-zones, si bude moci vybrat z nabídky kategorie Ochutnávka zdarma. Pro svůj telefon tak může bezplatně získat například nové zvonění. Na výběr jsou přitom hity Metalliky, Madonny či Ozzyho Osbournea, ale volit lze i z řady domácích interpretů, ať už je to „klasika“ Heleny Vondráčkové Lásko má, já stůňu, nebo třeba Modrej dým od Black Milk. Ke zvonění si uživatel dále může vybrat logo, obrázek nebo například MMS pohlednici. Každý si tak až do 30. dubna sám vyzkouší, co právě jeho telefonu sluší nejlépe.

MobilMania komentuje: vyzváněcí tóny, loga, hry a další mobilní obsah vám mohou připadat jako nezajímavá a téměř zbytečná nabídka, operátoři ale moc dobře vědí, jak se jim podobné „nesmysly“ vyplatí.

Diskuze (35) Další článek: Jak na e-mail v mobilu (bez e-mailového klienta)

Témata článku: Motorola V300, Nokia 3100, Nokia N-Gage, Sony Ericsson P900, Sony Ericsson T230, Sony Ericsson T630, Nov, Minimální nárok, MOBI, T - Mobil, SMS Connect, Domácí interpret, Uživatel zvyklý, Eminem, Dobrá služba, Duben, Originální zvuk, T Mobil, Elan, Mobil