Český Telecom spustil SMS: cena 1 Kč

Český Telecom dnes spustil službu pro posílání a příjem textových zpráv SMS v pevné síti. Detaily najdete na internetových stránkách www.telecom.cz/sms, níže si můžete přečíst tiskovou zprávu, o této službě také připravíme samostatný článek.

Za zmínku stojí, že službu lze využívat se všemi telefony, které jsou pro práci s SMS vybaveny. Český Telecom má několik telefonů ve své nabídce, další se prodávají v nezávislé distribuci. Příjemné jsou i zaváděcí ceny za posílání zpráv z pevné linky:

  • posílání na telefony v ČR: 1 Kč
  • posílání do zahraničí: 3 Kč

Otázka do diskuse: má podle vás spuštění SMS v pevné síti dnes ještě nějaký smysl?


Tisková zpráva

SMS zprávy za korunu mohou nyní ze svých pevných linek odesílat zákazníci ČESKÉHO TELECOMU. Ve spolupráci s firmou Fincom – Materna Communications začala společnost tuto službu poskytovat od května 2004.

„Služba SMS je určená v podstatě každému majiteli pevné linky. Podle mého názoru ji obzvlášť přivítají mladí lidé, kteří všeobecně textovými zprávami komunikují nejčastěji a jistě ocení, že eSeMeSkovat mohou nyní i z pevné linky, a to za cenu podstatně nižší než z jejich předplacené mobilní karty,“ uvedl David Duroň, výkonný ředitel pro marketing ČESKÉHO TELECOMU.

„SMS komunikátory Microcom phoneBuddy se tak stanou velmi atraktivními dárky pro rodiče. Velký displej a pohodlná klávesnice přinose nejen pohodlné odesílání SMS zpráv z domova, ale současně ušetří podstatnou část kapesného mladším členům domácnosti,“ dodal Martin Košut, předseda představenstva společnosti Fincom – Materna Communications.

Krátkou textovou zprávu mohou zákazníci ČESKÉHO TELECOMU zaslat na kterýkoliv jiný pevný telefon nebo na mobil. SMS zprávy budou bez problému doručeny i na ty telefonní přístroje, které uvedenou službu přímo nepodporují (například nemají displej). V případě klasických telefonů tak budou zprávy doručeny v hlasové podobě - automat je adresátovi jednoduše „přečte“ nebo nahraje do záznamové schránky Memobox. Textové zprávy lze dokonce odesílat na faxová čísla, v takovém případě je výstupem takzvaný SMS faxový formulář. Komunikovat lze tímto způsobem také se zahraničím.

Službu SMS není třeba nijak aktivovat. Pro její aktivní využívání, tedy nejen pro příjem, ale i odesílání zpráv, poslouží některý z celé řady telefonů nebo koncových zařízení, který službu podporuje. Stačí si jenom vybrat. Vybrané SMS telefony nabízí nyní ČESKÝ TELECOM s výraznou slevou, a to až do 31.července 2004. Bližší informace o službě i zvýhodněných koncových zařízeních jsou zákazníkům k dispozici na internetových adresách http://www.telecom.cz/sms a http://www.fincom.cz/sms. Vybrat si mohou rovněž přímo v internetovém obchodě TELEPOINT on-line nebo některé ze značkových prodejen TELEPOINT a TELEPOINT Partner.

Diskuze (30) Další článek: Oskar: ceny mobilů na květen

Témata článku: , Cena, Telecom, Český, SPU, Český Telecom, Člen domácnosti