T-Mobile v USA: nevěřte mapě pokrytí

Uplynulý měsíc jsem s přáteli strávil na západě USA a i když jsme se snažili co nejvíc obejít bez mobilů a připojení k internetu, někdy přesto byly potřeba. Občas bylo nutné zarezervovat hotel (a přes internet je to nejlevnější), zajímalo nás počasí a další informace. Jelikož mapa pokrytí na webu amerického T-Mobilu slibovala signál přesně tam, kde budeme, vsadili jsme na globálního operátora a jeho GPRS roaming.


Mapa pokrytí na webu amerického T-Mobilu: není to krása?

Jenže zrada: po příletu do San Francisca, které mělo být kompletně pokryto, nám naše mobilní telefony nabídly pouze operátory Cingular a AT&T. Český T-Mobile sice uvádí, že kromě svého mateřského operátora podporuje GPRS roaming také s Cingularem, v této síti se nám ale datové spojení nepodařilo uskutečnit.

Stejná situace byla i dál: Los Angeles, Las Vegas ... Signál jsme objevili až o kousek dál na východ, ve Flagstaffu, T-Mobile má pokrytí i v okolí hlavních dálnic kolem Salt Lake City. Jinde jsme na něj ale na naší cestě, při které jsme urazili přes deset tisíc kilometrů, nenarazili.

Nevěřte proto mapě, kterou americký T-Mobile prezentuje na svých stránkách. V roamingu toto pokrytí nemůžete využít. Reálnou situaci ukazuje spíše mapa na webu GSMWorld - takhle to tam skutečně vypadalo. Na druhou stranu všude tam, kde T-Mobile byl, GPRS bez problémů fungovalo; jen v jedoucím automobilu spojení padalo častěji než jsme na to u nás zvyklí.

Pro připojení k internetu v USA je ideální asi Eurotel. Operátor AT&T, v jehož síti lze s Eurotelem používat GPRS, měl na naší cestě nejlepší pokrytí. Oskar je na data v cizině stále nepoužitelný.


Tip: přečtěte si první část cestopisu z našeho „výletu“. Pro server AutoRevue.cz jej připravuje Petr Broža.
Diskuze (52) Další článek: Nový Siemens SL65 je v prodeji

Témata článku: , , T Mobil, Petr Broža, Mobil, Jedoucí auto, T - Mobil, MOBI, Jedoucí automobil