SMS z internetu zdarma: do všech českých sítí

Server Mojelogo (www.mojelogo.cz) nabízí novou verzi svého SMS Toolbaru a s ní možnost posílat textové zprávy do všech českých mobilních sítí zdarma. Po stáhnutí instalačního souboru (tady) a po instalaci se v Internet Exploreru objeví lišta. Do jednoho políčka zadáte telefonní číslo, nebo vyberete příjemce ze seznamu, do druhé kolonky napíšete vlastní zprávu a stisknutím tlačítka ji odešlete.


Nástrojový pruh SMS Toolbar

S T-Mobilem je to složitější

Do Oskara a Eurotelu se zprávy odesílají prostřednictvím webových bran operátorů. U Eurotelu se proto musíte smířit s reklamou. Ale co T-Mobile, který už rok a půl neprovozuje veřejnou webovou bránu? Textovky do jeho sítě platí provozovatel služby.

Je zde jen jedna podmínka. Pokud chcete posílat SMS do T-Mobilu, musíte se (zdarma) zaregistrovat na server Mojelogo a na svůj vytvořený účet převést alespoň jeden kredit. Nejjednodušší je poslat z Oskara nebo T-Mobilu na číslo 9002020 placenou SMS s textem mojelogo. Přijde na 20 Kč a na účet za ně získáte dvacet kreditů. Další možnosti dobíjení kreditu najdete na této stránce.

Protože platit českým uživatelům internetu textové zprávy je cesta do pekla, sáhlo Mojelogo ke dvěma omezením. Po odeslání zprávy je nutné počkat nejméně dvě minuty, než bude možné odeslání další SMS. Textovky se ale řadí do fronty a po dvou minutách se odesílají automaticky, takže nemusíte odpočítávat, než bude zase volno.

Další omezení spočívá v určitém počtu zpráv, které je možné za den odeslat. Není přesně stanoven, jde řádově o tisíce SMS. Když se toto množství spotřebuje, další zprávy pošlete až následující den. Abyste věděli, jestli má smysl SMS psát, jsou na nástrojovém pruhu tři ikonky. Barvami indikují funkčnost SMS bran jednotlivých operátorů.


Semafor ukazuje, které SMS brány jsou funkční

Zase trochu zdarma

Funkčnost SMS Toolbaru trochu omezují podmínky pro posílání zpráv do T-Mobilu a reklamní dodatky, které do textovek vkládá Eurotel. I tak to je ale užitečný nástroj, který ušetří čas a také peníze.

Nebo si myslíte, že podmínky jsou nastavené tak přísně, že tuto službu nemá smysl používat? Napište svůj názor do diskuse.

Diskuze (114) Další článek: Bude EDGE lepší než CDMA?

Témata článku: , , , Český, Síť, Žďár, Sít