Rychlostní omezení u CDMA: oficiální zpráva

Eurotel právě rozeslal oficiální zprávu týkající se rychlostního omezení služby Eurotel Data Expres při používání výměnných sítí (už jsme o něm psali ve včerejší bleskovce). Příjemné však je, že toto opatření nebude platit v noci.


Zavedení rychlostního limitu pro výměnné sítě u služby Eurotel Data Expres

Praha, 16. září 2004 – Společnost Eurotel Praha, spol. s r. o., přistoupila po vyhodnocení provozu za více než měsíc fungování služby Eurotel Data Expres k zavedení rychlostní limitu. Půjde o omezení rychlosti při využití některých typů služeb, které nadměrně zatěžují přenosové kapacity, a tím pádem zhoršují podmínky využívání běžných internetových služeb pro ostatní zákazníky. Přesto se snažíme vyjít vstříc relativně malé skupince zákazníků, která manipuluje s velkými objemy dat v rámci výměnných sítí, a proto toto opatření nebude platit v době nízkého provozu od 1:00 do 9:00 hodin. Opatření bude zavedeno od pátku 17. 9. 2004.

Testování uvedeného opatření ukázalo, že došlo ke snížení celkového provozu v síti o více než 20 %, a tím ke zvýšení rychlosti „uplink“ kanálu na uživatele. V konečném důsledku bude tedy pro většinu zákazníků zavedení tohoto opatření znamenat zvýšení přenosové rychlosti.

Diskuze (167) Další článek: Pokuta všem českým operátorům: 44 000 000 Kč

Témata článku: , Rychlostní omezení, Rychlost, #cd, Omezení, Uvedené opatření