Na první pohled: nový Sagem myX-8

Sagem chystá nový mobilní telefon myX-8. Bude se pyšnit zejména špičkovým displejem, zaujme ale i paměťovou kartou, přehráváním MP3 a nová bude i podpora Bluetooth. Sehnali jsme dostupné informace a spoustu obrázků.

I když Sagem svůj nový telefon s označením myX-8 ještě oficiálně nepředstavil, už od srpna se o něm šušká, objevilo se i několik obrázků. A nakonec i sám Sagem na svém webu přiznává, že telefon chystá a máme se na něj těšit.

Sagem myX-8 bude nástupce současného modelu myX-7, který se v České republice právě teď dostává do prodeje. Nástupnictví je patrné už na pohled, hranatý vzhled je pro Sagem typický. Design je ale inovovaný a pochází z francouzské dílny Ora-Ito, jak je vidět i z plastového reliéfu na boční straně telefonu.

Parametry, které se objevují na světových serverech a v internetových diskusních fórech se sice často mírně liší, zkusil jsem ale najít najpravděpodobnější hodnoty. Pár slov na úvod si zaslouží i obrázky. První snímky pocházejí zřejmě z oficiální prezentace a už se opravdu neví, kde se objevily jako první. Další fotografie, které už zachycují reálný telefon, zveřejnil čínský server Pgcw.com.

Proč některé snímky uprostřed hyzdí barevné logo? To je už takový čínský národní zvyk. Pokud je logo nenápadně v rohu, jiný čínský server jej okamžitě uřeže, vyretušuje, případně přerazí svou větší upoutávkou. Už jsem viděl mnoho svých fotografií z MobilManie po takové úpravě, beze stopy po odkazu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Tyto obrázky vypadají jako oficiální

Dobře vybavený, ale nikoli výjimečný

Nový Sagem myX-8, o kterém se soudí, že bude oficiálně představen ještě do konce roku (snad ještě v listopadu), je triální telefon, který podporuje tradiční pásma 900, 1 800 a 1 900 MHz. Rozměry mobilu 115 × 47 × 21 mm, a to jej spolu se hmotností 121 g řadí spíš mezi větší telefony.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Sagem vylepší displej. Bude typu TFT s velmi jemným rozlišením 240 × 320 bodů, zobrazí 262 tisíc barev a dobře si tak porozumí s vestavěným fotoaparátem. Ten bude mít rozlišení 1,3 megapixelů a pravděpodobně čip typu CCD, což by mohlo být zárukou kvalitních snímků. Pro přisvětlení scény je vedle objektivu i světelná dioda.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Fotografie bude možné ukládat do vnitřní paměti o kapacitě 40 MB, ke slovu zde ale asi přijde i paměťová karta formátu Mini SD. Bude důležitá i pro hudební soubory MP3, které bude možné využít jako vyzváněcí melodie. Sagem se na svém webu zmiňuje jen o této možnosti, přímo o MP3 přehrávači nepíše. Paměťová karta by ale potom u telefonu byla trochu zbytečná, takže snad můžeme doufat, že telefon bude možné využít i pro přehrávání hudby. Polyfonie pro zvonění MIDI je jinak čtyřiašedesátihlasá.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Dostupné údaje o baterii se omezily na typ Li-Ion, čísla k udávané výdrži nejsou k dispozici, podrobnosti se příliš nepíšou ani k běžným funkcím telefonu. Sagem MyX-8 bude samozřejmě podporovat GPRS (třída 10), bude umět posílat multimediální zprávy, zvládne i Javu. Pro bezdrátové spojení s počítačem můžeme očekávat Bluetooth, ve spodní části je vidět i konektor pro datový kabel.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Jakmile Sagem svoji novinku MyX-8 oficiálně představí a uvolní kompletní specifikaci, k telefonu se určitě vrátíme. Zatím ještě nemá moc smysl spekulovat o její dostupnosti a ceně v České republice.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázkové displeje (čínská lokalizace)

Další obrázky Sagemu myX-8 si můžete prohlédnout v tomto francouzském fóru, něco najdete i v této čínské diskusi. Pro zbytek fotografií z článku zamiřte přímo na Pgcw.com.

Diskuze (15) Další článek: Vyhlášení výsledků soutěže: poznali jste mobilní telefony?

Témata článku: Sagem, Sagem myX-8, Pohled, Hranatý vzhled, První pohled, Nový Sagem, Nov