Opravdový mobil pro důchodce: jednodušeji to už nejde

Společnost Kyocera uvedla na trh nový mobilní telefon určený pro starší generaci, pro kterou jsou dnešní moderní mobily z hlediska ovládání takřka nepochopitelné. Jistě si i vaše babička někdy posteskla, když viděla nejnovější modely mobilních telefonů s titěrnými tlačítky, super barevnými displeji s nečitelně malým písmem a funkcemi, které by v životě nepoužila. Odjakživa si vystačila s telefonem, u kterého stačilo vzít sluchátko, vytočit číslo uložené v notýsku vedle telefonu a po skončení rozhovoru zavěsit. Jak prosté. Tuto zdánlivě jednoduchou proceduru můžete provést i na běžném mobilu, nicméně jeho funkční potenciál vyvolává ve většině seniorů strach, na klávesnici je i mnoho jiných funkčních tlačítek, na které se snadno přehmátne a informace na displeji rozptylují, či spíše budí hrůzu.

Nyní mohou zajásat alespoň důchodci na dalekém východě. Nový telefon pro ně určený nemá žádný displej a dominují mu velké tlačítka, s velmi dobře čitelnými popisky. Kromě numerické klávesnice, má telefon ještě dvě tlačítka. Velké zelené pro „zvednutí“ telefonu a červené pro „zavěšení“. Ve spodní části je pak ještě posuvný vypínač pro zapnutí přístroje a dvě indikační diody.

Telefon váží 87 gramů a na jeho rozměrech 121 × 48 × 18 mm zaujme nejvíce jeho štíhlost. Nabízí se pouze ve stříbrném provedení. Absence všemožných technologických vymožeností náročných na odběr energie dovoluje tomuto telefonu výdrž neskutečných 840 hodin, tj. celý měsíc v pohotovostním režimu. Při hovoru vydrží 240 minut a nabíjení je odbyté do dvou hodin.

 

Ovládání telefonu musí pochopit snad každý. Pro všechny případy je k telefonu dodáván přehledný obrázkový manuál, který se vejde na jednu stránku. Vzpomenu-li na návody k dnešním telefonům, má to něco do sebe.

 Zde si můžete prohlédnout návod k telefonu

Diskuze (52) Další článek: Žebříčky: mobily od nejlepších k nejhorším (přehled bleskovek)

Témata článku: Důchod, Duch, MOBI, Mobil, Pro +