Jak dobře využít mobil s foťákem?

Analytici tvrdí, že téměř dvě třetiny prodaných mobilních telefonů je vybaveno digitálním fotoaparátem (více zde). Zpráva ale už neříká nic o tom, jak lidé fotomobily používají. Je foťák v mobilu užitečný nástroj nebo jen málo využitelný přívěsek a na objektiv padá prach? Co se fotí nejčastěji, dá se fotomobil použít v profesionální sféře? Nebo je to opravdu jenom zábava?

Byl bych rád, kdyby se pod touto bleskovkou rozběhla diskuse. Tentokrát se ale nezaměřujme na to, jestli foťák do mobilního telefonu patří nebo ne. Pište, co rádi fotíte, jestli vám už fotomobil nějak pomohl, jestli ho používáte jen v soukromí, nebo i v práci a ve škole...

Vykopávám první historkou. Zrovna opravujeme jeden byt a jsou při tom potřeba chemikálie, o kterých jsem doposud téměř netušil, že existují. Než bych si zapamatoval nebo napsal, co je potřeba dokoupit, jednoduše jsem plechovky vyfotil. V obchodě jsem obrázky na displeji mobilu porovnal s nabídkou v regálech, jeden kousek, který jsem nemohl najít, odprezentoval prodavači – a během chvíle bylo hotovo.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Člověk by neřekl, kolik různých barev existuje – a téměř všechny vypadají stejně.
Bez fotomobilu bych tyto plechovky určitě hledal mnohem déle

A teď vy – kdy vám fotomobil pomohl?

Diskuze (114) Další článek: Polopatě: jak správně používat přesměrování hovorů

Témata článku: F +, Jak, Foťák, Mobil, MOBI