Vánoce s novým mobilem: aktuální nabídka do 8 000 Kč

Nabízíme vám přehled aktuální nabídky telefonů v cenové relaci od sedmi do osmi tisíc korun. Pokračujeme tak v sérii článků mapujících současnou předvánoční nabídku mobilních telefonů všech cenových kategorií.

Nabídka telefonů je velmi pestrá. Vyznat se v ní a najít ten správný kousek, který by nejlépe vyhovoval vašim požadavkům nemusí být vůbec lehké. Pokračujeme tedy ve velkém srovnávacím seriálu a opět se podívám na současnou nabídku telefonů, tentokrát v ceně od sedmi do osmi tisíc korun.

Pokud je pro vás tato hranice příliš vysoká, stačí se podívat na naše minulé přehledy. Začínali jsme na nejlevnějších telefonech, které se dají pořídit do třech tisíc korun, pokračovali jsme přehledem nabídky od tří do čtyřech tisíc, následovalo srovnání telefonů v cenové relaci od čtyř do pěti tisíc korundo šesti tisíc korun a naposledy jsme zkoumali nabídku v rozmezí od šesti do sedmi tisíc.

Rychlé odkazy

 • velká srovnávací tabulka 
 •
nerozdělený článek v textové verzi

Ceny telefonů uvažujeme z volného prodeje, konkrétně z internetového obchodu Cybex.cz. Pokud se telefon v nabídce tohoto obchodu nenachází, bereme ceny z některého jiného. Pokud se v nabídce operátora vyskytne nižší cena, za kterou je možné telefon bez závazků koupit, uvádíme tuto cenu a v závorce napíšeme u jakého operátora tato nabídka platí. Není v našich silách prozkoumat nabídku všech obchodů a zjistit nejnižší možné ceny, za které je možné daný telefon koupit. Je tedy možné, že uvedené telefony někde najdete i za ceny nižší.

Telefony si z hlediska parametrů můžete přímo porovnat v této obsáhlé tabulce:


Xelibri 8

Cena: 7 007 Kč
Hodnocení: 38%

 

Nejdražším ze série Xelibri je model s označením 8. Jedná se o čistě stylový mobil, který o vaši přízeň nebude bojovat svojí funkční výbavou, ale originálním designem. Mobil je zcela zakulacený a svým netradičním tvarem připomíná zdeformovanou hrušku. Klávesnici byste hledali marně, veškeré ovládání zajišťuje pětisměrné tlačítko. S jeho pomoci se zadávají také čísla a písmena, což je velmi zdlouhavé. Displej je pouze malý, pasivní a dokáže zobrazit čtyři tisíce barev. Jeho sklíčko je vypouklé a lehce se poškrábe. Z nabídky funkcí asi nejvíce zaujme stereofonní rádio a nezbytné hlasové ovládání a vytáčení. Jinak je výbava podobně jako u jiných modelů Xelibri srovnatelná s nejlevnějšími low-endy. Do telefonu si dokonce neuložíte ani své kontakty, musíte se spokojit s pamětí vaší SIM karty. Mnoho žen a dívek se do tohoto mobilu dokáží na první pohled natolik zamilovat, že si ho koupí. Jiný důvod k útratě sedmi tisíc korun za telefon, který v podstatě nic neumí, ani nehledejte. V balení dostanete originální sponu pro zaháknutí telefonu, řetízek na krk a sluchátka.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


LG L1100

Cena: 7 013 Kč
Hodnocení: 62%

  

Vzhledem k působivé reklamní kampani se Sámerem touží po LG L1100 většina českých dívek. Jedná se o stylové véčko s originálním designem, dvěma displeji a VGA fotoaparátem. Design telefonu kazí vyčnívající anténa, naopak velmi slučivá je modro stříbrná barevná kombinace. Vnější displej je monochromatický, vnitřní je barevný, velký a velmi kvalitní. Výbava telefonu však vzhledem k jeho ceně není nějak závratná. Uživatelská paměť čítá pouhý jeden megabajt, do vícepoložkového adresáře se vejde 255 jmen, textových zpráv se vejde stovka. Vyzvánění zajišťuje 40 hlasů. Zprávy se díky pohodlné klávesnici píší velmi dobře, tlačítka jsou velká a stisk příkladný. Působí však trochu lacině. V nabídce doplňkových funkcí najdeme také kalendář, možnost synchronizace chybí, stejně tak e-mailový klient. K počítači se můžete připojit prostřednictvím kabelu nebo infraportu, pro datové spojení s okolním světem poslouží GPRS třídy 10. Telefon nabízí vše, co běžný uživatel potřebuje. Nabídka je zobrazována poměrně velkým písmem, což může vyhovovat mnohým starším lidem. Hlavní cílovou skupinou jsou však teenageři.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


LG G7100

Cena: 7 272 Kč
Hodnocení: 59%

 

LG G7100 je telefon funkčně vybavený velmi podobně, jako výše popisovaný mladší model L1100. Ale kabátek je rozhodně atraktivnější. Jedná se o véčkový mobil, který má svůj VGA fotoaparát netradičně integrovaný do kloubu. Této koncepci je přizpůsoben i displej, který lze po odklopení otáčet kolem svislé osy a tím nastavit ve směru snímané scény. Další lahůdkou je vnější displej. Je barevný s technologií OLED a po zhasnutí se změní v kulaté zrcátko. Na vnitřním displeji se bohužel šetřilo. Je sice dostatečně velký a dokáže zobrazit 65 tisíc barev, ale je pouze pasivní. Klávesnice je rozlehlá a pohodlná, ostatně jako u většiny asijských véček. Adresář je skromný, pojme pouze 200 jmen, textovek se vejde do paměti stovka. Při jejich tvorbě je vhodné vypnout slovník T9, protože jinak budou zprávy vinou diakritiky zkráceny. E-mailového klienta byste hledali marně. Uživatel má k dispozici pouze 1,1 MB paměti, což je málo. Organizační funkce nejsou příliš propracovány a kritizováno bývá špatné počeštění. Zákazníky si toto LG může najít především díky svému vzhledu a netradiční konstrukci. Z funkčního hlediska na konkurenci ztrácí.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


V další kapitole se podíváme na Sagem myX-6, Panasonic X400 a Panasonic X300.

Témata článku: LG, Motorola, Nokia, Samsung, , LG G7100, LG L1100, Motorola V300, Motorola V500, Motorola V80, Nokia 7260, Panasonic X300, Panasonic X400, Philips 855, Sagem myX-6, Samsung E300, Siemens Xelibri 8, Nov, Ovládací pole, Vánoce ??, Mobil, Nový mobil, Nabídka, Srovnávací tabulka, Odvážný design