MobilMania a Mobility rozšiřují tým: hledáme redaktora

Chystáme nové projekty, proto do týmu MobilManie a tištěných Mobilit hledáme dalšího redaktora na plný úvazek. Chcete testovat mobilní telefony, zkoumat služby operátorů, mít k dispozici zajímavou techniku a setkávat se zajímavými lidmi?

Co nabízíme?

Nabízíme hlavně zajímavou práci, která není jednotvárná a nudná. Alespoň nás to pořád ještě velmi baví – dá se tomu vůbec říkat práce? Computer Press je nejvýznamnější české vydavatelství v oblasti informačních a komunikačních technologií a z toho vyplývají i zaručené pracovní podmínky a zázemí.

Úkolem redaktora je účastnit se na tvorbě denního vydání MobilManie a tištěného měsíčníku Mobility: píše články o nejrůznějších produktech a službách, testuje mobilní telefony, aktivně vyhledává novinky, komunikuje s externími autory, kterým zadává články, je v kontaktu se čtenáři a firmami. Výstupy redaktorů denně vidíte na MobilManii a v Mobilitách, takže naši práci asi není třeba představovat.

 
Články se na MobilManii připravují v administraci - píše se do ní podobně jako do textového editoru

Co požadujeme?

V prvé řadě požadujeme zapálení pro věc. Mobilní telefony a problematika, kterou se na MobilManii zabýváme, vás zkrátka musí bavit. Potom musíte umět velmi dobře psát – správná čeština a poutavý styl patří mezi hlavní hlediska, podle kterých se budeme rozhodovat. Důležitá je také orientace v oboru, ale na rozdíl od schopnosti psát články se jí dá velmi rychle naučit. Ano, učit se a sledovat, co se kolem děje nového, budete muset neustále.

Naše redakce sídlí v Brně, kde je také pracovní místo redaktora. Proto požadujeme možnost alespoň denního dojíždění, pokud nebudete mít bydliště přímo v Brně. Práce, kterou nabízíme, je vhodná pro absolventy škol, dokonce by se dala skloubit i se studiem na vysoké škole (ale spíše jen ve vyšších ročnících a u méně svědomitých studentů).

Samozřejmou podmínkou je práce s počítačem na pokročilé uživatelské úrovni, přivítáme znalost typografie. Redaktor musí být schopen bez problémů porozumět anglicky psanému textu - bude to potřebovat.

Máte zájem?

Jestliže by vás bavilo pracovat na MobilManii a myslíte si, že splňujete výše uvedené podmínky, napište mi e-mail na adresu marek.lutonsky@cpress.cz. Uveďte v něm, proč byste tuto práci chtěli dělat, případně napište, proč si myslíte, že bychom měli vybrat právě vás, kdy by se vám líbilo začít a další podobné věci, které se do žádostí o pracovní poměr uvádějí. K e-mailu přiložte strukturovaný životopis a velmi pomohou ukázky článků, které jste už někde publikovali.

Pokud jste ještě články do žádného časopisu nepsali a nechcete do konkurzu vstoupit s tímto hendikepem, vyberte si dvě z následujících témat a připravte o nich článek, který přiložíte:

  • recenze javové hry: vyberte si hru, o které jsme ještě nepsali, a připravte článek v rozsahu přibližně 3 500 znaků
  • článek o blokování karet SIM po odcizení: napište, jaké jsou možnosti u jednotlivých operátorů, kam se ozvat, co udělat, jaké jsou ceny a jaké možnosti pro získání nové karty. Článek by měl mít rozsah přibližně 4 000 znaků
  • první pohled na mobilní telefon LG VX7000: můžete čerpat z informací výrobce, napište přibližně 5 000 znaků
  • článek o nové technologii: vyberte si nějakou technologii, o které napíšete článek v rozsahu přibližně 6 000 znaků. Nabízí se například technologie Push to talk, typy barevných displejů, čím EDGE zrychlí mobilní internet a podobně.

Je určitě jasné, že kvalitní článek o určité technologii, pro který je třeba sehnat a nastudovat množství informací, oceníme lépe než rychlou recenzi javové hry ...


Nebudeme to nijak protahovat s termíny. První kolo výběrového řízení, ve kterém očekáváme vaše e-maily a dva vybrané články, začneme zpracovávat v úterý 18. ledna 2005. Těšíme se na vás.
Diskuze (105) Další článek: Vycházejí lednové Mobility: aby mobil déle vydržel

Témata článku: MobilMania, Red, Typografie, Pracovní podmínky, Pracovní místo, Nejrůznější produkty, Pracovní poměr, Reda, Redaktor, Mobil, MOBI