Konec podvodů, Eurotel kontroluje Premium SMS

V době, kdy vrcholil zájem o dárcovské SMS pro pomoc Asii, se často objevovaly návody, jak příspět a přitom utratit jen pár korun. Postupy využívaly pomalé účtování zpráv na předplacené kartě Eurotel Go. Z vánoční karty Go, která stála jen pětadvacet korun, se rychle posílalo velké množství dárcovských textových zpráv – až do doby, kdy operátor kartu zablokoval. Než ale takto zasáhl, daly se poslat dárcovské SMS v hodnotě stovek korun.

Eurotel proto od 15. ledna zařadil do podmínek, že si vyhrazuje právo omezit objem odesílaných Premium SMS. Pokud operátor získá nějaké podezření, aktivitu uživatele po určité limitní částce stopne. Nemáme ale přesné informace o výši tohoto limitu. 

Eurotel doporučuje, aby se v případě odesílání většího množství Premium SMS zprávy neposílaly hned za sebou, ale třeba v minutových intervalech. Pokud to uživatel nedodrží, dostane textovou zprávu o překročení limitu s informací, že další Premium SMS nebudou doručeny. Když na toto upozornění nebude dbát, za drahé textovky sice i dál zaplatí, Eurotel ale danou částku nepřepošle partnerovi.

Diskuze (69) Další článek: Siemens jedná s LG o prodeji své mobilní divize

Témata článku: , , , , , Pře, Euro, Euro &, Konec