Lidé, bděte, myslete a hlavně nepřeposílejte dál falešné e-maily

Dnes se ke mně už čtyřikrát dostal následující e-mail. Co k němu dodat jiného, než že jde o naprostý nesmysl, kachnu, hoax... Nikdy prosím nic takového nepřeposílejte dál.


POZOR na podvodníky v telekomunikacích ! 

Informace ministerstva vnitra

Pro všechny vlastníky mobilních telefonů :

Nějaký účastník nechává vzkaz, abyste mu zavolali na číslo:  607 745 241.

Hlavně toto číslo nevolejte, nebo Vaše faktury bezpříkladně  stoupnou. Tuto informaci předanou Ústředním represivním úřadem je  třeba co nejvíce  rozšířit. Už před nějakou dobou podvodníci nalezli  systém pro podloudné  používání vašich mobilních telefonů. Zavolají  Vám na Vaše GSM a  představí se jako "Provider" EuroTel, T-MOBILE,  OSKAR, ORANGE, Sfr, Bouygues ...  na nějž jste přihlášen. Pak  požádají o vyťukání kódu, který je 09 # a vysvětlí Vám,  že jde o  ověření správné funkce Vašeho mobilního telefonu. HLAVNĚ TENTO KÓD  NEVYŤUKÁVEJTE A OKAMŽITĚ ZAVĚSTE. Mají k dispozici nástroj  umožňující díky tomuto kódu přečíst Vaši kartu SIM. Zbývá jim již  tedy  jen vytvořit novou kartu. Tento podvod se praktikuje ve velkém  měřítku,  je tedy nutné předat tuto informaci velmi rychle co  největšímu počtu  osob z Vašeho okolí, soukromým osobám, podnikům  atd.

a také POZOR  !

Předat.... NALÉHAVÉ

Máte-li telefonické volání na vašem mobilním telefonu a zobrazí se "A C E", neodpovídejte, zrušte volání. Je to virus, který ničí kartu SIM a  poškodí mobilní telefon. Bylo to potvrzeno firmami Motorola, Sagem a  Nokia...

 

Diskuze (27) Další článek: Proč jsou chytré telefony lepší než kapesní počítače?

Témata článku: , , Mail, Lid, F +