7 nejprodávanějších audioknih letošního roku za 149 Kč

Během oslavy sedmého výročí nabízí Audiotéka, největší distributor audioknih, postupně všechny tituly za narozeninovou cenu 149 Kč. Poslední den oslav, v pondělí 15. 10., bude ve slevě, spolu s dalšími tisíci tituly, i 7 nejprodávanějších audioknih letošního roku, které to jsou?

Na špičce prodejnosti se drží titul Boss Babiš načtený Petrem Kubesem. Audiokniha investigativního novináře Jaroslava Kmenty je částečně postavená na reportážích časopisu Reportér, a navíc přináší doposud nepublikované informace. Jaroslav Kmenta je současně druhým nejprodávanějším autorem letošního roku. Prvenství mezi autory má Vlastimil Vondruška, od kterého Audiotéka nabízí téměř čtyři desítky historických románů a detektivek. Ty pravidelně načítá Jan Hyhlík, doposud nejprodávanější interpret tohoto roku.

Druhou nejposlouchanější audioknihou je Počátek autora mysteriózních thrillerů Dana Browna. Interpretace se zhostil Martin Sláma a audioknižní podoba vyšla současně s knihou. Třetí místo patří populárně-vědecké publikaci Stručná historie času od Stephena Hawkinga, světoznámého fyzika, který zemřel v březnu letošního roku. Audioknihu načetl Filip Švarc.

Klepněte pro větší obrázek
Žebříčky Audiotéka od začátku roku do konce září 2018

Na čtvrté příčce v prodejích se umístila Opouštěná společnost Erika Taberyho. Tabery si za dílo s podtitulem Česká cesta od Masaryka k Babišovi převzal ocenění Magnesia Litera. Audiokniha si zaslouží pozornost i díky skvělému výkonu interpretů Jiřího Dvořáka a Ivana Trojana.

Unikátním zpracováním se může pochlubit titul, který obsadil 5. příčku v prodejích, a to Malevil francouzského autora Roberta Merleho. Přípravy na zpracování audioknihy zabraly více než rok, práce ve studiu, ve kterém se vystřídalo 35 interpretů včetně Martina Myšičky nebo Jiřího Lábuse, roky dva.

Dílo bývalého ministra zahraničí Spojených států Henryho Kissingera, které načetl Jiří Schwarz, Uspořádání světa, je momentálně na šestém místě prodejnosti. Sedmičku nejprodávanějších titulů letošního roku pak uzavírá Jo Nesbo s moderní podobou Shakespearova Macbetha, kterou načetl Václav Neužil.

Další článek: Herní Xiaomi Black Shark udělá další krok. Dostane se k nám? Přijde druhá generace?

Jak správně dobíjet baterie současných mobilů? Pozor na zastaralé návyky

Baterie v mobilních zařízeních se vyvíjejí, i když možná ne tak rychle jako některé jiné komponenty. Přesto už s dnešními články není žádoucí pracovat jako kdysi s NiCd bateriemi.

RECENZE: Honor 8X — obr téměř bez chyb

** 6,5" displej nemusí nezbytně znamenat nepoužitelně velkou plácačku ** Výbava nezklame, až na zastaralý microUSB konektor ** Zásadní inovace nečekejte, ale ve střední třídě to (zatím) nevadí

RECENZE: Nokia 7 Plus — takhle se zadělává na bestseller

** Nokia 7 Plus je smartphone vyšší třídy s rozumnou cenovkou. ** Lákadlem je čistý Android, skvělá výdrž i fotoaparát Zeiss ** Bonusem je dostatek výkonu i paměti