7 nejprodávanějších audioknih letošního roku za 149 Kč

Během oslavy sedmého výročí nabízí Audiotéka, největší distributor audioknih, postupně všechny tituly za narozeninovou cenu 149 Kč. Poslední den oslav, v pondělí 15. 10., bude ve slevě, spolu s dalšími tisíci tituly, i 7 nejprodávanějších audioknih letošního roku, které to jsou?

Na špičce prodejnosti se drží titul Boss Babiš načtený Petrem Kubesem. Audiokniha investigativního novináře Jaroslava Kmenty je částečně postavená na reportážích časopisu Reportér, a navíc přináší doposud nepublikované informace. Jaroslav Kmenta je současně druhým nejprodávanějším autorem letošního roku. Prvenství mezi autory má Vlastimil Vondruška, od kterého Audiotéka nabízí téměř čtyři desítky historických románů a detektivek. Ty pravidelně načítá Jan Hyhlík, doposud nejprodávanější interpret tohoto roku.

Druhou nejposlouchanější audioknihou je Počátek autora mysteriózních thrillerů Dana Browna. Interpretace se zhostil Martin Sláma a audioknižní podoba vyšla současně s knihou. Třetí místo patří populárně-vědecké publikaci Stručná historie času od Stephena Hawkinga, světoznámého fyzika, který zemřel v březnu letošního roku. Audioknihu načetl Filip Švarc.

Klepněte pro větší obrázek
Žebříčky Audiotéka od začátku roku do konce září 2018

Na čtvrté příčce v prodejích se umístila Opouštěná společnost Erika Taberyho. Tabery si za dílo s podtitulem Česká cesta od Masaryka k Babišovi převzal ocenění Magnesia Litera. Audiokniha si zaslouží pozornost i díky skvělému výkonu interpretů Jiřího Dvořáka a Ivana Trojana.

Unikátním zpracováním se může pochlubit titul, který obsadil 5. příčku v prodejích, a to Malevil francouzského autora Roberta Merleho. Přípravy na zpracování audioknihy zabraly více než rok, práce ve studiu, ve kterém se vystřídalo 35 interpretů včetně Martina Myšičky nebo Jiřího Lábuse, roky dva.

Dílo bývalého ministra zahraničí Spojených států Henryho Kissingera, které načetl Jiří Schwarz, Uspořádání světa, je momentálně na šestém místě prodejnosti. Sedmičku nejprodávanějších titulů letošního roku pak uzavírá Jo Nesbo s moderní podobou Shakespearova Macbetha, kterou načetl Václav Neužil.

Další článek: Herní Xiaomi Black Shark udělá další krok. Dostane se k nám? Přijde druhá generace?

24 skrytých, ale praktických funkcí Google Map. Věděli jste o nich?

** Mapy Googlu nabízí nespočet užitečných funkcí ** Vybrali jsme 24 těch méně známých a skrytých ** Využijete je na počítači i v mobilu

Computer časopis, Jiří Kuruc | 7

Samsung překvapil. Galaxy A80 má unikátní konstrukci, otočný foťák a selfie bez kompromisů

** Nejzajímavější novinka z Milána má několik „poprvé“ ** Třeba New Infinity displej jsme očekávali až u Notu 10 ** Lákadlem je výsuvný a otočný foťák. Těšte se na špičkové selfie!

Martin Chroust | 16

Ohebný Samsung v prvních recenzích. Všichni křičí wooow! a ukazují na čáru uprostřed displeje

** Představen byl v únoru, do rukou testerů se dostává až teď ** Řeč je o skládacím Samsungu Galaxy Fold ** Sesbírali jsme první dojmy z dvoudisplejové skládačky.

Martin Chroust | 17

RECENZE: Huawei P Smart (2019) — lákavá skořápka s překvapením uvnitř

** Huawei P Smart (2019) nabízí 6,21palcový FullHD+ IPS displej ** Baterie s kapacitou 3 400 mAh by měla zaručit dobrou výdrž ** Duální fotoaparát disponuje 13Mpx a 2Mpx (hloubkovým) snímači

Milan Měchura | 9

RECENZE: Samsung Galaxy A40. Seznam má svůj první smartphone. Co to vlastně znamená?

** Samsung v ČR prodává hned dvě varianty smartphonu Galaxy A40 ** Jedna z nich je i speciální Seznam.cz Edition ** Rozdíly jsou u obou variant pouze v aplikační výbavě, recenze tedy, až na malé drobnosti, platí pro obě varianty

Martin Chroust | 32

VYZKOUŠENO: Samsung Galaxy Watch Active — fitness hodinky pro útlá zápěstí

** Otestovali jsme chytré hodinky Galaxy Watch Active od Samsungu ** Dlouholeté uživatele nositelností řady Gear překvapí chybějící otočná luneta a malý displej ** Malý model hodinek sedne spíše na tenčí ženská zápěstí, na mužských rukou budou vypadat doslova titěrně