Alza expanduje do zahraničí a spouští pilot nového prodejního automatu

Alza.cz a.s., plánuje v roce 2017 další expanzi. Lídr internetového trhu chystá otevření prodejny v Rakousku, nové regionální centrum v Ostravě, výrazné posílení v Maďarsku a pilotuje novinku – prototyp nového prodejního automatu, který je umístěn v OC Eden.

Po nové pobočce v Maďarsku (2016) a rozšíření Alza Showroomu v Bratislavě, se připravuje expanze i do Rakouska – v roce 2017 Alza otevře pobočku i ve Vídni. Nové regionální centrum letos zahájí provoz také v Ostravě. Nové prodejny ale nejsou jedinou cestou expanze. Alza totiž stále pracuje na vývoji dalších možností prodeje. Na začátku dubna nainstalovala první prototyp nového prodejního automatu do podzemních garáží OC EDEN v Praze.

Klepněte pro větší obrázek

Jde o způsob prodeje rychloobrátkového zboží zákazníkům, jehož cílem je ověřit, zda mají zákazníci o tento typ prodeje zájem. Koncept vychází z dobře známých automatů na bagety a nabídne několik desítek drobnějších produktů – např. SD kartu, baterii do fotoaparátu, nabíječku k telefonu, propojovací kabely, ale také i drogerii.

„Projekt cílí na možnost umístění prodejních automatů na strategických místech, kde není možné umístit prodejnu ani výdejní automat AlzaBox. Pokud se prodejní automat osvědčí, nachystáme mnoho dalších vylepšení. Ostatně, na to jsou už naši zákazníci zvyklí a berou to jako samozřejmost, což nás na jednu stranu velmi těší, na stranu druhou zavazuje dodávat stále dokonalejší řešení,“ uvedl Jan Moudřík, ředitel expanze, facility a showroom managementu Alza.cz.

Prodejní automat umožňuje platbu zboží pouze kartou. Zajímavostí je akceptace karet i nad částky přesahující 500 Kč díky implementaci kompletního karetního terminálu s PIN padem. Aplikaci vyvíjela ČSOB přímo pro Alza.cz. Díky tomu je Alza.cz v rámci střední i východní Evropy prvním e-shopem, který má tyto platby povoleny. Uživateli je na místě vydán základní doklad o prodeji, dle kterého je možná základní identifikace prodeje.

Další článek: Mobilní jedničkou je Android už dávno. Nyní však překonal i desktopové Windows

RECENZE: Honor Play — splněný sen pro mobilní hráče

** Honor Play nabízí dynamické vibrace známé z konzolových ovladačů ** GPU Turbo režim dokáže zvýšit výkon grafické jednotky až o 60 % ** Výdrž telefonu je nadprůměrná, škoda jen pomalejšího dobíjení

Milan Měchura | 25

RECENZE: Huawei P20 Lite — odlehčená verze letošní špičky láká vzhledem i cenou

** Osvědčený recept Huawei v trochu modernějším střihu ** Výřez v displeji neruší ani zdaleka, jak by se mohlo zdát ** Odemykání obličejem je návykové a překvapivě dobře funguje

RECENZE: Honor 7A je dobrá volba, když nechcete utrácet

** Honor 7A je ideální smartphone pro děti či začátečníky ** Nestojí moc a systém na něm jede hezky plynule ** Má rozumně nastavené parametry, zabezpečení a hezké barvy **

Jakub Vrbacký | 19

RECENZE: Asus Zenfone 5Z — velký stylař posouvá hranice

** Zenfone 5Z je jako pětka, jenom se špičkovou výbavou ** Potěší vysokým výkonem, očištěným systémem, ale i stereo repráčky ** S cenou se naštěstí drží při zemi.

Martin Miksa | 26