Alza za rok 2017 podpořila více než 40 neziskových organizací

Alza.cz naplňuje svou odpovědnost nejen za udržitelný rozvoj, sociální vazby a životní prostředí, ale věnuje se i podpoře celé řadě neziskových organizací – v letošním roce pomohla různým způsobem více než 40 společnostem.
Alza za rok 2017 podpořila více než 40 neziskových organizací

Forma podpory je různá – záleží vždy na konkrétní organizaci, jaké jsou její aktuální potřeby. Jak uvádí Tomáš Havryluk, místopředseda představenstva: „Peníze vše nevyřeší, snažíme se však maximálně propojit svět technologií a společenské odpovědnosti. Nejvíce pomáhá předání know-how, zapůjčení speciálního vybavení či darování elektroniky, případně fyzická pomoc. Není ovšem od věci, že interakce je vzájemná – jednou z podporovaných organizací je např. agentura Tichý svět, díky níž Alza.cz v současné době zaměstnává 17 kolegů s kombinovanou vadou. Neslyšící kolegové odbavují reklamace nebo pracují na logistice. Díky nim se naši zaměstnanci edukovali například v oblasti znakového jazyka.“

Alza.cz s řadou neziskových organizací spolupracuje dlouhodobě, s některými projektově nebo jednorázově. Podporuje také zaměstnance, kteří pomáhají sami nebo v týmu.

Mezi dlouhodobě podporované společnosti patří domácí hospic Cesta domů, sdružení Neratov (chráněná dílna Kopeček), jež kombinuje pomoc lidem s postižením s rozvojem kdysi vysídlené osady Neratov nebo Život dětem pomáhající nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem. Obě tyto organizace nabízejí své výrobky mmj. i přes e-shop Alza, přičemž 100 % výtěžku putuje k nim. Alza podporuje i Pestrou společnost. Ta v domácím prostředí cvičí psí parťáky pro pomoc lidem s různým postižením.

V letošním roce se firma stala partnerem projektu Anděl páně pomáhá, díky němuž se spolu
s organizací Klub nemocných cystickou fibrózou podílí na osvětě o této chorobě a podpoře nemocných. V rámci mezinárodní akce Movember pak firma pomohla vybrat finanční prostředky na boj proti rakovině prostaty a varlat, když za každý prodaný kus zastřihovače nebo holicího strojku věnovala část zisku Nadačnímu fondu Muži proti rakovině. Na výzkum a prevenci bylo posláno celkem 120 310 Kč.

Alza se stala také technickým partnerem filmového festivalu Jeden svět, který pořádá nezisková organizace Člověk v tísni. Mezi další podpořené subjekty patří např. Mobilní hospic Ondrášek, Sdružení TEREZA, Studio Oáza, FN Motol, Dětská psychiatrická nemocnice Louny, Česká společnost AIDS pomoc, ERGO Aktiv, společnost EDA, Fokus Praha, Nadační fond proti korupci aj.

Více o CSR projektech společnosti Alza.cz zde.

Další článek: LG ThinQ je nová značka Jihokorejců pro chytré věci s umělou inteligencí

RECENZE: Huawei P Smart – kovové dvojče má o jedno oko méně

** Kvalitní střední třída s protáhlým displejem ** Stejný jako Honor 9 Lite, přesto se liší v drobnostech ** Fotoaparát už se barev nebojí

RECENZE: Xiaomi Redmi Note 5 je téměř bez chyby a má skvělou cenu

** Kvalitně zpracovaný telefon, na kterém se obtížně hledají chyby ** NFC je zejména v ČR klíčovým parametrem, který zde bohužel chybí ** Povedený mix funkcí si může držet přijatelnou cenovku

Samsung překvapil! Galaxy A7 je jeho první mobil s trojitým foťákem

** Tři foťáky, zoom byste však hledali marně. ** Pro Samsung nová konfigurace se kupodivu poprvé objevuje u mobilu střední třídy. ** Netradiční výbavu doplňuje čtečka otisků v bočním rámu.

Martin Chroust | 43