AQ M24 přichází s vylepšeným zvukem a inovovaným čelním panelem

Společnost Acoustique Quality, výrobce špičkových českých Hi-Fi reprosoustav, představuje novinku v oblasti malých aktivních reproduktorů pro domácí poslech. Reprosoustavy AQ M24 jsou nástupcem úspěšné řady AQ M23. Vylepšení se dočkal především výškový měnič, na jehož místě se usídlila 0,5" kalota chlazená ferrofluidem. Uživatelé se tak mohou těšit na přirozenější podání vysokých tónů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Čekají je i přesvědčivější basy, kterých výrobce docílil optimalizací nastavení ručně pájené výhybky a vestavěného digitálního zesilovače o výkonu 2 x 30 W. Modernizován byl i čelní ovládací panel. Ten je menší než dřív a elegantně vystupuje z průzvučné tkaniny. Led dioda informující o zvoleném vstupu prosvítá skrze modernizované logo a otočný volič umožní nejen ovládání napájení a hlasitosti, ale také přepínání mezi jednotlivými zdroji.

Digitální AQ M23DAC pro ještě lepší zvuk

Kromě základních verze AQ M24 je k dispozici i verze AQ M24DAC pro náročnější uživatele, kteří ocení vestavěný D/A převodník. S ním se uživatel nemusí spoléhat na převod digitálního zvuku na analogový pomocí levných čipů instalovaných ve většině PC, notebooků a televizorů. Vestavěný 16bit Delta-Sigma převodník, který podporuje vzorkovací frekvence 32, 44.1 a 48 kHz, vezme tuto práci na sebe. Výhodou je i jednoduššího propojení pomocí USB a digitálního optického konektoru Toslink, které je výrazně odolnější vůči rušení než analogový přenos. Pro posluchače to znamená především citelné zlepšení kvality při přehrávání filmového audia i hudby.

Cena a dostupnost

Všechny varianty reprosoustav AQ M24 jsou v prodeji na stránkách výrobce www.aq.cz. Základní verze bez dálkového ovládání za cenu 4 990 Kč, s dálkovým ovládáním za 5 490 Kč. Cena nejvybavenější verze AQ M24DAC s integrovaným D/A převodníkem je 7 490 Kč.

Další článek: Vyzkoušeli jsme první model z královské řady Mate 20. K prezentaci si Huawei vybral netradiční místo

RECENZE: Honor 8X — obr téměř bez chyb

** 6,5" displej nemusí nezbytně znamenat nepoužitelně velkou plácačku ** Výbava nezklame, až na zastaralý microUSB konektor ** Zásadní inovace nečekejte, ale ve střední třídě to (zatím) nevadí

RECENZE: Xiaomi Mi 8 Lite — zaděláno na vánoční bestseller

** Xiaomi Mi 8 Lite má velmi dobrý poměr ceny a výkonu ** Zadní strana s gradientem není všechno a dnes ji skoro každý ** Vlastnosti často dražších modelů vyvažují zbytečné kroky vedle

Jakub Vrbacký | 23

Vybrali jsme 13 povedených chytrých hodinek a náramků. Nejen pod vánoční stromek

** Nositelnosti jsou specifická kategorie, vybírají se jinak než mobily. ** Co model, to charakter, unikátní mix vlastností, parametrů a funkcí. ** Začneme jednoduchým náramkem, skončíme našlapanými Apple Watch.

Filip Kůžel | 40

Vybrali jsme 12 nejlepších levných smartphonů do 6 tisíc. Který si nadělíte?

** I když je cena limitem, dá se vybrat rozumný smartphone ** Levný smartphone umí víc než obyčejný mobil ** Připravte si alespoň 2 tisíce korun

RECENZE: Sony Xperia XZ3 — Japonci jsou zpátky v extralize

** Sony výrazně zmodernizovalo vlajkový model ** OLED displej patří mezi nejlepší na trhu ** Opět se zlepšil i fotoaparát

RECENZE: Nokia 6.1 a Android One mají trumfy, které z tabulky nevyčtete

** Výrazně vyšší výkon ve srovnání s předchůdcem ** Čistý Android není pro každého, má ale svoje kouzlo ** Moderní pojetí klasiky bez zbytečných módních výstřelků

Technologický zázrak a prudká facka pro Google. Huawei Watch GT vydrží dva týdny

** Huawei nás na tiskové konferenci zahltil novinkami ** Jednou z nich jsou kruhové chytré hodinky Watch GT ** Mají GPS, vlastní systém a nabité vydrží až 2 týdny.

Filip Kůžel, Jan Láska, Martin Miksa | 39

Vybrali jsme 11 smartphonů s nejvýhodnějším poměrem ceny a výkonu

** Hledáme smartphone, který nestojí jmění, ale přitom je kvalitní ** Podle hlediska ceny a výkonu jsme vybrali 11 nejvýhodnějších modelů ** Připravte si šest až čtrnáct tisíc korun