AQ M24 přichází s vylepšeným zvukem a inovovaným čelním panelem

Společnost Acoustique Quality, výrobce špičkových českých Hi-Fi reprosoustav, představuje novinku v oblasti malých aktivních reproduktorů pro domácí poslech. Reprosoustavy AQ M24 jsou nástupcem úspěšné řady AQ M23. Vylepšení se dočkal především výškový měnič, na jehož místě se usídlila 0,5" kalota chlazená ferrofluidem. Uživatelé se tak mohou těšit na přirozenější podání vysokých tónů.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Čekají je i přesvědčivější basy, kterých výrobce docílil optimalizací nastavení ručně pájené výhybky a vestavěného digitálního zesilovače o výkonu 2 x 30 W. Modernizován byl i čelní ovládací panel. Ten je menší než dřív a elegantně vystupuje z průzvučné tkaniny. Led dioda informující o zvoleném vstupu prosvítá skrze modernizované logo a otočný volič umožní nejen ovládání napájení a hlasitosti, ale také přepínání mezi jednotlivými zdroji.

Digitální AQ M23DAC pro ještě lepší zvuk

Kromě základních verze AQ M24 je k dispozici i verze AQ M24DAC pro náročnější uživatele, kteří ocení vestavěný D/A převodník. S ním se uživatel nemusí spoléhat na převod digitálního zvuku na analogový pomocí levných čipů instalovaných ve většině PC, notebooků a televizorů. Vestavěný 16bit Delta-Sigma převodník, který podporuje vzorkovací frekvence 32, 44.1 a 48 kHz, vezme tuto práci na sebe. Výhodou je i jednoduššího propojení pomocí USB a digitálního optického konektoru Toslink, které je výrazně odolnější vůči rušení než analogový přenos. Pro posluchače to znamená především citelné zlepšení kvality při přehrávání filmového audia i hudby.

Cena a dostupnost

Všechny varianty reprosoustav AQ M24 jsou v prodeji na stránkách výrobce www.aq.cz. Základní verze bez dálkového ovládání za cenu 4 990 Kč, s dálkovým ovládáním za 5 490 Kč. Cena nejvybavenější verze AQ M24DAC s integrovaným D/A převodníkem je 7 490 Kč.

Další článek: Vyzkoušeli jsme první model z královské řady Mate 20. K prezentaci si Huawei vybral netradiční místo

RECENZE: Xiaomi Mi A2 — průbojnější pokračovatel rodu

** Displej 18 : 9 jde udělat bez výřezu, hurá! ** Zapomeňte na paměťovou kartu a jack ** Čistý Android One je hodně svižný

Ondrej Papánek | 49