Český telekomunikační úřad udělil akreditaci cenové kalkulačce Korektel

Akreditaci Českého telekomunikačního úřadu získala cenová kalkulačka Korektel, a to k mobilním hlasovým službám a mobilnímu i pevnému přístupu k internetu.

Udělení akreditace následuje po absolvování akreditačního procesu, v jehož rámci ČTÚ společně s nezávislým technickým auditorem prověřuje soulad cenové kalkulačky s akreditačními kritérii ČTÚ, jakými jsou např. dostupnost, transparentnost či přesnost a aktuálnost cenového srovnání. Smlouva podepsaná 27. května 2014 je platná na dobu jednoho roku. Její prodloužení je podmíněno absolvováním nového akreditačního řízení.

V současné době je vedle Korektelu akreditována cenová kalkulačka Tarifon, a to pro mobilní i pevné hlasové služby a pevný přístup k internetu. V akreditačním procesu naopak neuspěla cenová kalkulačka Tarifomat, a to kvůli nesplnění podmínek vymezených úřadem (přestala zohledňovat tarifikaci). Její provozovatel však má možnost požádat o zahájení nového akreditačního procesu.

Účelem akreditace cenových kalkulaček je ochrana zájmů uživatelů služeb elektronických komunikací prostřednictvím nástroje, který zdarma umožní přehledné srovnání služeb, a to i na základě individuální spotřeby. Udílení akreditací zahájil ČTÚ počátkem roku 2012.

Témata článku: ČTÚ, Tiskové zprávy

Po třech letech platí „bič na operátory“. Čtěte, v čem si spotřebitelé polepšili

** Znát svá práva se vyplatí, kdo je nezná, toho operátoři náležitě podojí ** Od nekalých praktik je mají odradit pokuty počítané z ročního obratu ** Největší změnou je právo odstoupit od smlouvy, když ji operátor změní

4.  9.  2017 | Pospíšil Aleš | 27