ESET Ethical Hacking Academy bude hledat mezi vysokoškoláky adepty na etické hackery

Série školení je určena pro studenty 4. a 5. ročníku vysokých škol, ale i čerstvé absolventy vysokých a středních škol.

Chtěli byste si vyzkoušet práci etického hackera nebo bezpečnostního testera? Společnost ESET připravuje pro zájemce o tuto oblast sérii školení zaměřenou na získání teoretických a praktických dovedností pro výkon penetračního testování nazvanou ESET Ethical Hacking Academy. Nejlepší absolventi získají možnost stát se členy ESET Ethical Hacking týmu a pomáhat odhalovat slabá místa digitálního světa.

„Praktickým aspektům bezpečnosti, jako je testování nebo bezpečný vývoj, je na školách věnována minimální pozornost. Přitom různé legislativní i nelegislativní požadavky si testování bezpečnosti vyžadují. ESET pociťuje nedostatek odborníků, jak u sebe, pro realizaci samotných testů a vývoje, tak na straně zákazníků, kteří potřebují vytvářet zadání a podmínky pro provedení testů,“ vysvětluje vedoucí pražského detekčního a analytického týmu společnosti ESET.

ESET Ethical Hacking Academy je odborné školení zaměřené na získání teoretických a praktických dovedností pro výkon penetračního testování. Je určeno především pro studenty 4. a 5. ročníku vysokých škol, ale o účast se mohou ucházet i čerství absolventi vysokých a středních škol.

Bezpečnostní experti společnosti ESET seznámí účastníky sérií přednášek s nejčastějšími nedostatky webových aplikací a představí nástroje pro testování jejich zabezpečení. Půjde zejména o chyby ze seznamu OWASP Top 10, mezi kterými nebudou chybět:

• Přístup k datům pomocí SQL injection a další méně známé injection chyby (OS command injection, XML External Entity - XXE).
  • Různé útoky na nedostatky v autentizaci a session managementu (PHP type juggling, Cross Site Request Forgery - CSRF, Session Fixation).
  • Útoky na uživatele (Cross Site Scripting - XSS, Clickjacking).

Školení bude probíhat v prostorách společnosti ESET, Classic 7 Business Park, Jankovcova 1037/49, Praha 7 – Holešovice, vždy od 18:00 do 21:00 hod., v těchto termínech:

• 21. února 2019
  • 14. března 2019
  • 4. dubna 2019
  • 25. dubna 2019
  • 16. května 2019

Vybraným absolventům nabídne ESET možnost odborné stáže a ti nejlepší budou moci rozšířit řady ESET Ethical Hacking týmu.

„Z každého z dosavadních dvou ročníků ESET Ethical Hacking Academy jsme získali stážisty, kteří si mohli už během studia ověřit, jestli by jim práce u nás vyhovovala. A  řada z nich po dokončení studií naše řady rozšířila,“ popisuje Robert Šuman.

Zájemci o účast na letošní ESET Ethical Hacking Academy se mohou hlásit na adrese eha@joineset.cz, více informací naleznou na webu https://join.eset.com/cz/eha.
Další článek: Viber mění design a zvyšuje rychlost. Ve verzi 10 nabídne i nové bezpečnostní funkce

Ohebný Samsung v prvních recenzích. Všichni křičí wooow! a ukazují na čáru uprostřed displeje

** Představen byl v únoru, do rukou testerů se dostává až teď ** Řeč je o skládacím Samsungu Galaxy Fold ** Sesbírali jsme první dojmy z dvoudisplejové skládačky.

Martin Chroust | 17

RECENZE: Redmi Note 7 je skvělá volba s jedinou chybičkou

** Ani Note 7 nezlomil kletbu chybějícího NFC ** Drobná vylepšení mezi generacemi přibližují Redmi Note dokonalosti ** 48 MPx nemusí automaticky znamenat marketingový výkřik do tmy

RECENZE: Huawei P Smart (2019) — lákavá skořápka s překvapením uvnitř