ESET nadále jedničkou na českém trhu v oblasti kyberbezpečnosti, obrat opět přesáhl 350 milionů korun

ESET dále roste v segmentu firemních zákazníků, v aktuálním roce rozšiřuje oddělení zákaznické i technické podpory, z produktů plánuje nárůst prodejů produktů pro šifrování i představení nového cloudového řešení

Mobile World Congress, Barcelona 1. března 2018 – Další úspěšný rok má za sebou česká pobočka společnosti ESET, která vyvíjí bezpečnostní řešení pro domácí i firemní IT. Podle prvních neauditovaných výsledků překonala o 9 % finanční cíle pro rok 2017 s výsledkem celkového obratu 354 milionů korun. Druhý rok po sobě tak obrat přesáhl hranici 350 milionů korun.

„Z výsledků máme velkou radost. Pro nás jsou potvrzením dlouhodobé kvality širokého portfolia bezpečnostních produktů ESET i vysoké úrovně služeb, které zákazníkům poskytujeme skrze naši prodejní síť i svou lokální přítomností na českém trhu,“ říká Juraj Ferenc, ředitel české pobočky společnosti ESET. „Mírný pokles oproti předchozímu roku nás nezneklidňuje. Výsledek společnosti pouze zkresluje historicky nejúspěšnější rok 2016, kde jsme mimořádnými prodejními a marketingovými kampaněmi dosáhli výsledků, které jednoduše překonaly naše očekávání i plány,“ dodává Ferenc.

V loňském roce ESET na českém trhu úspěšně představil nové verze produktů pro domácí uživatele všech hlavních platforem včetně rebrandovaného produktu ESET Internet Security a nově integrovaného řešení pro šifrování ESET Endpoint Encryption. Mezi firemními řešeními byl ze strany uživatelů mimořádně vysoký zájem o produkty ESET Secure Authentication a již zmíněný ESET Endpoint Encryption. Právě tento nástroj pro šifrování zajímal firemní zákazníky zejména v souvislosti s opatřeními přijímanými v rámci požadavků plynoucích z GDPR.

„V letošním roce máme ambici dále růst, vyšší plány jsou nastaveny především v prodejích nových licencí. Ten hodláme podpořit představením dalších verzí i zcela nových produktů, například řešení pro cloud. Oproti loňskému roku jsme opět posílili oddělení zákaznické a technické podpory. Český trh je mimořádně saturovaný a kromě spolehlivých bezpečnostních produktů je to právě podpora uživatelů v českém jazyce, co nám dlouhodobě pomáhá udržet si velmi vysokou věrnost našich uživatelů,“ vysvětluje Ferenc.

Společnost ESET je největším poskytovatelem bezpečnostních produktů na českém trhu. Hlavní skupinou zákazníků jsou firemní klienti, domácnosti představují přibližně 30 procent obratu společnosti. V globálním srovnání je ESET, který si v těchto měsících připomíná výročí 30 let od vzniku prvního bezpečnostního řešení, jednou z pěti největších společností působící v oblasti IT bezpečnosti. Její produkty používá víc než 110 milionů uživatelů.

Další článek: Samsung ukázal možnosti Linuxu, který si spustíte přímo v prostředí DeX

Xiaomi Mi 8 zatopí top Androidům. Má špičkový foťák a 3D odemykání obličejem

** Vyzkoušeli jsme novinku, která se prodává zatím jen v Číně ** Mi 8 se chlubí vysokým výkonem a velmi dobrým fotoaparátem ** Pokud bude česká cena rozumná, může to být hit

RECENZE: Honor 10 drtí konkurenci nejen duhovými odlesky, ale i výbavou a cenou