HackIT 4.0: V Kyjevě roste cyber-security centrum východní Evropy

8. – 11. října v Kyjevě bude hostit mezinárodní fórum kyberbezpečností HackIT 4.0  Špičkoví odborníci z tohoto oboru vymění zkušenosti, a nejlepší bílí hackeři budou soutěžit při vyhledávání  zranitelností.

V letošním roce se fórum koná již čtvrté, téma HackIT 4.0  je Exploit Blockchain, použití technologie blockchain v kybernetické bezpečnosti. Akce bude spojovat nejlepší bílí hackeři z celého světa, experty blockchain, vedoucí odborníky v oblasti kybernetické bezpečnosti a IT podnikatelů.

Účastníci fóra se naučí, jak se chránit podnik před kybernetickými útoky, obdrží příslušnou praktické znalosti zavedut užitečných kontaktů v komunitě bílých hackerů a připojit jedinečnou komunitu.

Program a oratory

Program fóra se skládá z několika bloků: soutěž pro hackery, prohlídku jaderné elektrárny v Černobylu a dvoudenní konference.

V první den fóra se dne 8. října uskuteční školení a maraton "bug-bounty" (soutěž pro bílí hackeři) v offline režimu. Účastníci budou mít přístup k produktům IT partnerů fóra a vyzkoušet je pro zranitelnosti.

Druhý den – 9. října – je věnován komunikaci a vytváření sítí. Během výletu do jaderné elektrárny v Černobylu se účastníci seznámí a vytvoří kontakty v uzavřeném společenství. Vstupenka do fóra je příležitostí stát se součástí elitní komunity hackerů. Cesta je připomenout odpovědnost, že lidstvo má pro své vynálezy a možných způsobů, jak zabránit cyber-krize, která by mohla vést k národní katastrofu.

10. a 11. října bude konference věnovaná kybernetické bezpečnosti. Více než 30 řečníků z Ukrajiny, USA, Francie, Velké Británie, Kanady, Číny, Turecka, Rumunska a dalších zemí předloží zprávy a případové studie. HackIT přitahuje přední odborníky z celého světa, aby diskutovali o otázkách kybernetické bezpečnosti a předali neocenitelné znalosti IT manažerům a bezpečnostním profesionálům. Mezi špičkové reproduktory:

• Moxi Marlinpike je spoluzakladatel nejbezpečnějšího "messengeru Signal", on je také bývalý manager bezpečnostního týmu Twitter;
  • Michael Schlon von Benevitz – odborník na informatiku, zakladatel týmu Monero Hardware;
  • Brian Gorenz, ředitel iniciativy Trend Micro Zero Day;
  • Ibrahim Hegazi – senior bezpečnostní poradce společnosti Deloitte;
  • Peter Todd je konzultant aplikované kryptografie, vývojář Bitcoin Core.

Kromě oblasti zprávy bude mít konference výstavní sál o rozloze 1000 metrů čtverečních, panelové diskuse a kulaté stoly. Budou také diskuse o hackování "crypto-exchange", a také real-time vysílání zakladatelu "Youtube blockchain" a "crypto-exchange  Boxmining" Michael Gu.

Hacken Cup Bounty Maraton

8. října budou bílí hackeři soutěžit o odhalování zranitelných míst v systémech a produktech IT – v rámci maratonu Hacken Cup Bounty. Budou testovat stránky, platební služby, mobilní aplikace partnerských firem. Nejlepší etické hackeři obdrží finanční odměny a další ceny.

Tato soutěž je nejen posouzení úrovně profesionality bílých hackerů, ale také budování komunity, posílení obchodních vazeb mezi hackery a IT firmy. Během teto událostí, bílí hackeři  a všichni lidé, kteří chtějí, mohou se setkat s podobně smýšlejícími lidmi, dostat větší povědomí o pracovních metodách etických hackerů. Fórum HackIT 4.0 je příležitostí k odborné přípravě dovedností odborníků v oboru bezpečnosti na nejvyšší úrovni.

Maraton a fórum jako celek přispějí k vytvoření nového střediska pro kybernetickou bezpečnost ve východní Evropě – v Kyjevě. Pokud máte zájem stát se součástí tohoto centra – přejděte na fórum HackIT 4.0.

O HackIT

HackIT 4.0 – to je největší fórum ve východní Evropě věnované kyberneticko-bezpečnostní bezpečnosti. Tato kampaň se koná pravidelně od roku 2015. První tři události se uskutečnily v Charkově a v roce 2018 HackIT vstoupil do nové úrovně a poprvé bude se konal v Kyjevě. Letošním hlavním organizátorem je Hacken.

• Datum: 8. října až 11. října 2018.
  • Umístění: KVC Parkovy (Kyiv, Parkovaya doroga, 16a).
  • Vstupenky na: hackit.ua.
Další článek: Tohle byste od Xiaomi nečekali. Hodinky TwentySeventeen jsou rafičková elegance bez baterie

RECENZE: Honor 10 drtí konkurenci nejen duhovými odlesky, ale i výbavou a cenou

** Honor 10 opět přichází se skvělým poměrem ceny a výkonu ** Za přijatelnou cenu nabízí bohatou ochutnávku ze světa nejlepších ** Nastávající tuctovost displejů s výřezem zahání zády s odlesky duhy

Jakub Vrbacký | 26

RECENZE: Asus Zenfone 5Z — velký stylař posouvá hranice

** Zenfone 5Z je jako pětka, jenom se špičkovou výbavou ** Potěší vysokým výkonem, očištěným systémem, ale i stereo repráčky ** S cenou se naštěstí drží při zemi.

Martin Miksa | 26