Investiční program Vive X přichází do Evropy

Londýnskou pobočku, která zprostředkuje know-how a podporu evropským startupům v oblasti VR i AR, povede Dave Haynes
Investiční program Vive X přichází do Evropy

HTC Vive™ dnes oznámilo rozšíření programu pro podporu začínajících společností v oblasti virtuální reality Vive X. Londýnské pracoviště, které bude řídit Dave Haynes, zprostředkuje evropským startupům nejen finanční podporu, ale také know-how. Zároveň bude fungovat i jako hub, propojující VR i AR společnosti z celého kontinentu. Londýn se tak zařazuje mezi Taipei, Peking, Shenzhen, San Francisco a Tel Aviv, kde byl program Vive X dostupný v posledních dvou letech.

Dave Haynes si přináší zkušenosti z fondu Seedcamp, kde vedl investice do společností SplashVR a TheWaveVR. Podílel se i na založení prvního britského programu pro virtuální a augmentovanou realitu Augmentor. Se startupy má zkušenosti především z doby, kdy řídil obchodní rozvoj berlínské společnosti SoundCloud.

• Zájemci o spolupráci s HTC Vive v rámci programu Vive X mohou podávat přihlášky na adrese vive.mobilize.io.
  • Více informací o programu naleznou vývojáři na následujícím odkazu: vivex.vive.com.

„Vive X je nejaktivnějším investičním programem v oblasti virtuální a rozšířené reality. V průběhu své existence podpořil již více než 80 projektů a bude nám potěšením podpořit i evropské startupy,“ řekl Marc Metis, globální ředitel programu Vive X v HTC Vive. „Věříme, že vývojáři dokáží s naší jedinečnou podporou přinést světu další vlnu skvělého obsahu, služeb i hardware.“

Nejzajímavější projekty s podporou Vive X

• Neurable je společností, která vyvíjí rozhraní mezi lidským mozkem a počítačem, které je výsledkem implementace nejnovějších poznatků z oblasti neurovědy a strojového učení a umožňuje ovládání virtuální reality pouhou myšlenkou.
  • Nanome se věnuje vývoji software pro vědecké využití, který umožňuje kooperaci ve virtuální realitě, manipulaci s objekty na molekulární úrovni i řešení složitých matematických problémů v prostorové simulaci.
  • CALA nabízí software pro módní návrháře. Nejen že jim umožní proměnit jejich nápady v hotové módní kusy od prvního náčrtu až po produkční střihy, ale navíc umožňuje jejich zákazníkům nasnímání postavy pomocí AR technologie a chytrého telefonu. Ti pak jednoduše odešlou naměřená data a mohou čekat na šaty přesně na míru.
  • Configreality hluboce rozumí lidskému vnímání prostoru a vytvořilo algoritmus, který dokáže uživatele virtuální reality v uzavřené místnosti přesvědčit, že se prochází v neomezeně velkých prostorách.
Další článek: RECENZE: Xiaomi Redmi 5 Plus — znovu trefa do černého