Investiční program Vive X přichází do Evropy

Londýnskou pobočku, která zprostředkuje know-how a podporu evropským startupům v oblasti VR i AR, povede Dave Haynes
Investiční program Vive X přichází do Evropy

HTC Vive™ dnes oznámilo rozšíření programu pro podporu začínajících společností v oblasti virtuální reality Vive X. Londýnské pracoviště, které bude řídit Dave Haynes, zprostředkuje evropským startupům nejen finanční podporu, ale také know-how. Zároveň bude fungovat i jako hub, propojující VR i AR společnosti z celého kontinentu. Londýn se tak zařazuje mezi Taipei, Peking, Shenzhen, San Francisco a Tel Aviv, kde byl program Vive X dostupný v posledních dvou letech.

Dave Haynes si přináší zkušenosti z fondu Seedcamp, kde vedl investice do společností SplashVR a TheWaveVR. Podílel se i na založení prvního britského programu pro virtuální a augmentovanou realitu Augmentor. Se startupy má zkušenosti především z doby, kdy řídil obchodní rozvoj berlínské společnosti SoundCloud.

• Zájemci o spolupráci s HTC Vive v rámci programu Vive X mohou podávat přihlášky na adrese vive.mobilize.io.
  • Více informací o programu naleznou vývojáři na následujícím odkazu: vivex.vive.com.

„Vive X je nejaktivnějším investičním programem v oblasti virtuální a rozšířené reality. V průběhu své existence podpořil již více než 80 projektů a bude nám potěšením podpořit i evropské startupy,“ řekl Marc Metis, globální ředitel programu Vive X v HTC Vive. „Věříme, že vývojáři dokáží s naší jedinečnou podporou přinést světu další vlnu skvělého obsahu, služeb i hardware.“

Nejzajímavější projekty s podporou Vive X

• Neurable je společností, která vyvíjí rozhraní mezi lidským mozkem a počítačem, které je výsledkem implementace nejnovějších poznatků z oblasti neurovědy a strojového učení a umožňuje ovládání virtuální reality pouhou myšlenkou.
  • Nanome se věnuje vývoji software pro vědecké využití, který umožňuje kooperaci ve virtuální realitě, manipulaci s objekty na molekulární úrovni i řešení složitých matematických problémů v prostorové simulaci.
  • CALA nabízí software pro módní návrháře. Nejen že jim umožní proměnit jejich nápady v hotové módní kusy od prvního náčrtu až po produkční střihy, ale navíc umožňuje jejich zákazníkům nasnímání postavy pomocí AR technologie a chytrého telefonu. Ti pak jednoduše odešlou naměřená data a mohou čekat na šaty přesně na míru.
  • Configreality hluboce rozumí lidskému vnímání prostoru a vytvořilo algoritmus, který dokáže uživatele virtuální reality v uzavřené místnosti přesvědčit, že se prochází v neomezeně velkých prostorách.
Další článek: RECENZE: Xiaomi Redmi 5 Plus — znovu trefa do černého

RECENZE: Huawei P20 Lite — odlehčená verze letošní špičky láká vzhledem i cenou

** Osvědčený recept Huawei v trochu modernějším střihu ** Výřez v displeji neruší ani zdaleka, jak by se mohlo zdát ** Odemykání obličejem je návykové a překvapivě dobře funguje

Máme eSIM v hodinkách. Podívejte se, jak probíhala instalace

** Konec teorie, často skloňovaná eSIM se v ČR konečně dostává do praxe ** eSIM jsme si poprvé vyzkoušeli u LTE verze hodinek Samsung Galaxy Watch (46mm) ** Jak eSIM vypadá, a jak probíhá její samotná „instalace“?

Martin Chroust | 45

RECENZE: Huawei Nova 3i — když se po hvězdě zrodí i hvězdička

** Levnější odvozenina od Huawei Nova 3 má jen málo ústupků ** Zařadila se však do plného rybníka konkurence, včetně té vlastní ** Doufejme, že jí to nesrazí vaz, jedná se o povedený smartphone

Jakub Vrbacký | 31

Vybrali jsme 12 nejlepších levných smartphonů do 6 tisíc. Který si nadělíte?

** I když je cena limitem, dá se vybrat rozumný smartphone ** Levný smartphone umí víc než obyčejný mobil ** Připravte si alespoň 2 tisíce korun

Huawei Mate 20 Pro nadělá konkurenci vrásky. Superphone nemá slabé místo

** Nová vlajková loď Huawei prakticky nezná kompromisy ** Přináší ohromný výkon a nezvykle mnoho inovací ** Nejzajímavější je čtečka v displeji a nový typ paměťovky

Vybrali jsme 13 povedených chytrých hodinek a náramků. Nejen pod vánoční stromek

** Nositelnosti jsou specifická kategorie, vybírají se jinak než mobily. ** Co model, to charakter, unikátní mix vlastností, parametrů a funkcí. ** Začneme jednoduchým náramkem, skončíme našlapanými Apple Watch.

Filip Kůžel | 29