iPhone 6 klesl pod 10 000 Kč a lámal rekordy, prodeje vzrostly čtyřnásobně

Podzimní představení nového iPhone se blíží, což má za následek tradiční cenový pokles předchozích modelů. Tentokrát ovšem zlevnění přineslo zcela novou situaci. „Velký iPhone 6 32 GB se dostal pod hranici deseti tisíc. Doposud se v této cenové relaci prodával jen starší model 5s nebo aktuální model SE. Tato psychologická hranice otevírá dveře prvokupcům značky Apple, kteří doposud používali chytrý telefon s operačním systémem Android nebo Windows,“ vysvětluje Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datart.

Prodeje „velké šestky“ v ceně 9990 Kč díky tomu nabraly neskutečných obrátek a hned první den se vyhouply na čtyřnásobek. „Modelu iPhone 6 32 GB jsme v našich prodejnách jen za první den po zlevnění prodali více než 200 kusů,“ potvrdila Iva Pavlousková. Podobný rekordní prodej zaznamenal Datart i na Slovensku, kde je k dostání za 379 eur.

V Datartu navíc k nákupu iPhone dostanete druhý datový kabel Lightning a také druhou nabíječku, což je nabídka, která tu ještě nebyla. Za cenu pod 10 000 Kč nabízí Datart dlouhodobě i menší model iPhone SE, opět s kapacitou 32 GB.

„V prodejích mobilních telefonů u nás dlouhodobě vítězí značky Samsung a Apple,“ uzavírá Iva Pavlousková.

Další článek: Trh vyhlíží iPhone 8 a starší verze zlevňují. Nejlevnější koupíte už pod 9 000 Kč

RECENZE: Honor 10 drtí konkurenci nejen duhovými odlesky, ale i výbavou a cenou

** Honor 10 opět přichází se skvělým poměrem ceny a výkonu ** Za přijatelnou cenu nabízí bohatou ochutnávku ze světa nejlepších ** Nastávající tuctovost displejů s výřezem zahání zády s odlesky duhy

Jakub Vrbacký | 32

Máme eSIM v hodinkách. Podívejte se, jak probíhala instalace

** Konec teorie, často skloňovaná eSIM se v ČR konečně dostává do praxe ** eSIM jsme si poprvé vyzkoušeli u LTE verze hodinek Samsung Galaxy Watch (46mm) ** Jak eSIM vypadá, a jak probíhá její samotná „instalace“?

Martin Chroust | 45

RECENZE: Xiaomi Redmi Note 6 Pro — Proč měnit, co skvěle funguje?

** Osvědčený recept z dílny Xiaomi, který pořád funguje ** NFC a USB-C se řadě Redmi bohužel stále vyhýbá ** Ve srovnání s předchůdcem pouze kosmetický facelift

RECENZE: Xiaomi Mi 8 Lite — zaděláno na vánoční bestseller

** Xiaomi Mi 8 Lite má velmi dobrý poměr ceny a výkonu ** Zadní strana s gradientem není všechno a dnes ji skoro každý ** Vlastnosti často dražších modelů vyvažují zbytečné kroky vedle

Jakub Vrbacký | 23