iPhone 6 klesl pod 10 000 Kč a lámal rekordy, prodeje vzrostly čtyřnásobně

Podzimní představení nového iPhone se blíží, což má za následek tradiční cenový pokles předchozích modelů. Tentokrát ovšem zlevnění přineslo zcela novou situaci. „Velký iPhone 6 32 GB se dostal pod hranici deseti tisíc. Doposud se v této cenové relaci prodával jen starší model 5s nebo aktuální model SE. Tato psychologická hranice otevírá dveře prvokupcům značky Apple, kteří doposud používali chytrý telefon s operačním systémem Android nebo Windows,“ vysvětluje Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datart.

Prodeje „velké šestky“ v ceně 9990 Kč díky tomu nabraly neskutečných obrátek a hned první den se vyhouply na čtyřnásobek. „Modelu iPhone 6 32 GB jsme v našich prodejnách jen za první den po zlevnění prodali více než 200 kusů,“ potvrdila Iva Pavlousková. Podobný rekordní prodej zaznamenal Datart i na Slovensku, kde je k dostání za 379 eur.

V Datartu navíc k nákupu iPhone dostanete druhý datový kabel Lightning a také druhou nabíječku, což je nabídka, která tu ještě nebyla. Za cenu pod 10 000 Kč nabízí Datart dlouhodobě i menší model iPhone SE, opět s kapacitou 32 GB.

„V prodejích mobilních telefonů u nás dlouhodobě vítězí značky Samsung a Apple,“ uzavírá Iva Pavlousková.