LG Electronics a Google uzavřeli partnerství

2. dubna 2007
Vodafone zlevnil roaming!
LG Electronics a Google vytvořili partnerství s cílem zvýšit komfort pro uživatele mobilních telefonů. Telefony LG budou obsahovat vyhledavač Google a mobilní verze aplikací Google Maps, Blogger a Gmail.

LG Electronics (LG), přední světový výrobce špičkových mobilních telefonů a příslušenství a společnost Google informovali o vytvoření globálního partnerství, v jehož rámci budou na miliony mobilních telefonů LG nainstalovány služby společnosti Google. Mobilní uživatelé po celém světě budou mít nyní možnost snadno vyhledávat informace, hledat místa na mapě, aktualizovat své blogy nebo spravovat elektronickou poštu, zatímco budou na cestě.

“Jsme nadšeni tím, že v rámci naší snahy o vytvoření nových standardů v oblasti bezdrátových telefonů nám spolupráce s firmou Google umožní nabídnout zákazníkům přidanou hodnotu a rozšířit jejich možnosti při práci s mobilním internetem,” řekl Paul Bae, viceprezident pro plánování produktů společnosti LG Electronics Mobile Communications. “Mobilní zařízení od LG v kombinaci s Googlem poskytne uživatelům snadný přístup k jejich oblíbeným internetovým službám i bez jejich osobního počítače a umožní jim snadné připojení, kdykoliv budou na cestě.”

Vybrané telefony LG s nainstalovanými produkty a službami Google™ budou k dostání v celosvětovém měřítku – v Severní Americe, Evropě i Asii – počínaje druhým čtvrtletím roku 2007. Tyto telefony nabídnou uživatelům dynamičtější ovládání, například jediným kliknutím na ikonu v menu aplikací získá uživatel přístup k vyhledávači Google. K dalším funkcím telefonů LG-Google budou patřit tyto:

Google Maps™ pro mobilní telefony - aplikace, která uživatelům umožňuje nahlížet do map a satelitních snímků, vyhledávat místní firmy a využívat navigační služby pro automobily,

Gmail™ pro mobilní telefony - aplikace, která vychází z technologie Java a která přináší více rychlosti, komfortu a funkčnosti,

Blogger™ Mobile - aplikace k nahrávání a stahování obrázků a textu pro blogy vytvářené z mobilních zařízení (www.blogger.com), díky níž jsou autoři blogů ještě více mobilní.

“Jsme rádi, že díky spolupráci s LG, budou mít mobilní uživatele internetu neustále po ruce špičkové aplikace a personalizované informace, a to snadněji než kdykoliv předtím,” řekl Deep Nishar, ředitel produktového managementuspolečnosti Google. “Uživatelé po celém světě mají nyní díky vyhledavači a Gmailu více možností přístupu k informacím, když jsou na cestě. Díky aplikacím jako je Blogger se mohou uživatelé svobodně vyjadřovat bez ohledu na to, v které části světa se zrovna nachází.

V rámci tohoto nového partnerství budou LG a Google společně prodávat mobilní telefony LG-Google, přičemž později bude tato spolupráce rozšířena s cílem vytvořit v budoucnu digitalizovanou domácnost. LG plánuje uvádět na trh mobilní telefony s nainstalovanými produkty a službami Google během následujících několika let, přičemž pro rok 2007 chystá alespoň deset nových modelů.

Váš názor Další článek: Vodafone zlevnil roaming!

Témata článku: LG,