Lucent Technologies úspěšně aplikuje GPRS v Austrálii

27. září 2000
Jak se starat o mobilní telefon
Společnost Lucent Technologies úspěšně realizovala živé datové hovory GPRS v komerční síti australského mobilního operátora One.Tel. Základem řešení bylo pracovní a páteřové zařízení společnosti Lucent pro radiový paketový přenos dat (General Packet Radio Service – GRPS).
Lucent Technologies úspěšně aplikuje GPRS v Austrálii

Několik klíčových aplikací realizovaných během testovací relace zahrnovalo surfování po Internetu a posílání a přijímání datových souborů a přístup k e-mailové poště za vysoké rychlosti. GPRS od Lucent Technologies učiní Internet skutečně mobilním a dá zákazníkům společnosti One.Tel pomocí jejich mikrotelefonu možnost přístupu k rozmanitým individualizovaným aplikacím – od m-commerce po služby GPRS na bázi paměťových míst.

One.Tel je prvním poskytovatelem, který aplikuje ucelené GPRS řešení Lucent Technologies do komerční sítě. Úspěšná realizace živých datových hovorů přes GPRS představuje pro Lucent překonání významného mezníku a zároveň demonstruje, že Lucent získává díky technologii GPRS na síle. Již v červnu Lucent podpořil, dodávkou software pro téměř 8 000 základních stanic, německého operátora T-Mobil v rozvoji první komerční vysokorychlostní služby mobilního internetu na bázi GPRS na světě. Dále oznámil zahájení zkušebního provozu GPRS ve spolupráci se společností Celcom Malaysia v současné době provádí testování s mnoha dalšími operátory po celém světě.

Vedoucí technický pracovník společnosti One.Tel Stephen Moore k úspěšné realizaci dodává: "Velice nás potěšil úspěch zkoušky GPRS na naší síti. Naši zákazníci budou moci brzy využívat vyšších rychlostí přenosu dat, čímž se síť příští generace společnosti One.Tel stane ještě pokrokovější". Výkonný ředitel společnosti Lucent pro Austrálii a Nový Zéland Phil Pryke doplňuje: “GPRS je technologií, která způsobí, že Internet bude skutečně mobilní. Jejím prostřednictvím je Internet stále zapnut a k dispozici, a díky vyšším rychlostem datového přenosu obohacuje uživatele sítě společnosti One.Tel o nové tvůrčí a novátorské aplikace, které jim umožní například ke stahování audio a video využívat mobilní telefon jako svou mobilní peněženku a vykonávat přes něj bezhotovostní elektronické transakce”.

Phil Pryke poznamenal, že mobilní Internet mění model obchodní činnosti pro operátory jako je One.Tel od poskytovatele hlasových služeb k poskytovateli nabízejícímu široké spektrum aplikací, informací a služeb mobilní komerce. “Klíčem k udržení úzkého vztahu se zákazníkem je vysoká úroveň individualizace, jakou může poskytovat jen mobilní operátor. Pomáháme operátorům tuto výhodu uchovat a zároveň jim v novém hodnotovém řetězci nabídnout vyšší příležitosti k zisku. GPRS zvyšuje výnosový potenciál individualizovaných transakcí m-commerce, m-reklamy a sdílení výnosu s poskytovateli informací.”

Společnost One.Tel vytvořila prostředí bezdrátových aplikací, které jakmile se rozvine, umožní zákazníkům společnosti One.Tel individualizovat své preference pro obsah tohoto druhu. Další přínos pro zákazníky se dostaví se zdokonaleným výkonem, který bude dán rychlostí datového přenosu v rámci GPRS.

Zařízení bezdrátové infrastruktury společnosti Lucent podporuje hlavní bezdrátové standardy, které jsou dnes na trhu k dispozici – GSM (Global System for Mobile Communications), CDMA (Code Division Multiple Access), TDMA (Time Division Multiple Access) a AMPS (Advance Mobile Phone Systems). Její mobilní a pevné bezdrátové komunikační systémy nabízejí poskytovatelům služeb a telekomunikačním operátorům po celém světě řešení na bázi standardů pro pokrytí informačních potřeb zákazníků a firem. Také jim umožňují poskytovat nejvyšší kvalitu služeb, jedinečné a progresivní schopnosti, jejich mobilním uživatelům.

Společnost Lucent Technologies se sídlem v Murray Hill, N.J., U.S.A. se zabývá návrhy a dodávkami systémů, software, čipů a služeb pro provozovatele telekomunikačních sítí příští generace, pro poskytovatele telekomunikačních služeb i pro jednotlivé podnikové aplikace. Společnost, využívající výzkumnou a vývojovou základnu Bellových laboratoří, se zaměřuje na rozvíjející se oblasti datových, optických i bezdrátových sítí, na řešení internetové infrastruktury, komunikačního software, na výzkum a vývoj polovodičů a optoelektroniky, na řešení pro webové společnosti, na síťová řešení propojující soukromé a veřejné sítě včetně odborných návrhů sítí a poradenských služeb. Další informace o společnosti Lucent Technologies a laboratořích Bell Labs naleznete na firemní webové stránce na adrese http://www.lucent.com nebo http://WWW.lucent.cz.

Váš názor Další článek: Jak se starat o mobilní telefon

RECENZE: Honor 8X — obr téměř bez chyb

** 6,5" displej nemusí nezbytně znamenat nepoužitelně velkou plácačku ** Výbava nezklame, až na zastaralý microUSB konektor ** Zásadní inovace nečekejte, ale ve střední třídě to (zatím) nevadí

Vybrali jsme 11 smartphonů s nejvýhodnějším poměrem ceny a výkonu