Milion pro předčasně narozené děti

Společnost Alza.cz a. s. letos podpořila 63 projektů různých neziskových organizací napříč Českou republikou. Odpovědnost vůči místům, kde působí, není jen pouhým gestem, opět tak podpořila další neziskové projekty i na Slovensku a nově i v Maďarsku. Finanční prostředky určené na vánoční dárky pro obchodní partnery se letos firma rozhodla darovat Nadačnímu fondu Předčasně narozené děti.

Klepněte pro větší obrázek

V České republice se každé 12. dítě narodí předčasně. Předčasný příchod vytouženého potomka však pro rodiny nebývá pouze extrémní zátěží emoční, nýbrž velmi často i finanční.

„Společnost Alza.cz se stala významným partnerem Nadačního fondu pro předčasně narozené děti a jejich rodiny. Velice nás potěšilo, že se rozhodli letos veškeré prostředky určené na vánoční dárky pro své obchodní partnery v hodnotě 1 000 000 korun věnovat právě na pomoc konkrétním rodinám s předčasně narozeným miminkem. Společně jim dopřejeme v tak vypjaté situaci péči alespoň o trochu příjemnější,“ uvedla Ing. Hana Píšová, zakladatelka NF Předčasně narozené děti.

„Nejedná se o ojedinělou pomoc. Alza.cz v souladu s hodnotami, které ctí, naplňuje svou odpovědnost nejen za udržitelný rozvoj, sociální vazby a životní prostředí, kde působí, ale věnuje se i podpoře celé řadě neziskových organizací – v letošním roce jsme pomohli různým způsobem 63 projektům. Forma podpory se liší – záleží vždy na konkrétních potřebách dané organizace,“ uvedla Lucie Holubová Krajcová, která má oblast CSR v Alze na starosti.

Mezi podpořené subjekty patří například Fond ohrožených dětí, NF Seňorina, Spolek neslyšících v Plzni, Apropo Jičín, ADAM, Fokus, Dětskou psychiatrickou nemocnici v Lounech, projekt Světluška, NF Zlatý oříšek, Nedoklubko, Život 90, Rozkoš bez Rizika, NF Moje velké přání, Tichý svět, V jedné vteřině, Tyflocentrum Olomouc, Azylový dům ROSA, dokumentární cyklus Život za zdí, Centrum Amelie, hospic Dobrého Pastýře, Cestu domů, Paracetrum Fenix, Lociku a desítky dalších v ČR. Na Slovensku pak Základní školu v Lučenci, která se zabývá mj. výukou autistických dětí nebo FN v Banské Bystrici, v Maďarsku pak projekt Bérlők, poukazující na rasovou diskriminaci.

S řadou neziskových organizací spolupracuje dlouhodobě, s některými projektově nebo jednorázově. Podporuje také zaměstnance, kteří pomáhají sami nebo v týmu. Přehled podpořených neziskových organizací zde.

Další článek: Po robotovi virtuální realita. T-Mobile zpříjemňuje čekání na prodejnách

RECENZE: Xiaomi Mi 8 Lite — zaděláno na vánoční bestseller

** Xiaomi Mi 8 Lite má velmi dobrý poměr ceny a výkonu ** Zadní strana s gradientem není všechno a dnes ji skoro každý ** Vlastnosti často dražších modelů vyvažují zbytečné kroky vedle

Jakub Vrbacký | 23