Mobilní platební služby mění limity

Počínaje 13. lednem 2018 se mění limity mobilních plateb, které umožňují hradit cenu zboží či služeb u obchodníka prostřednictvím Premium SMS, DMS, audiotexových linek či formou m-platby a které jsou realizovány z předplaceného kreditu nebo jsou zahrnuty do měsíčního vyúčtování. T-Mobile tak upravuje své podmínky do souladu s regulací EU v souvislosti se začínající platností nového zákona o platebním styku.

Úprava mění limit pro jednotlivou transakci (1 200 Kč vč. DPH / doposud 1 500 Kč vč. DPH), zavádí nový měsíční limit (7 200 Kč vč. DPH) a upravuje roční limit (60 000 Kč vč. DPH / doposud 55 000 Kč vč. DPH). Naopak se ruší dosavadní denní limit (6 000 Kč vč. DPH). V případě pokusu o překročení kteréhokoliv z limitů bude transakce zamítnuta a zákazník obdrží informační SMS.

„Limity jsou stanoveny zákonem, takže je nelze ani na výslovné přání zákazníka změnit směrem nahoru. Zároveň platí, že si může zákazník vybranou službu nebo také všechny služby zablokovat prostřednictvím Můj T-Mobile na webu t-mobile.cz, infolinky nebo našich prodejen,“ vysvětluje Aleš Houska, produktový manažer T-Mobile.

Služby, na které se vztahuje limit:

• Premium SMS platby: SMS na čísla s předvolbou 900, 903-907 a 909, např. Zábava, INFO apod.
  • SMS platby: SMS na čísla s předvolbou 901, 902 a 908, např. SMS jízdenky, parkovné a fyzické zboží
  • Audiotex: Volání na čísla s předvolbou 900 – 909, např. volání na esoterické či jiné linky
  • DMS: Dárcovská SMS na číslo 87777
  • m-platba: Bezhotovostní platba za zboží a služby třetích stran v prostředí internetu. Seznam partnerů na www.platmobilem.cz.

Platební limity:

• Limit na transakci: Výše jedné platební transakce prostřednictvím služeb Premium SMS, SMS platba, m-platba a DMS nesmí přesáhnout částku 1 200 Kč včetně DPH.
  • Měsíční limit: Objem transakcí prostřednictvím služeb Premium SMS, SMS platba, m-platba a DMS nesmí přesáhnout částku 7 200 Kč měsíčně včetně DPH.
  • Roční limit: Objem transakcí prostřednictvím služeb Premium SMS, SMS platba, m-platba a DMS nesmí přesáhnout 60 000 Kč ročně včetně DPH.

Uživatelé platí mobilními platbami nejčastěji jízdenky či parkovaní prostřednictvím SMS, využívají dárcovské DMS nebo nakupují aplikace. Více informací zde.

Další článek: Týden mobilně 416: Projektor v mobilu a vyhlídky na CES

Amazfit BIP: Vyzkoušeli jsme nejlevnější chytré hodinky od Xiaomi

Odlehčená verze prvních hodinek Xiaomi Huami Amazfit Xiaomi Huami Amazfit Bip míří do ČR za cenu 2 500 Kč Mají vestavěnou GPS a slibují výdrž až 45 dní

Petr Březina | 136