Moneta Money Bank nově nabízí ke kartám osobní pojištění proti internetovým rizikům

Pojistit se proti rizikům při nakupování na internetu, zneužití údajů na sociálních sítích či ztrátě dat je nyní možné pomocí nového osobního pojištění k platebním kartám vydaným MONETA Money Bank. Ta je první bankou v České republice, která takto komplexní pojištění nabízí. Celosvětově platné „Pojištění věcí, karet a internetových rizik“ stojí pouze 99 korun měsíčně, přitom pokrývá širokou škálu možných škodních událostí a asistenčních služeb. Banka nabízí tuto novinku ve spolupráci s renomovanou mezinárodní pojišťovnou BNP Paribas Cardif. MONETA Money Bank je s milionem klientů čtvrtou největší finanční institucí v zemi.

Pojištění platebních karet, osobních věcí a internetových rizik účinně chrání finanční prostředky klienta na bankovním účtu a zároveň jeho osobní věci, které nosí běžně u sebe, například aktovku či kabelku, mobilní telefon, tablet, doklady, klíče nebo brýle. Pojištění kryje také možná rizika spojená s nákupem na internetu v případě, že zaplacené zboží klientovi nedorazí, nebo dorazí poškozené, dále elektronické platby, kdy dojde ke zneužití přihlašovacích údajů, a další události,“ vysvětluje hlavní výhody Petr Psutka, senior manažer MONETA Money Bank pro pojištění.

Důležitou součástí novinky jsou nadstandardní asistenční služby. Ty zahrnují především právní poradnu, která klientovi pomůže v případě zneužití citlivých dat, jako jsou hesla, fotografie nebo osobní údaje. Další výhodou je IT podpora, kterou klienti využijí při obnově ztracených nebo poškozených dat či jako asistenci při řešení problémů v on-line světě.

Pojištění platebních karet, osobních věcí a internetových rizik lze pohodlně sjednat na kterékoliv z více než 200 kamenných poboček MONETA Money Bank po celé České republice, na zákaznické lince 224 445 666 nebo v internetovém bankovnictví Internet Banka. V nejbližší době bude možné sjednat toto pojištění také přes mobilní bankovnictví Smart Banka.

Devatero tipů pro kybernetickou bezpečnost:

1. Pravidelně aktualizujte ochranné mechanismy svého počítače / telefonu
  2. Programy a aplikace instalujte pouze z důvěryhodných a ověřených zdrojů
  3. Přihlašovací a osobní údaje zadávejte jen na ověřených serverech, v důvěryhodném prostředí a nikomu je nesdělujte
  4. Pečlivě si chraňte svůj PIN kód
  5. Neotvírejte e-maily a přílohy od neznámých a podezřelých odesílatelů
  6. Nakupujte pouze u prověřených a důvěryhodných on-line prodejců
  7. Věnujete dostatek pozornosti upozorněním vašeho počítače a banky
  8. Pokud si nejste jistí a máte podezření, že se děje něco špatného, vždy kontaktujte svou banku
  9. Pro podrobnější informace o kyberbezpečnosti navštivte stránky https://www.moneta.cz/bezpecnost
Další článek: Samsung pod displej Galaxy S10 dostane čtečku otisků i selfie kamerku

Huawei Mate 20 Pro nadělá konkurenci vrásky. Superphone nemá slabé místo

** Nová vlajková loď Huawei prakticky nezná kompromisy ** Přináší ohromný výkon a nezvykle mnoho inovací ** Nejzajímavější je čtečka v displeji a nový typ paměťovky

Technologický zázrak a prudká facka pro Google. Huawei Watch GT vydrží dva týdny

** Huawei nás na tiskové konferenci zahltil novinkami ** Jednou z nich jsou kruhové chytré hodinky Watch GT ** Mají GPS, vlastní systém a nabité vydrží až 2 týdny.

Filip Kůžel, Jan Láska, Martin Miksa | 38

RECENZE: Xiaomi Redmi Note 5 je téměř bez chyby a má skvělou cenu

** Kvalitně zpracovaný telefon, na kterém se obtížně hledají chyby ** NFC je zejména v ČR klíčovým parametrem, který zde bohužel chybí ** Povedený mix funkcí si může držet přijatelnou cenovku