Novým ředitelem logistiky Alza.cz se stal Jan Klička

Novým ředitelem logistiky se od 1. srpna stává Jan Klička (30). Pozici převzal po Rudolfovi Žůrkovi, který se po devíti letech v Alze rozhodl pro změnu a přijal nabídku společnosti DPD.

Jan Klička vystudoval Chemicko-inženýrskou fakultu na VŠCHT, do společnosti nastoupil v roce 2012. Po pěti letech se vypracoval z procesního logistika a následně manažera na pozici ředitele. Možnost rychlé kariéry má v Alze každý pracovitý a šikovný nadšenec. Společnost si stále drží typické rysy start-upu a mladým dává příležitost růst. Žůrek svého nástupce na pozici postupně připravoval několik měsíců.

„Do Alzy jsem nastoupil v roce 2008 a za ty roky se nám povedl obrovský kus práce – nastavili jsme procesy, optimalizovali uskladnění zboží a vytvořili strategii zásobování poboček. Postavili jsme dvě supermoderní logistická centra, vybavená automatizací a řízená pokročilými IT systémy. Zavedli jsme spoustu nových služeb a zefektivnili nákladovost,” uvedl Rudolf Žůrek, odcházející ředitel logistiky, a dodal: „Řadu činností jsem v posledních měsících sdílel s Honzou, který mě plně zastupoval v době mé nepřítomnosti. Možnost předání pozice tak byla dalším logickým vývojovým krokem.”

„Velice si jmenování vážím, beru to jako velkou výzvu,” uvedl Jan Klička, ředitel logistiky Alza.cz, a doplnil: „Na Rudovu práci plynule naváži. Prioritou pro následující období bude plánování a realizace dalšího logistického centra nové generace pro Evropu, rozvoj služeb spojených s doručením pro naše zákazníky nejen v ČR a SK, ale i významné posílení v okolních státech, především v Maďarsku, Rakousku a Německu. Velký potenciál vidím v logistických službách na bázi sdílené ekonomiky.”

Klepněte pro větší obrázek
Honzovi Kličkovi je 30 let. Je ženatý, miluje novinky v oblasti smart technologií a je vášnivý řidič. Ve volném čase se mimo jiné věnuje i svému psovi, kondičnímu plavání, turistice a lyžování. Více o něm zde.

Rudolfovi Žůrkovi je 41 let. V logistice působí 15 let, do společnosti DPD (Direct Parcel Distribution) nastupuje na pozici provozního ředitele. Má tříletou dceru a ve volném čase hraje golf nebo jezdí na motorce. Více o něm zde.

Další článek: Toto mají být „finální“ specifikace chystaného Samsungu Galaxy Note 8

RECENZE: Honor 8X — obr téměř bez chyb

** 6,5" displej nemusí nezbytně znamenat nepoužitelně velkou plácačku ** Výbava nezklame, až na zastaralý microUSB konektor ** Zásadní inovace nečekejte, ale ve střední třídě to (zatím) nevadí

RECENZE: Huawei Nova 3 — vysvitla cenově dostupná hvězda

** Nova 3 je smartphone pro mladé a náročnější uživatele ** Obsahuje špičkovou výbavu, nešetřilo se skoro nikde ** Potěší hlavně baterie s dobrou výdrží a 3,5mm jack

Jak správně dobíjet baterie současných mobilů? Pozor na zastaralé návyky

Baterie v mobilních zařízeních se vyvíjejí, i když možná ne tak rychle jako některé jiné komponenty. Přesto už s dnešními články není žádoucí pracovat jako kdysi s NiCd bateriemi.