O miliónovou výhru se v desátém ročníku podnikatelské soutěže T-Mobile Rozjezdy uchází 406 soutěžících

O více než miliónovou výhru ve formě peněz a služeb potřebných pro začátky podnikání se v jubilejním desátém ročníku projektu T-Mobile Rozjezdy uchází 406 začínajících podnikatelů. Jako každý rok pochází největší část nápadů z hlavního města, kde bude soutěžit 118 projektů, dále z jižní Moravy (57) a středních Čech (44). Mezi dalšími kraji pak překvapil Ústecký kraj, odkud letos pochází 25 přihlášek. Soutěžící, polovina z nich ve věku mezi 25 a 34 lety, chtějí podnikat v IT, vzdělávání a aktivitách a produktech pro volný čas. Během března a dubna rozhodnou odborné poroty o těch nejlepších projektech v regionálních kolech. Jména celostátních vítězů se dozvíme 4. června.

Třetina (29 %) projektů je z oblasti IT, jde zejména o software nebo aplikace IoT. Druhý nejčastější obor je vzdělávání a aktivity a produkty pro volný čas. Před porotu půjde celých 21 procent nápadů z oblasti udržitelného podnikání, například aquaponické farmy, ekologické květinářství či půjčovna hraček. „Máme opět několik firem nabízejících skleněná brčka, CNG autopark, řada projektů je zaměřena na upcycling, zejména využití starého oblečení,“ poodkrývá podnikatelské záměry Eva Karasová, CSR manažerka společnosti T-Mobile. „Každý rok se ale objeví nějaký výrazný trend. Letos je to hned deset různých řešení hledání zatoulaných psů a koček, obojků, aplikací. V jednom případě jde dokonce o seznamku pro pejsky,“ dodává.

Na konci března začne soutěž objíždět regiony. Poroty složené z odborníků, úspěšných podnikatelů a investorů, jako jsou například Margareta Křížová nebo Martin Korman, hledají nejen neotřelé nápady, ale i úspěšnou realizaci podnikatelského záměru. Na seminářích, které proběhnou mezi 24. březnem a 24. dubnem (seznam s daty a městy k dispozici zde), mají zároveň stovky začínajících podnikatelů možnost získat poradenství v oblasti financí nebo marketingu. Semináře jsou zdarma otevřené všem zájemcům o podnikání. Stačí se přihlásit na webu www.rozjezdy.cz.

V soutěži si až 42 regionálních vítězů rozdělí odměny v hodnotě zhruba 3,5 milionu korun. Zahrnují finance na rozjezd, balíčky služeb a věcných cen potřebných pro podnikání. Z regionálních vítězů pak vzejdou čtyři celostátní vítězové, kteří obdrží cenu poroty, za nejlepší technologické řešení, veřejnosti a za odpovědné podnikání. Letos na absolutního vítěze čekají ceny v celkové hodnotě zhruba 1,2 milionu Kč. Vítěz ceny poroty kromě finančního daru T-Mobile ve výši 150 tisíc Kč získá reklamní a PR kampaň v souhrnné hodnotě 315 tisíc Kč, podnikatelské, právní i účetní poradenství a věcné ceny od partnerů programu.

Novinkou jubilejního desátého ročníku je Cena za nejlepší technologické řešení, jeho účelnost, úroveň a kvalita technologického řešení. Partnerem letošního ročníku T-Mobile Rozjezdů je i Xopero Software poskytující řešení pro firemní zákazníky v oblasti zálohování dat. T-Mobile ze své nabídky firemních aplikací T-Cloud věnuje celostátním vítězům cen poroty, veřejnosti, odpovědného podnikání a za nejlepší technologické řešení roční předplatné automatického šifrovaného zálohování dat do zabezpečeného cloudu Xopero s úložným prostorem 2000 GB, 3 licence kancelářského balíku Office 365 Business Premium, 5 licencí antivirového systému Kaspersky Small Office Security a 5 licencí snadného zálohování telefonů PhoneCopy s úložným prostorem 100 GB) v celkové hodnotě téměř 350 000 korun. Pro výherce 1. – 3. místa v regionálním kole soutěže, ucházející se o cenu za nejlepší technologické řešení, je připravena i speciální cena ve výši 23 217 korun z nabídky firemních aplikací T-Cloud: roční předplatné automatického šifrovaného zálohování dat do zabezpečeného cloudu Xopero s úložným prostorem 500 GB.

Nově se letos bude udělovat i Cena za odpovědné podnikání. Ten nejodpovědnější z regionálních projektů si odnese finanční odměnu 100 tisíc Kč a telekomunikační balíček. Výsledky budou vyhlášeny 4. června.

Další článek: Note 9 Pro Max: Redmi oživuje zašlou slávu modelové řady Mi Max od Xiaomi