Operátoři Axfone a FAYN se dohodli na spolupráci a převzetí zákazníků

Axfone k 1. 9. 2019 postoupí své koncové a menší velkoobchodní zákazníky společnosti FAYN. Axfone bude nadále vyvíjet telekomunikační a billingové systémy a poskytovat je největším partnerům, včetně společnosti FAYN.

Retailové telekomunikační aktivity společnosti Axfone převezme k prvnímu září společnost FAYN. Součástí převzetí budou i menší až střední velkoobchodní zákazníci. Jedná se zejména o poskytování služeb v oblasti pevných a mobilních hlasových služeb, poskytování zahraničních čísel, barevných linek, bulkSMS, FAXových služeb a pronájmu firemních virtuálních ústředen. Tyto služby mohou využívat i menší pře-prodejci, typicky menší poskytovatelé internetu, IT firmy, nejmenší virtuální operátoři a podobně.

V rámci postoupeného zákaznického kmene a využití systémů Axfone získá FAYN přístup k možnosti poskytovat mobilní služby v síti T-Mobile. Doposud FAYN poskytoval mobilní služby pouze v síti Quadruple (která využívá síť Vodafone). Současně s touto akvizicí rozšiřuje FAYN své působení i na Slovenskou republiku.

Cenové ani technické podmínky se zákazníkům v dohledné době měnit nebudou. FAYN bude poskytovat služby na dvou platformách odděleně. V budoucnu však dojde ke sloučení zákaznických bází na platformu společnou. Zákazníci pak budou moci využívat na jednom místě širší spektrum služeb v moderní aplikaci.

„Zájem o chytré telekomunikace v posledních letech cítíme zejména ze strany firem. Proto jsme uvítali možnost více vyrůst v zákaznické bázi právě v tomto segmentu. Zároveň jsme hledali silného technologického partnera pro modernizaci našich systémů. Oboje nám zpřístupnila spolupráce s Axfone. Nezříkáme se ale ani zákazníků z oblasti domácností. Ostatně nově jim nabídneme na výběr ze dvou mobilních sítí.“ řekl Lukáš Honek, ředitel společnosti FAYN.

Axfone se bude nadále věnovat vývoji systémů pro operátory a zakázkovému vývoji především mobilních aplikací.

„V posledních letech se orientujeme hlavně na vývoj systémů pro telekomunikační společnosti, mezi naše zákazníky patří nejvýznamnější operátoři ve fixní i mobilní síti z mnoha evropských zemí. Převzetí českých a slovenských retail zákazníků telekomunikační divize Axfone společností FAYN je pro nás proto logickým krokem, který nám umožní vrhnout všechny síly na další rozvoj námi poskytovaných telco systémů i zakázkový vývoj a tím ještě více posílit pozici mezi významnými softwarovými společnostmi.“ řekl Tomáš Rabiencný, ředitel společnosti Axfone.

Společnosti se dohodly, že výši transakce a počty zákazníků nebudou zveřejňovat.

Další článek: Samsung a Sony oživují UWB. Nová bezdrátová technologie zpřesní lokalizaci uvnitř budov

RECENZE: Poco F2 Pro – bestseller, kterým si Xiaomi samo vypálilo rybník

** Výbavou se vyrovná vlajkovým modelům řady Mi ** Je však o mnoho tisíc levnější a nabízí Dual SIM ** Kompromisy ale čekejte od foťáku

Martin Miksa | 52