Pevný internet od Vodafonu už může mít 99 procent českých domácností. Rychlost připojení výrazně vzrostla

Vodafone se zaměřuje nejen na budování mobilních sítí, ale také na pevné internetové připojení. Meziročně ho mohou nově využít další statisíce domácností, řada z nich dokonce s rychlostí připojení až 1 Gb za sekundu. To pro představu znamená stažení celovečerního filmu v nejlepší kvalitě Full HD do minuty.

Dostupnost pevného internetu pro domácnosti se stále zlepšuje díky technologickým inovacím. Vodafone tak může nabídnout svým zákazníkům pevné připojení přes infrastrukturu společnosti CETIN, přes platformu poskytovatelů vysokorychlostních sítí Quadruple a také díky technologii WTTx, kterou nasadil do své sítě na konci roku 2017. Díky této technologické kombinaci dokáže Vodafone nabídnout kvalitní fixní připojení více než čtyřem milionům českých domácností, tedy už téměř všem.

Zároveň rychlost připojení meziročně výrazně vzrostla. Třetina domácností může už počítat s rychlostí nejméně 100 Mb za sekundu, před rokem šlo pouze o 14 procent domácností. Přibližně padesát tisíc domácností má od listopadu dostupné připojení přes optické kabely s rychlostí až 1 Gb za sekundu. A díky spolupráci s dalšími partnery bude Vodafone takto rychlé připojení v příštím roce podle plánu nabízet už zhruba stovce tisíc domácností.

Přitom Národní plán rozvoje sítí nové generace, který schválila vláda před dvěma lety, si klade za cíl, aby do roku 2020 nejméně polovina domácností měla možnost připojení s rychlostí 100 Mb za sekundu a více. „Společnost Vodafone významně přispívá k naplnění tohoto ambiciózního plánu a jako lídr v rychlosti připojení v mobilních službách bychom chtěli ukazovat zákazníkům i možnosti a výhody pevného připojení. A to jak na naší infrastruktuře, tak ve spolupráci s našimi partnery,“  říká Milan Zíka, viceprezident Vodafonu pro technologie.

Vodafone nabízí neomezené pevné připojení domácnosti k internetu od 399 korun měsíčně. Využít lze také výhodné kombinace mobilního tarifu a pevného připojení v nabídce Red Home pro jednotlivce a Red+ Home pro rodiny.

Další článek: Vše v zájmu vyšší bezpečnosti. Axon Pulse+ je taser, který po výstřelu zavolá policii

RECENZE: Honor 8X — obr téměř bez chyb

** 6,5" displej nemusí nezbytně znamenat nepoužitelně velkou plácačku ** Výbava nezklame, až na zastaralý microUSB konektor ** Zásadní inovace nečekejte, ale ve střední třídě to (zatím) nevadí

Máme eSIM v hodinkách. Podívejte se, jak probíhala instalace

** Konec teorie, často skloňovaná eSIM se v ČR konečně dostává do praxe ** eSIM jsme si poprvé vyzkoušeli u LTE verze hodinek Samsung Galaxy Watch (46mm) ** Jak eSIM vypadá, a jak probíhá její samotná „instalace“?

Martin Chroust | 45

RECENZE: Huawei Mate 20 Pro — génius s hromadou technologií, které si zamilujete

** Huawei vyrobilo nejinovativnější smartphone současnosti ** Obsahuje čtečku v displeji a podporuje zcela nový typ paměťovek ** Prvotřídní displej, foťák Leica a dlouhá výdrž jsou největší přednosti

Telefony to nekončí. Vybíráme mobilní příslušenství, které překvapí i potěší